پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

چادر مشکی مسئله‌ای نسبت که سلیقه‌ای باشد یا به گفته برخی از مجالس اشرافی اروپا وارد شده باشد، بلکه ریشه در وحی و آیات الهی دارد و اولین آیه‌ای که درباره حجاب بر پیامبر نازل شد از خانم‌ها خواسته شد که جَلباب بر سر کنند.

خانم مریم معین‌الاسلام در گفت‌وگو با مرکز خبر حوزه با بیان این که چادر ریشه در قرآن دارد، اظهار داشت:‌ در آیه 59 سوره مبارکه احزاب به پیامبر‌(ص) مأموریت داده می‌شود که « يَا أَيُّهَا النَّبِيُّ قُل لِّأَزْوَاجِكَ وَبَنَاتِكَ وَنِسَاء الْمُؤْمِنِينَ يُدْنِينَ عَلَيْهِنَّ مِن جَلَابِيبِهِنَّ ذَلِكَ أَدْنَى أَن يُعْرَفْنَ فَلَا يُؤْذَيْنَ وَكَانَ اللَّهُ غَفُورًا رَّحِيمًا » که ای پیامبر به زنان بگو که جلباب را بر سر کنند.

وی ادامه داد: بیشتر مفسران و لغت‌شناسان  برای جلباب چهار ویژگی تعریف کردند که باید گشاد، سراسری، بر اساس«...يُدْنِينَ عَلَيْهِنَّ...» دو طرف آن آزاد و این که از نوک سر تا نوک پا باشد؛ البته برخی تا زیر زانو را نیز بیان کرده‌اند.

مدیر دفتر پژوهش‌های فرهنگی خواهران مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با بیان این که حضرت زهرا(س) مخاطب مستقیم این آیه است،‌ خاطرنشان ساخت:‌ بر اساس تاریخ، ‌وقتی حضرت زهرا(س) می خواستند از خانه بیرون بروند، جلباب و پوششی که بر سر می‌کردند و تا نوک پای ایشان را می‌پوشاند، که این مصداق چادر زنان مسلمان ایران و عبای زنان عرب است.

معین‌الاسلام خاطرنشان ساخت: رنگ مشکی نیز در همین جلباب نهفته است؛ به این معنی که عرب وقتی می‌خواهد از واژه سیاهی و تاریکی استفاده کند از کلمه «جلب» استفاده می‌کند، مانند «جلب اللیل» که به معنی سیاهی شب است.

وی ادامه داد: ‌عایشه و ام سلمه می‌گویند که زنان انصار به محض نازل شدن این آیه همه یک پوشش بر سر خود انداختند، بدون این که پیامبر‌(ص) به آنها بگوید، برداشت خود زنان این بود که این رنگ باید مشکی باشد.

این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به تأیید پیامبر‌(ص) از این کار زنان، بیان کرد:‌ زمانی که زنان صدر اسلام این پوشش را انتخاب کردند، پیامبر اسلام(ص) هیچ اعتراضی به آنها نکردند که نشان دهنده برداشت درست زنان از این آیه بود که حضرت با سکوت خودشان نشان دادند که برداشت آنها درست است.

* چادر مشکی مسئله‌ای سلیقه‌ای نیست

وی با تأکید بر این که چادر مشکل ریشه در آیات قرآن دارد، تصریح کرد:‌ چادر مشکی مسئله‌ای نیست که سلیقه‌ای باشد یا به گفته برخی از مجالس اشرافی اروپا وارد شده باشد، بلکه ریشه در وحی و آیات الهی دارد  و اولین آیه‌ای که درباره حجاب بر پیامبر نازل شد از خانم‌ها خواسته شد که جلباب بر سر کنند.

* چادر ستیزی،‌ نتیجه هراس غرب از حجاب

این محقق و پژوهشگر مسائل حجاب، چادر زن مسلمان را الگویی برای زنان غربی دانسته و یادآور شد: حجاب ستیزی از زمان رضاشاه آغاز شد، ولی چادرستیزی مسئله‌ای است که در دهه دوم انقلاب به صورت جدی مطرح شد و دلیل آن هم الگو قرارگرفتن زن مسلمان برای زنان غربی و اروپایی بود.

معین‌الاسلام افزود:‌ این نحوه پوشش زن مسلمان ایرانی مدل جدیدی از پوشش بود که زنان علاوه بر پوشش و حجاب، درعرصه‌های مختلف علمی،‌ اجتماعی و... خیلی خوب درخشیدند و مدل خوبی از زن بودن را با همین چادر مشکی به زنان غربی نشان داده شد.

وی با اشاره به سرمایه‌گذاری دشمن در از بین بردن حجاب چادر در جامعه، خاطرنشان کرد: زمانی که گزارش یکی از جاسوسان را می‌خواندم، نوشته شده بود که ما بالاخره پس از هزینه کردن میلیاردها دلار در ایران توانستیم چادر مشکلی زن مسلمان ایرانی را از او بگیریم و آن را تبدیل با مانتو و مانتو را نیز تبدیل به مانتوی کوتاه و تنگ کردیم. فقط یک روسری مانده است که اگر آن را هم بگیریم، دیگر چیزی از اسلام و انقلاب در ایران باقی نمانده است.

مدیر دفتر پژوهش‌های فرهنگی خواهران ادامه داد: دشمنان اسلام به صورت حساب شده‌ای سرمایه‌گذاری‌های زیادی برای گرفتن چادر مشکی از زنان ایرانی می‌کنند که ریشه در اهمیت این موضوع دارد.

وی در پایان خاطرنشان کرد:‌ این که دشمنان این گونه از چادر مشکلی  می‌ترسند و علناً‌ با سخنان خود وحشتشان را نشان می‌دهند، نشان دهنده اهمیت چادر مشکل است که امید است زنان مسلمان از این نماد اسلامی حفاظت کنند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha