به گزارش سرویس استان های مرکز خبر حوزه، آیت الله زین العابدین قربانی طی سخنانی در جلسه تفسیر سوره احزاب، با اشاره به آیاتی از این سوره مبارکه در تشریح مسئله ولایت فقیه، اظهار داشت: ولایت مطلق، متعلق به خداوند است و از جانب خدا به سایر موجودات واگذار می شود.
امام جمعه رشت، همچنین ولایت خداوند را دارای دو بعد تکوینی و تشریعی دانسته و افزود: در ولایت تکوینی، حرکات و سکنات انسان، رشد، تکامل، رزق و سلامتی تحت اختیار قدرت خداوند است.
عضو خبرگان رهبری تاکید کرد: اگر خداوند سرپرستی در حوزه تکوین را بر عهده نمی گرفت، آفرینش محقق نمی شد.
آیت الله قربانی در خصوص ولایت تشریعی خداوند نیز بیان داشت: 124 هزار پیامبر در هر دوره ای از ادوار زمانی آیات و احکام الهی را متناسب با فرهنگ و درک مردم هر زمان بیان کردند تا ولایت تشریعی خداوند محقق شود.
وی همچنین با اشاره به آیه ولایت خاطر نشان کرد: پیامبراکرم(ص) و ائمه معصومین(ع) دارای مراتبی از ولایت الهی هستند.
نماینده ولی فقیه در استان گیلان با بیان اینکه ولایت پیامبر اکرم(ص) بر مردم در روز عید غدیر به امام علی (ع) واگذار شد، ابراز داشت: علامه طباطبایی معتقدند که پیامبر اکرم(ص) و ائمه(ع) نیز مراتبی از ولایت تکوینی دارند.
وی با اشاره به آیه 59 سوره نساء، مصداق بارز عبارت اولی الامر در این آیه را ائمه معصومین(ع) دانسته و گفت: مرحله سوم از ولایت، ولایت ولی فقیه در جهان هستی است؛ ولایت فقیه یعنی کسی که بعد از غیبت امام زمان(عج) مسئولیت هدایت جامعه را بر عهده دارد.
امام جمعه رشت، وظیفه ولی فقیه را در دوران غیبت، همانند وظیفه پیامبر اکرم (ص) و ائمه معصومین(ع) در جامعه عنوان کرده و افزود: گردش امور جامعه اسلامی در زمان غیبت بر عهده عالمان دین است که امین بر حلال و حرام مردم هستند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: امام خمینی(ره)، صاحب جواهر، ملا احمد نراقی و بسیاری از فقها بر این باورند که آنچه در تمشیت امور کشور بر عهده پیامبر اکرم(ص) و امام معصوم(ع) بوده، در مورد ولی فقیه نیز صدق می کند.