به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام والمسلمین پناهیان، شب گذشته در مراسم احیاء حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س)، با اشاره به اینکه انسان در میان روابط زندگی میکند، اظهار داشت: انسان، حیات، هستی و حرکت خود را در شبکه ارتباطاتی که در اطراف او وجود دارد، سپری میکند و در این میان، روابط شیرین، تلخ، عاطفهبرانگیز، سرد، دشمنی، احساس امنیت و ترس نیز به چشم میخورد.
وی در پاسخ به این سوال که انسان در بستر روابط به دنبال چه چیزی باید باشد، ابراز داشت: تمامی ارتباطات ما، فرعی و غیراصیل است و تنها ارتباط با پروردگار عالم، اصل است و ما آن را کشف کنیم.
حجتالاسلام والمسلمین پناهیان اذعان داشت: کسی که به درک رابطه خود با خداوند متعال نرسیده است، همانند کودک گمشدهای است که از والدین خود جدا افتاده است.
این خطیب حوزوی با اشاره به فرازی از دعان جوشن کبیر، خاطرنشان ساخت: در دعای جوشن کبیر میخوانیم: "یا حبیب من لا حبیب له؛ یا رفیق من لا رفیق له؛ یا انیس من لا انیس له". این فراز از دعا نشاندهنده رابطه انسان با خداوند متعال است.
* رابطه خود را با خدا قویتر کنیم
وی با بیان اینکه منشأ رنجهای ما، عدم ارتباط با خدای متعال است، تصریح کرد: تنها کمبودی که ما انسانها در زندگی خود داریم، نداشتن محبت پروردگار عالم است که باید این رابطه را پررنگ و قویتر کرده و از آن استفاده کامل را ببریم.
حجت الاسلام والمسلمین پناهیان تأکید کرد: نام انسان در ارتباط با خداوند متعال، عبد و نام خدای متعال، رب است و متأسفانه عبد بودن ما درست تشریح نشده است و منیت به اوج رسیده است.
این استاد حوزه و دانشگاه، با اشاره به روایتی از امام صادق(ع)، اظهار داشت: حضرت در این روایت میفرماید: «علم نوری است که خداوند متعال در دل انسان میافکند»؛ البته باید مقدمات آن که حقیقت عبودیت است، فراهم شود.
حجتالاسلام والمسلمین پناهیان در پایان ابراز داشت: حقیقت عبودیت این است که انسان خویش را صاحب و مقدر خود نداند؛ در واقع مقام عبودیت، مقام ذلت برابر خداوند متعال است.