به گزارش سرويس استان هاي مركز خبر حوزه، حجت الاسلام والمسلمين محسن قرائتي طی سخنانی در ادامه سلسه جلسات «تبليغ قرآن محور» در حسينيه و مسجد الزهرا(س) مشهد، به تفسير سوره "عصر" پرداخت و با بيان اين كه خداوند متعال به تمام اجزاء زمان كه قابليت تقديس را داشته، قسم خورده، اظهارداشت: بالاترين خسارت در اين است كه انسان قصد قربت نداشته باشد؛ زيرا با اين كار عمر خود را تلف نموده است.
وي همچنین افزود: هر آنچه را مي توان به خدا فروخت و با او معامله نمود، به خلق خدا نفروشيم تا « لَفِي خُسْرٍ» نشويم.
رئيس ستاد اقامه نماز با اشاره به آیه « فَلَا أُقْسِمُ بِمَوَاقِعِ النُّجُومِ» (الواقعة:75)، «وَإِنَّهُ لَقَسَمٌ لَوْ تَعْلَمُونَ عَظِيمٌ» (الواقعة:76)، يادآورشد: اين كه خدا گاهي به اشياء كوچك و گاهي به اشياء بزرگ قسم مي خورد، شايد به خاطر اين موضوع است كه براي او فرقي بين آن دو نيست.
وي در این باره با بیان مثالی گفت: كوه و ماشين در چشم انسان جا مي گيرد و مي توان به هر دو نگاه کرد؛ حال به همين جهت كه چشم قادر است جسم بزرگ و كوچك را ببيند و فرقي بين اندازه آن دو در ديدن وجود ندارد، لذا اين تفاوت حجم براي خداي متعال اهميت نداشته و به هر دو قسم مي خورد.
حجت الاسلام و المسلمين قرائتي به آيه «الَّذِينَ ضَلَّ سَعْيُهُمْ فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَهُمْ يَحْسَبُونَ أَنَّهُمْ يُحْسِنُونَ صُنْعًا» (الكهف:104)، اشاره کرده و افزود: خسر در آيه «إِنَّ الْإِنْسَانَ لَفِي خُسْرٍ» (العصر:2)، به این معنا و مفهوم است كه انسان فكر مي كند كارش درست است، ولي بعداً مي فهمد كه اشتباه كرده است.
اين مفسر قرآن كريم در بخش دیگری از سخنان خود در تشریح تفاوت بين ضرر و خسران، بيان داشت: ضرر در جايي است كه جنس باشد، ولي قيمت آن كاهش يافته باشد؛ در حالي كه خسران در جايي محقق مي شود كه سرمايه انسان مانند فرد يخ فروش، آب شده و از بين رفته باشد.
وي در ادامه خطاب به طلاب علوم ديني گفت: در سخنراني هاي خود از هديه کردن دعا، سلام و صلوات براي شهدا ، بزرگان و ...، غافل نشويد.
* خاطره ی از آیت الله مروارید
رئيس ستاد اقامه نماز با بيان اين كه ارزش انسان به انجام مستحبات است، ابراز داشت: اگر قلب كينه داشته باشد، ممكن است شامل لطف خداوند نشود.
حجت الاسلام و المسلمين قرائتي همچنین با تأكيد بر توجه به وقت و زمان، به خاطره اي از آيت الله شيخ حسنعلي مرواريد، از علماي مشهد درباره صاحب مفاتيح الجنان پرداخت و يادآورشد: شيخ عباس قمي، در روز تعطيل كه جهت تفريح و سياحت، با دوستان به منطقه عنبران در نزديكي مشهد رفته بود، از مطالعه و نوشتن فارغ نبود.
وي با اشاره به اين كه يكي از كارهاي مبلغان، دعا در حين بيان مطالب مي باشد، گفت: دعا پاياني نيز بايد با توجه به عنوان و وزن سخنراني باشد.