حجت الاسلام سيد مصطفي رضوي، مسئول اداره تبليغ و ترويج مرکز قرآن و عترت حوزههای علمیه با اشاره به طرحهاي جديد ارائه شده اين مركز در نوزدهمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم، اظهار داشت: امسال مركز قرآن و عترت با حضور در غرفه مرکز مدیریت حوزههای علاوه بر معرفي اين سه طرح، ظرفیتها و فعالیت هاي را به نمايش گذاشته است.
* طرح ملی انس با ثقلین
وي، طرح ملی «انس با ثقلین» را نخستین طرح ارائه شده معرفی کرده و بیان داشت: اداره تبلیغ و ترویج مرکز قرآن و عترت با همکاری مرکز قرآن و حدیث کریمه اهلبیت(س)، جهت انس عموم مردم با کلام الله مجید و عترت، امسال در نمایشگاه قرآن طرح ملی «انس با ثقلین» را برگزار کرده است.
مسئول اداره تبليغ و ترويج مركز قرآن و عترت حوزه عنوان كرد: اين طرح شامل دفترچههای طلیعه انس با موضوع قرائت قرآن کریم بر اساس فرمایشات معصومین(ع) مبنی بر تلاوت روزانه حداقل 50 آیه و ختم قرآن در 110 روز، طلیعه حکمت با موضوع مطالعه ترجمه نهجالبلاغه استاد مرحوم دشتی در 360 روز و طلیعه بندگی با موضوع قرائت صحیفیه سجادیه در 70 روز میباشد.
* برنامههای پیشنهادی
حجت الاسلام رضوي با اشاره به دومين طرح ارائه شده از سوي اين مركز، اظهار داشت: طرح برنامههاي پيشنهادي مركز قرآن و عترت برای مراکز علمی و فرهنگی سراسر كشور، دومين طرح ارائه شده در اين غرفه است.
وي افزود: اداره تبلیغ و ترویج جهت ارتقاء کیفی برنامههای قرآن و عترت مراکز علمی و فرهنگی پیشنهاداتي مانند تلاوت حداقل 50 آيه از قرآن كريم، قرائت آيات و روايات متناسب با رشتههاي گوناگون در ابتداي كلاسهاي درس در حوزه و دانشگاه و مطالعه نهج البلاغه و صحيفه به صورت مدون و برنامه ريزي شده ارائه شده است.
وی افزود: همچنين در راستای ارتقای کیفی برنامههای قرآن و عترت مساجد و نمازخانهها به عنوان مهمترین پایگاه فرهنگی مدارس و مراکز، پيشنهاد تشکیل هیئت قرآن و عترت، برگزاری مسابقات مختلف قرآن و حدیث، برگزاری نشستها و محافل انس با ثقلین، تقویت برنامههای قرآن و عترت مساجد و نمازخانهها در قالب برنامهاي مدون پيشنهاد شده است.
* سیر مطالعاتی تفسیر و حدیث
وي گفت: اداره آموزش با هدف نشر و ترویج فرهنگ غنی قرآن و حدیث در جامعه و حرکت در جهت رفع مهجوریت از قرآن و حدیث، با استفاده از نشر و ارائه الگوهای رفتاری و رهنمودهای قرآن و عترت، در سطح طلاب علوم دینی، دانشجویان و اقشار گوناگون جامعه اقدام به برگزاری طرح سیر مطالعاتی تفسیر و حدیث نموده است.
حجت الاسلام رضوي ادامه داد: در نخستین گام دورههای مطالعاتی تفسیر و حدیث بر اساس تفسیر نور و منتخب میزانالحکمه برگزار میگردد و شرکت کنندگان در این طرح، بر اساس برنامه زمانبندی شده، روزانه صفحات مشخص شده را به ترتیب، مطالعه نموده و خلاصه برداری مینمایند و هر سه ماه یکبار در آزمون شرکت مینمایند.
وي در پايان خاطرنشان كرد: سیر مطالعاتی تفسیر دو سال و سیر مطالعاتی حدیث یک سال به طول میانجامد و شرکت کنندگان در پایان طرح، پس از موفقیت در آزمونهای پایانی، ضمن دریافت گواهینامه پایان طرح، از مزایا و هدایای درنظر گرفته شده، بهرهمند میگردند.