چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024

یکی از ظرفیت­های رسانه، ترویج مکتب تشیع و اطلاع­رسانی دینی است و خبرنگاران باید تمام تلاش خود را انجام دهند تا بتوانند اطلاع­رسانی درست و دقیقی از معارف دینی عرضه نمایند.

رییس دانشکده صدا و سیمای قم، در گفتگو با خبرنگار مرکز خبر حوزه، با اشاره به فرارسیدن «روز خبرنگار»،خبرنگاری را یکی از بهترین شغل­هایی که ریشه در مباحث اسلامی دارد دانست و اظهار داشت: گذشته تاریخ اسلام ما پر از افرادی است که به نقل خبر و روایات با اجازه ائمه(ع) می­پرداختند که در این کار، چند ویژگی مهم از جمله اعتماد به خبر، صداقت و امانت‌داری را رعایت می­کردند.

* وجه اشتراک خبرنگار با راویان احادیث

دکتر کمال اکبری، با بیان این­که امروز نیز خبرنگاران باید این ویژگی­ها را داشته باشند، افزود: خبرنگاران همانند راویان احادیث، به نقل خبر می­پردازند و باید ویژگی­هایی که آن روات داشتند را رعایت کنند تا بتوانند خبری سالم و عاری از هرگونه نقص را به مردم تحویل دهند.

وی با تاکید بر رعایت اخلاق خبرنگاری ابراز داشت: خبرنگاران با رعایت این اصل، محتوایی را به جامعه عرضه می­کنند که دارای ویژگی­های اسلامی بوده و هم­خوان و هم­سو با محیط و فضای جامعه اسلامی است.

اکبری، احساس مسئولیت اجتماعی را از دیگر ویژگی‌های یک خبرنگار عنوان کرده و اذعان داشت: خبرنگار می­تواند جامعه را با دادن یک خبر به اضطراب، تشویش، استرس و بی­تفاوتی نسبت به یکدیگر بکشاند یا در طرف مقابل می­تواند با دادن همان خبر با روشی صحیح و سالم، این صفات را از جامعه دور کرده و مردم را به سمت محبت بکشد.

* صداقت و اخلاق، اساس کار خبرنگاری

وی با بیان این­که با رعایت صداقت، اصول اساسی اخلاق دینی و اسلامی نیز خود به خود رعایت می‌گردد، خاطرنشان ساخت: صداقت عنصری است که واقعیت را به نمایش می­گذارد و اساس کار یک خبرنگار هم باید بر همین منوال باشد که اخباری صحیح و به دور از دروغ به جامعه عرضه کند.

رئیس دانشکده صدا و سیمای قم با تأکید بر این­که خبر باید برای دین و دنیای مردم سود داشته باشد، تصریح کرد: گاهی ارزش یک خبر در جامعه اسلامی همان ارزشی خبر‌های غربی را دارد؛ این مسئله قابل قبول نیست؛ زیرا خبری که فایده و سودی را به همراه نداشته باشد، ارزش واقعی خود را از دست داده است؛ مگر این­که نهایتا به عنوان سرگرمی و جبران حس ماجراجویی مخاطبان خبر را به دنبال داشته باشد.

اکبری یکی از ظرفیت­های رسانه در عصر کنونی را ترویج مکتب تشیع و اطلاع­رسانی دینی دانسته و گفت: بسیاری از مطالبی که در مباحث دینی وجود دارد، به صورت انبوهی از اطلاعات بوده و گاهی افراد توان استفاده از تمام آن را ندارند، لذا ما در رسانه باید آن مطالب را به صورت بسته­های کوچکی از اطلاعات در آورده و به مردم عرضه کنیم تا رسالت دینی خود را به نحو احسن انجام داده باشیم.

* خبرنگار تحول آفرین است

وی با بیان این­که خبرنگار می­تواند تحول آفرین باشد، ابراز داشت: عرصه خبرنگاری قدرت تحول آفرینی را دارد و می­تواند جامعه را به سمت شادابی سوق دهد.

 رئیس دانشکده صدا و سیمای قم در ادامه با تأکید بر این­که خبرنگار باید اطلاعات دینی داشته باشد، خاطرنشان ساخت: فعالان رسانه‌ای باید خود را به مباحث دینی مجهز کنند تا هم بتوانند عرضه درستی از دین داشته باشند و هم برای پیشرفت جامعه از دین بهره‌برداری کند.

اکبری در بخش پایانی سخنان خود بر لزوم توجه خبرنگاران به مباحث مهم روز تاکید کرده و اذعان داشت: یکی از مباحثی که اصحاب رسانه ما باید توجه خاصی به آن داشته باشند، بحث «جهاد اقتصادی» است که برای پیشبرد اهداف انقلاب و رهبری باید به صورت ویژه به آن توجه شود و مردم را از معنا و مفهوم واقعی این امر مهم مطلع نماییم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha