دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳ |۱۴ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 16, 2024

حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی از تولید و پخش برنامه های طنز بی محتوا و بیهوده در رسانه های جمعی انتقاد کردند.

به گزارش مرکز خبر حوزه، این مرجع تقلید، ظهر امروز طی سخنانی در ادامه سلسله جلسات تفسیر روزانه قرآن کریم که در ایام ماه مبارک رمضان در شبستان امام خمینی (ره) حرم مطهر حضرت معصومه (س) برگزار می‌شود، تصریح کردند: مبادا رسانه های جمعی برای خندان مردم کارهای خلاف مرتکب شده و طنزهای لغو و بیهوده و بی‌هدف تولید و پخش کنند.

ایشان همچنین با بیان این که رسانه های جمعی اعم از رادیو و تلویزیون، مجلات، سایت های اینترنتی و شبکه های ماهواره ای یکی از مهم ترین پایه های شکل گیری شخصیت مردم را تشکیل می‌دهند، اظهار داشتند: به همین خاطر است که می‌بینیم دشمنان بیشترین سرمایه گذاری را در این بخش کرده و با ایجاد شبکه های متعدد فاسد به دنبال ترویج فساد اخلاقی، سیاه نمایی در جامعه و نیز نشر شبهات عقیدتی هستند.

معظم له با تاکید بر این که در نظام اسلامی، رسانه ها باید سالم باشند، گفتند: رسانه ها در نظام اسلامی‌باید برنامه های مفید و پرمحتوایی در راستای رشد سطح معرفت دینی و علمی‌جامعه تولید کنند و به نیازهای اقتصادی، اخلاقی، ورزشی و .. جامعه به درستی پاسخ دهند.

ایشان اضافه کردند: جامعه به برنامه های تفریحی هم نیاز دارد اما باید توجه داشت که این گونه برنامه ها باید دارای پیام باشد.

این مفسر برجسته قرآن کریم با اشاره به داستان مملو از پیام و درس حضرت یوسف(ع) در قرآن، ابراز داشتند: وقتی این داستان زیبا و جذاب به فیلمی‌آموزنده تبدیل شد، همه دیدیم که چقدر برای مردم قابل استفاده بود.

ایشان با بیان این که برنامه های رسانه ها باید هدف دار و مناسب باشد، خاطر نشان کردند:  افراد بسیاری به وسیله برنامه های ماهواره ای منحرف شده اند؛ به طوری که حتی یکی از این شبکه های ماهواره ای صریحاً جوانان را دعوت به استعمال مواد مخدر می‌کند.

معظم له ادامه دادند: در دنیا دو گروه به دنبال ترویج استفاده از مواد مخدر هستند؛ نخست سوداگرانی که برای کسب درآمد بیشتر دوست دارند جوانان معتاد به مواد مخدر شوند و دیگر گروه سیاست مدارانی که با سیاست های شیطانی می‌کوشند جوانان رامنحرف کرده و به خیال خود به این وسیله به نظام اسلامی‌ضربه وارد کنند.

ایشان تاکید کردند: خانواده ها، جوانان و رسانه ها به هوش باشند که گوهر قرآن و اسلام و نظام اسلامی‌ارزان به دست نیامده که به راحتی آن را از دست بدهیم.

این مرجع تقلید همچنین با بیان این که همین قرآن و جمهوری اسلامی‌دنیا و آخرت ما را تامین می‌کند، اظهار داشتند: درست است که مشکلات هست و ما هم به وجود آن ها در کشور ایراد داریم، اما باید توجه داشت که در سایه قرآن و اسلام بهتر می‌شود کشور را اداره کرد و مشکلات را حل نمود.

ایشان در بخش دیگری از سخنان خود گفتند: شخصیت انسان را سه چیز تشکیل می‌دهد که شامل تربیت والدین، تعلیم استاد و نیز تاثیرات محیط اجتماع می‌شود.

افزودند: منظور از تاثیرات محیط اجتماع حضور در مجالس مذهبی، مساجد و حسینیه ها، تعاملات و تماس های کاری و از همه مهم تر نوع ارتباط و تماس با دوستان در جلسات خصوصی است که این ها بسیار مهم و سرنوشت ساز می‌باشد.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به آیاتی از سوره مبارکه صافات، یادآور شدند: اهمیت انتخاب دوست به قدری است که یک دوست می‌تواند انسان را جهنمی‌کرده و یا او را به بهشت رهنمون سازد.

ایشان گفتند: چه بسیار کسانی که به واسطه دوستی با افراد ناباب، به مواد مخدر آلوده و قاچاقچی این مواد شده و به زندان یا اعدام محکوم شده اند؛ همچنین ریشه بسیاری از باندهای سرقت، جنایت و کارهای زشت و منافی عفت عمومی‌به واسطه همین دوستان ناباب است.

معظم له با تاکید بر این که جوانان باید در انتخاب دوست سخت گیر بوده و دقت بسیار زیادی در این باره داشته باشند، ابراز داشتند:  در حدیثی از پیامبر(ص) آمده که انسان به دین دوستش است؛ بنابر این نگاه کنید که او چه رفیقی را برای خود انتخاب می‌کند.

ایشان با اشاره به این که در حدیث دیگری وارد شده که اگر کسی را خواستید بشناسید به دوستانش نگاه کنید، گفتند: امیر مومنان علی (ع) می‌فرمایند «از رفیق بد بپرهیز چرا که او دوست خود را هلاک و بدبخت می‌سازد».

این مرجع تقلید در ادامه با اشاره به این که آدمی‌بدون داشتن رفیق نمی‌تواند در دنیا زندگی کند، ابراز داشتند: مشخص است که پسر نوح که فرزند پیامبری اولوالعزم بود و از تربیتی والا بهره می‌برد، به جهت محیط جامعه و رفقای بد چنین سرنوشت بدی را پیدا کرد.

معظم له در قسمت دیگری از سخنان خود به بیان برخی نکات مهم درباره پرداخت زکات فطره پرداخته و گفتند: کسانی که دارای بستگانی فقیر در شهر دیگری هستند باید بدانند که نمی‌توانند زکات فطره خود را به شهر دیگری منتقل کنند، اما می‌توانند به دوست و آشنای خود در آن شهر تلفنی تماس گرفته و به او بگویند که از طرف من فلان مبلغ را به فلان شخص بده.

ایشان همچنین بیان داشتند: خانواده هایی که فقیر شرعی هستند به این معنی که به جهت مشکل مسکن، هزینه های تحصیل فرزندان و یا درمان بیماری باکمبود در آمد روبرو هستند و به اندازه هزینه ها درآمد ندارند، این ها می‌توانند زکات فطره را دریافت کنند.

*میزان فطریه

این مرجع تقلید اضافه کردند: این گونه افراد چنانچه دلشان بخواهد از ثواب پرداخت زکات فطره بهره مند شوند، راهش این است که پدر خانواده به اندازه سهم یک نفر که به حساب گندم، دو هزار تومان و به حساب برنج 6 هزار تومان می‌شود را به همسر خود بدهد و سپس به ترتیب این مبلغ گرفته شده و به فرزندان داده شود  و بعد آن را به یک فقیر بدهند؛ البته باید به این نکته هم توجه داشت که اگر به صغیر چیزی را دادند دیگر مبلغ داده شده قابل بازپس گیری از او نیست.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha