حجتالاسلاموالمسلمین نجف لکزایی درگفتگو با مرکز خبر حوزه، در تبیین اهمیت حجاب و شیوههای هجمه دشمنان به این اصل ارزشی و اسلامی اظهار داشت: هر مکتب و آیینی از جمله اسلام در سه لایه حضور جدی در زندگی افراد خود دارد که لایه اول اعتقادات و باورها را در بر میگیرد.
وی لایه دوم را لایه رفتاری خواند و افزود: این بخش شامل رفتار افراد، مثل نمازخواندن یا حجرفتن میباشد که این رفتارها نشانگر مسلمانبودن آن فرد است.
رییس پژوهشکده علوم و اندیشه اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگی اسلامی، محملهای مادی را لایه سوم دانست و گفت: این لایه بیشتر شامل نمادها بوده و نشانگر اعتقادات خاصی است، مانند مسجد که برای نماز میباشد، لذا مسجد یک محمل مادی دینی است.
وی تصریح کرد: حجاب به لحاظ این که پوشش است، جزء لایه سوم محسوب شده و از این طریق میتوانیم به مسلمانبودن فرد پی ببریم.
حجتالاسلاموالمسلمین لکزایی در ادامه با اشاره به این که تهاجم به سبک زندگی دینی و اسلامی از دو الگو، پیروی میکند، خاطرنشان کرد: الگوی اول هجمه به اعتقادات یا همان لایه اول است که نمونه بارز آن مارکسیست میباشد که مبارزه با خدا، محور اصلی آن است.
وی الگوی دوم تهاجم را مدنظر قرار داد و ابراز داشت: این مدل تهاجم به سبک زندگی اسلامی تهاجم به لایه رویی یا محملهای مادی به جای اعتقادات است و سخن آنها هم این است که این محملهای مادی دیگر پاسخگوی بشر نیست.
* فرهنگ سراها محملهای مادی سکولاریستی است
این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: تهاجم به مسجد و حسینیهها از جمله این تهاجم است که آن را با جایگزینی نهادهایی چون فرهنگسرا شاهدیم، چرا که فرهنگسراها یک محمل مادی فرهنگی سکولاریستی است که برای کارهای مذهبی ساخته نشده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه باقر العلوم(ع) اضافه کرد: اگر امروز در اروپا شاهد مبارزه با حجاب و برخورد با آن هستیم به خاطر این است که حجاب یک علامتی برای سبک زندگی اسلامی است.
*مطالب ویژهنامه خاتون مغالطه است
رییس پژوهشکده علوم و اندیشه اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در ادامه با اشاره به انتشار ویژهنامه خاتون گفت: در این ویژهنامه بیحجابی پدیدهای مدرن توصیف شده که برای سنجیدن آن باید فضای مدرن را در نظر گرفت. از طرفی بیان شده افراد بیحجابی هستند طرفدار دوآتیشه افرادی مثل سیدحسن نصرالله هستند، که با بررسی این سخنان میفهمیم، تمام این مطالب مغالطهای بیش نیست، چرا که طرفدار کار خوببودن منافاتی با مسلمانبودن یا نبودن ندارد؛ زیرا خوبی امری فطری در انسانها میباشد و ربطی به مسلمان بودن یا نبودن ندارد.
وی اضافه کرد: ایراد دیگر این ویژهنامه این است، افرادی به تبیین مسائل دینی پرداخته اند که هیچ سررشته ای از این امور ندارند و امیدواریم با تدبیر عقلای قم جلوی اینگونه فعالیتها گرفته شود.
حجتالاسلاموالمسلمین لکزایی تصریح کرد: البته این جسارتها اولین مورد از تلقیهای غیرکارشناسانه از آموزههای اسلامی نیست که جامعه دینی کشور به آن واکنش نشان داده است.
*مطالب مجله خاتون، جریان انحرافی است
وی در بخش پایانی سخنان خود مطالب مجله خاتون را جریان انحرافی دانست و یادآور شد: امروز عبور از هر شیوه صحیح و درست جریانی انحرافی است، به طوری که اگر ما آموزههای دین را به جای دریافت از علماء و مراجع از افراد غیرکارشناس دریافت کنیم، این حرکت انحراف محسوب میشود.