به گزارش سرویس بین الملل مرکز خبر حوزه، سومین بخش از خاطرات خبرنگار حوزه نیوز از سفر به عراق و سوریه در سال گذشته از این قرار است:
افطار در یکی از محلههای اطراف نجف بودیم، سفره افطاری تفاوت خاصی با سفرههای خودمان ندارد، چند نفر از ستاد بازسازی عتبات عالیات هم حضور دارند با یکی از مهندسان برق ستاد هم صحبت میشوم در بخش برق حرم امام علی(ع) مشغول است و موتورهای برق را تعمیر میکند. به گفته او حضور مهندسان ایرانی در عراق بسیار مفید بوده و آنها با علاقه دانش و تجربه خود را در اختیار برادران عراقی قرار میدهند. در گفت و گو با یکی از روحانیون، وضعیت تحصیلی حوزه نجف را جویا میشوم او هم توضیح میدهد: دوره سطح حدودا هشت سال طول میکشد و طلاب وارد درس خارج میشوند درسها غالبا در بیوت علما و مساجد اطراف حرم ارائه میشود و مدارسی مثل کلانتر، بغدادی و امام مهدی(عج) هم طلاب زیادی دارند.
از راننده درباره وضعیت رانندگی پرسیدم که جواب داد: برای رانندگی نیازی به داشتن گواهینامه نیست و صرف توانایی کافی است در نجف چراغ قرمز خیلی کم و به ندرت وجود دارد یکی در مسیر کوفه و دیگری در مسیر کربلا است البته ترافیک وجود دارد به خصوص در خیابان المحیط (کمربندی) و میدان ثورة العشرین. در مدت اقامت چند هفتهای یک تصادف هم ندیدم.
مراسم افطاری دیگری که در آن شرکت کردم در مجمع جهانی اهلبیت(ع) بود؛ مجمع فعالیتهای دینی خوبی دارد.
* وادیالسلام
یکی از برنامههای زائران عتبات عالیات زیارت قبر حضرت هود(ع) و حضرت صالح(ع) در وادیالسلام است علمای زیادی نیز در آنجا دفن هستند برای فرار از گرمای هوا صبح زود و بعد از زیارت حرم عازم وادیالسلام شدم از محدوده حرم که خارج شده و به سمت وادیالسلام حرکت میکنم چیزی که توجهها را جلب میکند گنبد آجری مسجد و مقبره شیخ طوسی است درب آن بسته است و فقط هنگام نماز باز است در خیابان اصلی وادیالسلام ابتدا مقبره پیامبران الهی وجود دارد کمی جلوتر دست چپ قبر عارف نامی آیتالله سید علی قاضی است که به تازگی سنگ قبر آن عوض شده عظمت علمی و عمق فکری شهید سید محمد باقر صدر مجابم میکند که دوری مسافت و گرمای هوا را تحمل کنم و با یک گاری موتوری به اواسط وادیالسلام بروم مرقد در حال بازسازی است و مصالح ساختمانی در اطراف آن ریخته است.
زیارت قبور علمای داخل حرم هم قبل از سفر مورد توجه جدیام بود مقبره آخوند خراسانی و سید ابوالحسن اصفهانی، روبری ایوان قرار دارد و انتظامات حرم در آنجا مستقر است قبر علامه نایینی، علامه مظفر، ملا احمد نراقی، آیتالله خویی و آیتالله شاهرودی هم در اتاقهای اطراف صحن شریف است قبر مقدس اردبیلی و علامه حلی و سید مصطفی خمینی هم در کنار منارهها است؛ قبر شیخ انصاری هم کنار یکی از درهای ورودی حرم است.
* موزه شهید صدر
در نزدیکی حرم مطهر ساختمانی قرار دارد که به آن موزه شهید صدر میگویند پس از چند بار پرسوجو بالاخره ساعت کاری آن را پیدا کردم و به آنجا رفتم ساختمان موجود که نمای بیرون آن تازهساز است منزل شهید سید محمد صدر (پدر مقتدی صدر) بوده که الان به موزه تبدیل شده است در اتاق شهید، وسایل شخصی ایشان از جمله عمامه، عصا، عینک و منبر نماز جمعه (که در مسجد کوفه اقامه میشد) و شمشیری که از آن به عنوان سلاح در نماز جمعه استفاده میشد نیز وجود دارد.
* وضعیت فرهنگی
در مسیر بازگشت آنچه نظرم را به خود جلب میکند احادیثی است که روی دیوارهای شهر نوشته شده است این احادیث با محتوای اخلاقی و اعتقادی به موضوعاتی مثل نتیجه بینمازی و آغاز سن تکلیف اشاره دارند آثار رشد فرهنگی به طور پراکنده در شهرهای مذهبی دیده میشود ولی تهاجم فرهنگی بغداد را نشانه گرفته و آزادی حجاب زمینه را برای ترویج بیاخلاقی مهیا کرده است.
* شبهای قدر
در شب قدر تقدیرات زندگی رقم میخورد و حضور در کنار مضجع نورانی امامان معصوم(ع) دل را برای جذب انوار الهی آمادهتر میکند در شبهای نوزدهم و بیست و یکم حرم امیرالمومنین(ع) حال و هوای دیگری دارد مردم دسته دسته وارد میشوند و فریاد میزنند: "تهدمت و الله ارکان الهدی قتل علی المرتضی" ، تشیع جنازه نمادینی هم تا مسجد کوفه انجام میشود.
شب بیست و سوم که شب جمعه و زمان مخصوص زیارت امام حسین(ع) بود که کربلا رفتم. جمعیت بسیار زیاد بود و ازدحام فراوان حضور قلب را از انسان میگرفت و ناچار در کنار راهروی یکی از رواقها جایی پیدا کردم و مشغول مناجات شدم پس از اتمام دعا به سمت ضریح حرکت کردم و در شلوغی جمعیت، آقای بروجردی رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس را دیدم در همان شلوغی جمعیت وضعیت نامناسب زائران ایرانی در مرز را یادآوری کردم که گفت دیشب در کنسولگری ایران در نجف جلسهای در همین زمینه داشته و باز هم پیگر مسئله است تاکید هم کرد که طبق فرمایش مقاممعظمرهبری مصلحت ما در عزت ما است.
دیدار کوتاهی هم با حجتالاسلام والمسلمین سید احمد صافی تولیت حرم مطهر حضرت اباالفضل(ع) انجام شد.