به گزارش مرکز خبر حوزه، حجتالاسلام والمسلمین محمد ناصر سقای بیریا، شامگاه روز گذشته در همایش اعضای جامعه اسلامی ناصحین استان قم، در سالن همایش جامعه مدرسین حوزه، با اشاره به اینکه امر به معروف و نهی از منکر از نظر علمی یک مسئله ثابت و تأثیرگذار و مورد توجه اندیشمندان علم روانشناسی است، اظهار داشت: این فریضه الهی فقط مختص اسلام نیست؛ بلکه در سایر ادیان و نیز اجرای آن به طرق مختلف به چشم میخورد و وجود دارد.
رییس مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه، امر به معروف و نهی از منکر را مسئلهای جهانی عنوان کرده و خاطرنشان ساخت: فلسفه امر به معروف و نهی از منکر، رهایی افراد ضعیف از زمین دشمن است، که این مسئله ممکن است گاهی با صحبت و گاهی هم با تندی انجام شود.
وی با اشاره به اینکه همه باید در اجرای امر به معروف و نهی از منکر دست به دست هم بدهیم، تصریح کرد: در اجرای این فریضه الهی اگر نتوانستیم همه کارها را انجام دهیم، نباید فکر کنیم هیچ کاری نکردهایم؛ بلکه باید تلاش کنیم تا به اهداف خود در این مسئله دست یابیم.
حجتالاسلام والمسلمین سقای بیریا در ادامه به نقش تعامل و نفود اجتماعی برای دستیابی به کمال اشاره کرده و گفت: تعامل و نفوذ اجتماعی، محور زندگی انسان است؛ بر این اساس همکاری، نوعدوستی، عشق و... همگی از مؤلفههای این مسئله هستند.
وی، تعامل اجتماعی را یکی از ارکان موفقیت دانسته و اظهار داشت: آیاتی از قرآن کریم به این حقیقت اشاره دارد که انسان به تنهایی نمیتواند به اهدافی که خداوند متعال برای او تبیین کرده است، دست پیدا کند.
*امر به معروف، پاسدار هنجارهای اسلامی
مسئول دفتر جامعه مدرسین حوزه، امر به معروف و نهی از منکر را پاسدار هنجارهای اجتماع اسلامی دانسته و ابراز داشت: یکی از مسائل تأثیرگذار در مسئله امر به معروف و نهی از منکر، همکوشی است که نوعی آسانسازی اجتماعی را به همراه دارد و در اسلام نیز آمده که عبادات را باید به شکل دستهجمعی انجام دهیم؛ بنابراین خود این دستور، هنجارهای الهی را تقویت میکند.
رییس مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه، با اشاره به مقدار پاداش امر به معروف و نهی از منکر، اذعان داشت: در روایتی از امیرالمومنین علی(ع) وارد شده است که «تمام کارهای خیر و جهاد در راه خدا در مقایسه با امر به معروف و نهی از منکر همانند مشتی در برابر دریاست».
حجتالاسلام والمسلمین سقای بیریا با تأکید بر اینکه امر به معروف و نهی از منکر نه أجلی را نزدیک میکند و نه رزق کسی را کم میکند، خاطرنشان ساخت: امام علی(ع) در نهجالبلاغه میفرمایند: پاداش امر به معروف و نهی از منکر را خداوند متعال میدهد؛ بدان کسی که به تو پاداش میدهد بیش از آن چیزی که ناسپاس از تو ضایع میکند، به تو خواهد داد.
*بینی شیطان را به خاک بمالیم
وی در ادامه به فلسفه و اهداف امر به معروف و نهی از منکر پرداخته و تصریح کرد: مصلحت عموم مردم در این است که امر به معروف و نهی از منکر وجود داشته باشد؛ زیرا شخصی که امر به معروف میکند، از مؤمنین و کارهای آنها پشتیبانی میکند و فردی که نهی از منکر میکند، بینی شیطان را به زمین میمالد.
مسئول دفتر جامعه مدرسین حوزه به ضرورت و دلائل اجرای امر به معروف و نهی از منکر در جامعه اشاره کرده و گفت: مخفیماندن حق، آشکارابودن باطل، دروغبستن به خدا و رسول او و پیروی از هواهای نفسانی از دلائلی است که باید این فریضه الهی در جامعه به اجرا درآید.
وی با بیان راهکارهای مقابله با گناه، اظهار داشت: بیان حق، رد باطل، رسواکردن دروغگو و پیروی از دستورات خداوند متعال، از جمله راهکارهای مقابله با گناه در جامعه است.
حجتالاسلام والمسلمین سقای بیریا، شگرد مخالفین هنجارهای الهی را تبدیل حرام به حلال ذکر کرده و افزود: دشمنان مأمن و جایگاه خطا در جامعه هستند و اگر شخصی بخواهد از راه نادرست به سمت حق سوق پیدا کند، آنها او را برمیگردانند و او را تشویق به انجام گناه میکنند.
مسئول دفتر جامعه مدرسین حوزه به نقشههای دشمنان اشاره کرده و افزود: یقین دارم دشمنان در نقشههایی که علیه ما در مسئله ترویج فساد و سستکردن پایههای اعتقادی به کار میبرند، از دانشمندان روانشناسی استفاده میکنند.
* بدحجابها معتقد به بدحجابی نیستند!
حجتالاسلام والمسلمین سقای بیریا با بیان اینکه تمام بدحجابها معتقد به بدحجابی نیستند!، اذعان داشت: بسیاری از آنها به این عقیده معتقدند که چون بدحجابی در جامعه رواج دارد؛ پس ما نیز بدحجاب میشویم!
وی با تأکید بر لزوم حفظ هنجارها در جامعه خطاب به اعضای جامعه اسلامی ناصحین گفت: ابراز وجود شما به عنوان آمر به معروف و ناهی از منکر، هنجارها را تثبیت و کمک میکند که جلوی رواج فساد و بیحجابی گرفته شود.
رییس مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم، تقویت جنبههای الهی را عنصری مهم در زندگی عنوان کرده و ادامه داد: انسان مؤمن میتواند با تقویت جنبههای الهی، خود را از تأثیرات فرهنگ غلط و ناهنجاریهای جامعه حفظ کند.
حجتالاسلام والمسلمین سقای بیریا در پایان به اثرات مخرب ماهواره اشاره کرده و ابراز داشت: معیوبکردن انگیزه جوانان، یکی از کارهایی است که دشمنان از طریق ماهواره آن را انجام میدهند و در پی آنند که انگیزه های باطل را رواج دهند.