به گزارش مرکز خبر حوزه، آیت الله حسینی بوشهری، شب گذشته در مراسم احیاء حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س)، با اشاره به حیات معنوی انسان و راه دستیابی به آن، اظهار داشت: انسان به عنوان گل سرسبد عالم هستی برخوردار از دو حیات و زندگی مادی و معنوی برخوردار است که زندگی مادی او ارتباط با عناصر دنیایی و خاکی دارد و مربوط به جسم و تأمین نیازمندیهای اوست؛ اما در نقطه مقابل، حیات معنوی مرتبط با ارزشهای الهی و ملکوتی است.
وی افزود: آنچه مایه امتیاز انسان نسبت به دیگر حیوانات میشود، حیات معنوی است نه مادی؛ زیرا در حیات مادی تفاوت چندانی میان انسان و سایر جنبندگان وجود ندارد؛ اما حیات معنوی کمتر جامعهای پیدا میشود که خود را نیازمند حیات معنوی نداند؛ به طوری که حتی مکتبهای مادی نیز بهگونهای خود را نیازمند آن میدانند.
*تفاوت میان حیات معنوی و مادی
عضو خبرگان رهبری ابراز داشت: تفاوت اصلی میان حیات معنوی و مادی در این است که مکتب الهی حیات معنوی خود را وابسته به امر نامحدودی میداند که در عین دلبستگی یک نوع وارستگی نیز محسوب میشود.
عضو جامعه مدرسین حوزه با اشاره به آیهای از قرآن کریم، اذعان داشت: قرآن کریم در رابطه با اشخاصی که صف خود را از حیات معنوی جدا کردهاند، میفرماید: این افراد در لبه پرتگاه و سقوط قرار دارند و مانند بیت عنکبوت هستند.
*معرفت و عمل؛ دو راه دستیابی به حیات معنوی
امام جمعه قم با تأکید بر اینکه معیار انسانیت حیات معنوی است، خاطرنشان ساخت: انسان از دو راه معرفت و عمل میتواند به این حیات معنوی دست پیدا کند.
آیتالله حسینی بوشهری با اشاره به روایتی از امام کاظم(ع)، تصریح کرد: حضرت در روایتی فرمودهاند: برای عمل 4 مقدمه وجود دارد؛ خداشناسی، قدرشناسی از نعمات خداوند متعال، تقدم اراده خدای متعال بر اراده خود و شناخت دشمنی که انسان را از مسیر دینداری خارج میکند، 4 مقدمهای است که برای عمل باید آن را فرا گرفته و آن را بشناسیم.
وی بیان داشت: امروز اشخاص منحرف و دشمنان بسیاری قصد خارجکردن ما از مسیر دینداری، مسجد، نماز، دعا و ..... را دارند؛ بنابراین باید آنها را شناسایی کرده و با نیرنگهای آنان آشنا باشیم.
*امام علی(ع)؛ مصداق حیات معنوی
عضو خبرگان رهبری با اشاره به شخصیت امام علی(ع)، اظهار داشت: آن حضرت کسی است که مصداق اتم و اکمل حیات معنوی است و با تأسی از عمل، رفتار، کردار و شخصیت ایشان میتوانیم به این حیات دست پیدا کنیم.