پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

امر به معروف و نهی از منکر مسئله فقط مختص اسلام نیست؛ بلکه در سایر ادیان نیز اجرای این مسئله به طرق مختلف به چشم می­خورد.

به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت­الاسلام والمسلمین محمد ناصر سقای بی­ریا، شامگاه روز گذشته در همایش اعضای جامعه اسلامی ناصحین استان قم، در سالن همایش جامعه مدرسین حوزه، با اشاره به این­که امر به معروف و نهی از منکر از نظر علمی یک مسئله ثابت و تأثیرگذار و مورد توجه اندیشمندان علم روانشناسی است، اظهار داشت: این فریضه الهی فقط مختص اسلام نیست؛ بلکه در سایر ادیان و نیز اجرای آن به طرق مختلف به چشم می­خورد و وجود دارد.

رییس مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه، امر به معروف و نهی از منکر را مسئله­ای جهانی عنوان کرده و خاطرنشان ساخت: فلسفه امر به معروف و نهی از منکر، رهایی افراد ضعیف از زمین دشمن است، که این مسئله ممکن است گاهی با صحبت و گاهی هم با تندی انجام شود.

وی با اشاره به این­که همه باید در اجرای امر به معروف و نهی از منکر دست به دست هم بدهیم، تصریح کرد: در اجرای این فریضه الهی اگر نتوانستیم همه کارها را انجام دهیم، نباید فکر کنیم هیچ کاری نکرده­ایم؛ بلکه باید تلاش کنیم تا به اهداف خود در این مسئله دست یابیم.

حجت­الاسلام والمسلمین سقای بی­ریا در ادامه به نقش تعامل و نفود اجتماعی برای دستیابی به کمال اشاره کرده و گفت: تعامل و نفوذ اجتماعی، محور زندگی انسان است؛ بر این اساس همکاری، نوع­دوستی، عشق و... همگی از مؤلفه‌های این مسئله هستند.

وی، تعامل اجتماعی را یکی از ارکان موفقیت دانسته و اظهار داشت: آیاتی از قرآن کریم به این حقیقت اشاره دارد که انسان به تنهایی نمی­تواند به اهدافی که خداوند متعال برای او تبیین کرده است، دست پیدا کند.

*امر به معروف، پاسدار هنجارهای اسلامی

 مسئول دفتر جامعه مدرسین حوزه، امر به معروف و نهی از منکر را پاسدار هنجارهای اجتماع اسلامی دانسته و ابراز داشت: یکی از مسائل تأثیرگذار در مسئله امر به معروف و نهی از منکر، هم­کوشی است که نوعی آسان­سازی اجتماعی را به همراه دارد و در اسلام نیز آمده که عبادات را باید به شکل دسته­جمعی انجام دهیم؛ بنابراین خود این دستور، هنجارهای الهی را تقویت می­کند.

رییس مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه، با اشاره به مقدار پاداش امر به معروف و نهی از منکر، اذعان داشت: در روایتی از امیرالمومنین علی(ع) وارد شده است که «تمام کارهای خیر و جهاد در راه خدا در مقایسه با امر به معروف و نهی از منکر همانند مشتی در برابر دریاست».

حجت­الاسلام والمسلمین سقای بی­ریا با تأکید بر این­که امر به معروف و نهی از منکر نه أجلی را نزدیک می­کند و نه رزق کسی را کم می­کند، خاطرنشان ساخت: امام علی(ع) در نهج­البلاغه می­فرمایند: پاداش امر به معروف و نهی از منکر را خداوند متعال می­دهد؛ بدان کسی که به تو پاداش می­دهد بیش از آن چیزی که ناسپاس از تو ضایع می­کند، به تو خواهد داد.

*بینی شیطان را به خاک بمالیم

وی در ادامه به فلسفه و اهداف امر به معروف و نهی از منکر پرداخته و تصریح کرد: مصلحت عموم مردم در این است که امر به معروف و نهی از منکر وجود داشته باشد؛ زیرا شخصی که امر به معروف می­کند، از مؤمنین و کارهای آنها پشتیبانی می‌کند و فردی که نهی از منکر می­کند، بینی شیطان را به زمین می­مالد.

مسئول دفتر جامعه مدرسین حوزه به ضرورت و دلائل اجرای امر به معروف و نهی از منکر در جامعه اشاره کرده و گفت: مخفی­­ماندن حق، آشکارابودن باطل، دروغ­بستن به خدا و رسول او و پیروی از هواهای نفسانی از دلائلی است که باید این فریضه الهی در جامعه به اجرا درآید.

وی با بیان راه­کارهای مقابله با گناه، اظهار داشت: بیان حق، رد باطل، رسواکردن دروغگو و پیروی از دستورات خداوند متعال، از جمله راه­کارهای مقابله با گناه در جامعه است.

حجت­الاسلام والمسلمین سقای بی­ریا، شگرد مخالفین هنجارهای الهی را تبدیل حرام به حلال ذکر کرده و افزود: دشمنان مأمن و جایگاه خطا در جامعه هستند و اگر شخصی بخواهد از راه نادرست به سمت حق سوق پیدا کند، آنها او را برمی­گردانند و او را تشویق به انجام گناه می­کنند.

مسئول دفتر جامعه مدرسین حوزه به نقشه­های دشمنان اشاره کرده و افزود: یقین دارم دشمنان در نقشه­هایی که علیه ما در مسئله ترویج فساد و سست­کردن پایه­های اعتقادی به کار می­برند، از دانشمندان روانشناسی استفاده می‌کنند.

* بدحجاب‌ها معتقد به بدحجابی نیستند!

حجت­الاسلام والمسلمین سقای بی­ریا با بیان این­که تمام بدحجاب­ها معتقد به بدحجابی نیستند!، اذعان داشت: بسیاری از آنها به این عقیده معتقدند که چون بدحجابی در جامعه رواج دارد؛ پس ما نیز بدحجاب می­شویم!

وی با تأکید بر لزوم حفظ هنجارها در جامعه خطاب به اعضای جامعه اسلامی ناصحین گفت: ابراز وجود شما به عنوان آمر به معروف و ناهی از منکر، هنجارها را تثبیت و کمک می­کند که جلوی رواج فساد و بی­حجابی گرفته شود.

رییس مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم، تقویت جنبه­های الهی را عنصری مهم در زندگی عنوان کرده و ادامه داد: انسان مؤمن می­تواند با تقویت جنبه­های الهی، خود را از تأثیرات فرهنگ غلط و ناهنجاری‌های جامعه حفظ کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین سقای بی‌ریا در پایان به اثرات مخرب ماهواره اشاره کرده و ابراز داشت: معیوب‌کردن انگیزه جوانان، یکی از کارهایی است که دشمنان از طریق ماهواره آن را انجام می­دهند و در پی آنند که انگیزه های باطل را رواج دهند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha