پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور گفت: رسول خدا (ص)، جمع آوري پول و عدم توجه به مسكين، فقير و ... را از نشانه هاي جامعه غير قرآني دانسته اند.

به گزارش سرويس استان هاي مركز خبر حوزه، حسن رحيم پور ازغدي، طی سخنانی در نشستي از سلسله نشست هاي «خانواده قرآني، الگوي جامعه اسلامي» که در حاشيه ششمين نمايشگاه قرآن و عترت مشهد برگزار می شود، با اشاره به مطلب فوق گفت: كارآفريني و توليد ثروت در كنار مصرف كم، نه تنها مورد مخالفت اسلام نيست، بلكه نوعي جهاد هم محسوب مي شود.

وی همچنین با بيان اين كه آيات الهي نقد امروز رفتار ما در جامعه است، افزود: رسول خدا (ص)، جمع آوري پول و عدم توجه به مسكين و فقير و ... را از نشانه هاي جامعه غير قرآني دانسته و اموري مانند افسردگي، طلاق، طوفان، زلزله و ... را از نتايج آن مي دانند.

رحیم پور ازغدی به تأكيد اسلام در مديريت مصرف در خانواده ها اشاره و خاطرنشان كرد: "جيّد التدبير" از جمله تعابيري است كه آن را از نشانه های امت اسلامي دانسته اند.

اين محقق و پژوهشگر در ادامه با بيان اين كه قرآن كريم مطالب را به صورت روان و ساده بيان نموده است، اظهارداشت: البته تفسير اين كتاب الهي لازم است، اما بايد تقوا را در فهم و تفسير قرآن، مدنظر قرار داد تا به نتيجه برسيم.

وي با تأكيد براين كه طبق روايات، قرآن كريم مخاطب شناسي دارد و با هر فردي به اندازه و ميزان فهم و عقلانيتش سخن مي گويد، ابراز داشت: اين جنبه كتاب الهي، زنده بودن آن را نشان مي دهد.

وی همچنین استفاده از قرآن را موجب راهنمايي در مسير زندگي عنوان کرده و گفت: به راستی آيا مي شود چنين كتابي كه فصيح ترين و بليغ ترين كتاب خوانده شده، غير قابل فهم باشد؟

رحیم پورازغدی افزود: حتي متشابهات قرآني هم نامفهوم نيست؛ زيرا مفهوم ،روشن است، اما مراد خداوند براي ما معلوم نيست و به همين جهت آن را متشابه و غيرقابل فهم مي ناميم.

وی با اشاره به این که مشكل در مفهوم آيات به ويژه متشابهات نيست، خاطرنشان كرد: عمده مشكل در مصاديق است كه موجب بروز اختلاف نظر مي شود كه مي توان با رجوع به روايات قطعي، آن را حل نمود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین با بيان اين كه قرآن كريم به مباحثي چون قلم، كرسي، كلام الله و ... اشاره كرده است، اظهارداشت: نبايد اين مباحث را با مفاهيم بشري و مادي برداشت نمود.

وی با اشاره به اين كه اين نوع انس، عادت و سطحي نگري موجب مجمل دانستن آيات قرآن شده است، يادآورشد: مثلاً بعضي در مورد واژه "يدالله" مصداق بشري و مادي را در نظر مي گيرند و به همين جهت تصور مي كنند كه قرآن كريم مغلق بيان شده است.

اين محقق و پژوهشگر تصريح كرد: پيامبر(ص) و ائمه اطهار(ع) مفسران واقعي اند و ديگران به بيان شأن نزول و معناي آيات مي پردازند.

وي به جعل بعضي روايات و ورود اسرائيليات در تفسير قرآن در قرون 2 تا 4 هجري اشاره کرد و با بيان اين كه اين روايات از سنخ بهانه هاي بني اسرائيلي بوده است، افزود: در آن زمان عده اي به نام قصاصين (قصه گويان) در بيان داستان هاي قرآن، اصل مفهوم آن را تبديل به فرع مسأله نموده و مثلاً در بيان قصه شتر صالح به جاي توجه دادن به اصل  و حقیقت ماجرا، چگونگي و كيفيت شتر را مطرح مي نمودند.

رحيم پور ازغدي با تأكيد بر اين كه بخشي از جريان ها و منشأهاي تفسيري داراي مقاصد سياسي بوده است، ابرازداشت: يكي از مواردي كه موجب اختلاف در تفسير و در واقع تفسير به رأي شده بود، گسترش اسلام و قدرت يافتن بني اميه و بني عباس و سوء استفاه از اين موقعيت مي باشد.

وي با اشاره به اين كه بعضي ها فقط به ظاهر قرآن بسنده كرده و تعمق صحيح مطالب را نمي پسندند، گفت: عده اي هم به اسم تعميق در مطالب آيات، به تفسير به رأي پرداخته اند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین با بيان اين كه واژه اصحاب شامل تمام كساني كه پيامبر اكرم (ص) را ديده اند و يا در مدينه و مكه همجوار ايشان بوده اند، مي شود، گفت: این سوال مطرح می شود که آيا تمام مردم در تفسير قرآن كريم و فهم آن مساوي اند يا بايد به افرادي مانند ائمه اطهار (ع) رجوع نمود؟

وی به جريان ها و منشأهاي تفسيري داراي مقاصد اقتصادي و مالي اشاره و خاطرنشان كرد: البته بايد بين اقتصاد سرمايه داري و توليد  و كارآفريني، تفاوت قائل شد.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha