یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

حضرت آیت­الله سبحانی هدف از نزول آیه چهارم سوره جمعه را رد افکار یهود عنوان کرده و گفتند: یهود اعتقاد داشتند که «نبی» حتما باید از بنی­اسرائیل باشد و نباید از میان آنها خارج شود، خداوند متعال با نزول این آیه این تفکر آنها را رد کردند.

به گزارش مرکز خبر حوزه، این مرجع تقلید، ظهر امروز در ادامه سلسله مباحث تفسیر قرآن خود در مجتمع آموزش عالی فقه (حجتیه) قم در تفسیر سوره جمعه، با اشاره به آیه چهارم از این سوره، اظهار داشتند: خداوند متعال در این آیه فرموده است: "ذَلِکَ فَضْلُ اللهِ یُؤْتِیهِ مَن یَشَاءُ وَاللهُ ذُو الْفَضْلِ الْعَظِیمِ" «این فضل خداست که به هرکس بخواهد (و شایسته بداند) مى بخشد; و خداوند داراى فضل عظیم است».

ایشان با بیان این­که "ذا" در کلمه "ذلِکَ" از اسماء اشاره است، ابراز داشتند: ذلک اشاره به نبوتی است خداوند متعال به شخص «اُمّی» در میان «امت اُمّی» عطا کرده است و این از فضل و کرم او می­باشد.

حضرت آیت­الله سبحانی، هدف از نزول این آیه را رد افکار یهود عنوان کرده و خاطرنشان ساختند: یهود اعتقاد داشتند که «نبی» حتما باید از بنی­اسرائیل باشد و نباید از میان آنها خارج شود و خداوند متعال با نزول این آیه این تفکر آنها را رد کرده و فرمودند که اعطای نبوت از فضل و کرم خداوند متعال است و متعلق به قوم و قبیله خاصی نیست.

معظم­له افزودند: درب خانه خداوند متعال به روی همه باز است و ملاک ایمان، عمل صالح و اعتقاد به معاد می­باشد.

این مرجع تقلید در ادامه به آیه پنجم از سوره جمعه اشاره کرده و اذعان داشتند: خداوند متعال در این آیه فرموده است: "مَثَلُ الَّذِینَ حُمِّلُوا التَّوْرَاةَ ثُمَّ لَمْ یَحْمِلُوهَا کَمَثَلِ الْحِمَارِ یَحْمِلُ أَسْفَاراً بِئْسَ مَثَلُ الْقَوْمِ الَّذِینَ کَذَّبُوا بِـَایَـتِ اللهِ وَاللهُ لاَیَهْدِى الْقَوْمَ الظَّالِمِينَ" «داستان کسانى که مکلّف به تورات شدند ولى حق آن را ادا نکردند، مانند داستان درازگوشى است که کتابهایى حمل مى کند، (امّا چیزى از آن نمى فهمد). چه بد است مثل گروهى که آیات خدا را انکار کردند، و خداوند قوم ستمگر را هدایت نمى­کند».

ایشان تأکید کردند: کلمه "مَثَل" در این آیه به معنای بیان حال است و فرقی میان یهود و مسلمان در این مسئله نیست و اگر مسلمانی، همانند یهود عمل کند؛ او هم مانند حماری است که کتاب­هایی را بر پشت خود حمل می­کند.

حضرت آیت­الله سبحانی در پایان تصریح کردند: کلمه بئس در این آیه از نظر ادبی از افعال مدح و ذم است و خداوند متعال می­فرماید که چه بد است حال جمعیتی که قرآن را تکذیب کرده و پیامبر را قبول ندارند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha