به گزارش مرکز خبر حوزه، حجتالاسلام والمسلمین احمد واعظی، صبح امروز در آیین رونمایی از محصولات معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی که در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد، اظهار داشت: بخشی از فعالیتهایی که امروز در این دفتر در حال انجام است، استمرار حرکتهای گذشته و بخش دیگری از فعالیت جدید میباشد که امیدواریم بتوانیم این حرکات را با سرعت بهتر و بالایی به پیش ببریم.
وی، نیازسنجی و مخاطبشناسی را یکی از ویژگیهای کار فرهنگی دانسته و ابراز داشت: در فعالیتهایی که مخاطب وسیعی در اختیار دارد، اثربخشی آن نیازمند نیازسنجی و مخاطبشناسی واقعی است؛ بنابراین اگر بتوانیم این دو مقوله را به درستی انجام دهیم، میتوان امید داشته باشیم که کاری اثربخش صورت پذیرد.
* اعزام 10 هزار مبلغ به سراسر کشور
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی، با اشاره به اینکه امسال دفتر تبلیغات حدود 10 هزار مبلغ به سراسر کشور اعزام کرده است، اذعان داشت: باید یک فرم نظرسنجی برای مبلغین آماده شود تا بتوانیم از این طریق اطلاعات جامعی را از وضع فرهنگی جامعه و نیازهای مخاطبین به دست آوریم.
حجتالاسلام و المسلمین واعظی افزود: این نظرسنجی به ما کمک میکند که با نیازهای مردم، سطح آگاهی آنها، نوع دغدغه جامعه و مشکلات گروههای مخاطب آشنا شویم و تولیدات پرثمری را برای مبلغین آماده کنیم.
وی با بیان اینکه مخاطبین به سرعت در حال رشد فکری هستند، خاطرنشان ساخت: باید همگام با رشد فکری جامعه به پیش برویم تا بتوانیم مطالبی غنی و علمی به مردم عرضه نماییم.
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی، با اشاره به اینکه غالبا ورودیهای علمی و اطلاعاتی مبلغین مربوط به بحث تبلیغ نمیشود، تصریح کرد: مبلغین معمولا در حال تحصیل دروس رسمی و آکادمیک حوزه هستند و شاید اطلاعات تبلیغی به روزی نداشته باشند؛ بنابراین ما باید با تولیدات علمی و غنی، آنها را در این مسیر یاری کنیم.
* بمباران اطلاعاتی مخاطبان
حجتالاسلام والمسلمین واعظی با تأکید بر اینکه امروز مخاطبین در حال بمباران اطلاعاتی هستند، گفت: امروزه در اینترنت تبلیغات ضد اسلامی بسیاری صورت میپذیرد و دشمن در حال بمباران اطلاعاتی مخاطبین ماست و ما باید با عرضه درست و مناسب باورها و ارزشهای دینی و افزایش سطح علمی خود، با این هجمه دشمن مقابله کنیم.
وی با اشاره به اینکه مجلات و نشریات دفتر تبلیغات اسلامی باید مواظب باشند که دچار روزمرگی نشوند، اظهار داشت: روزمرگی مجلات، باعث افت آنها میشود؛ بر این اساس ما باید در این عرصه منادی هنر دینی و نگاههای ارزشی باشیم و صدای متفاوتی را از حوزه بلند کنیم.
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی به یکی از مشکلات عرصه تولید اشاره کرده و ابراز داشت: در امر تولید محتوای تبلیغ، فقط به فکر مبلغ هستیم، اما به فکر مخاطب خود نیستیم؛ در صورتی که باید توسط مبلغین، مخاطبان را بشناسیم و در طول سال بستههای فرهنگی را برای آنها ارسال کنیم تا بتوانیم به جذب آنها بپردازیم.
حجتالاسلام والمسلمین واعظی ادامه داد: مشکل امروز ما این است که بعد از اتمام ماه مبارک رمضان ارتباط مبلغ با مخاطبان قطع میشود و مبلغ بعدی بدون شناخت وارد میشود و به مباحث مورد نظر خود میپردازد.
وی، یکی از فعالیتهای دفتر تبلیغات اسلامی را تولید محتوا به صورت خاص ذکر کرده و خاطرنشان ساخت: در حال تولید محتوا به صورت خاص هستیم؛ بنابراین باید برای مبلغی که به عنوان مثال در محیط مسیحی یا وهابیزده به تبلیغ میپردازد، محتوای مناسبی تولید کنیم تا بتواند اثرگذار باشد.