جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024

الگوهای معرفی شده درباره زنان الگوهای درستی نیستند و زنان چادری به عنوان زنان برتر معرفی نشده‌اند.

زهرا روح‌اللهی امیری در گفت‌وگو با مرکز خبر حوزه، حجاب را امری فطری معرفی کرد و گفت: حجاب پیش از این که دستوری دینی باشد، امری فطری است؛ همانگونه که حضرت آدم و حوا (ع) زمانی که از بهشت رانده می‌شوند، به صورت فطری برای پوشاندن خود از برگ درختان استفاده کردند.

وی با بیان این که در تاریخ دیگر ادیان نیز نوعی پوشش وجود دارد، اظهار داشت: علاوه بر اسلام، در جامعه یهود و مسیحیت نیز حد پوشش شرعی برای همه قرار داده شده است، نقاشی‌هایی که تا قبل از قرن 12 و 13 کشیده شده است، مسئله پوشش زن را نشان می‌دهد.

عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) خاطرنشان کرد:‌ پیش از عصر رنسانس و تحولات غرب برخوردهای متعصبانه کلیساها و کنیسه‌ها و تحقیر زنان که آنها را اغواگر و شیطان نامیدند و زنان را در خانه‌های خود حبس کردند، موجب شد تا زنان حجاب خود را نوعی محدودیت ببینند. از این رو بعد از رنسانس، واکنشی منفی  نسبت به آن نشان دادند.

وی افزود:‌ تلقی بخشی از افراد جامعه ما نیز رسوخ همین افکار متعصبانه نسبت به حجاب است. به این معنی که همان نگاه غرب امروز وارد نگاه ما شده است.

روح‌اللهی امیری با بیان این که اصل مسئله حجاب در اسلام حفظ مقام و جایگاه اصلی زن است، به گونه‌ای که در صدر اسلام نیز زنان با پوشش اسلامی می‌توانستند با آسودگی در جامعه حضور یابند، یادآور شد: زمانی که برخی از اصحاب پیامبر(ص) که دارای تعصب دوره جاهلیت بودند و با حضور زنان به هر نحوی در جامعه مخالفت می‌کردند، پیامبر آنها را تهدید  می‌کند که شما حق جلوگیری از حضور زنان با حجاب اسلامی در مسجد را ندارید، اگر این کار را بکنید، شما را از مدینه اخراج می‌‌کنم.

این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: پوشش قبل از اسلام در جامعه اسلامی به عنوان یک نماد دینی اصل پوشش معرفی شده است. اما در تبیین این که این اصل با چه ظاهری باید خود را نشان دهد، باید تعصب را کنار گذاشت.

وی با تأکید بر این که اصل پوشش چادر است، خاطرنشان ساخت: وظیفه اصلی ما تبیین این نماد است. باید ابتدا فلسفه این را برای جوانان روشن کنیم. بعد آن را به عنوان نماد معین کنیم، پس از این مرحله افراد خود را موظف به حفظ این نماد می‌کنند.

روح‌اللهی خاطرنشان کرد: باید برای جوانان تبیین کنیم که چادر می‌تواند نماد یک زن مسلمان در جامعه باشد، باید آن را به عنوان ارزش و نشان دهنده وفاداری یک زن نسبت به فرهنگ اسلامی خود معرفی کنیم تا برای جوانان نیز ارزش شود.

وی با اشاره به این که در عرصه گسترش فرهنگ عفاف و حجاب در جامعه کار فرهنگی مناسبی صورت نگرفته است، خاطرنشان ساخت: در جامعه ما الگوهای معرفی شده درباره زنان الگوهای درستی نیستند و زنان چادری به عنوان زنان برتر معرفی نشده‌اند.

عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) افزود: بسیاری از محافل و مجالس حتی در سیما، زنانی که به عنوان الگوهای برتر معرفی می‌شوند، بعضاً‌ خود آنها هم شرم دارند تصاویر خود را معرفی کنند. اگر الگوی برتر ما الگوی  حجاب است، زن برتر ما نیز باید دارای الگوی برتر باشد.

روح‌اللهی خاطرنشان کرد:‌ با گذشت سه دهه، هنوز هم اساتید دانشگاه‌ها و نوع برخورد آنها با دانشجویان چادری،  نشان دهنده این است که کار  فرهنگی در تبیین الگوی برتر برای زن در دانشگاه‌ها و ادارات صورت نگرفته است. وقتی در دانشگاه، دختران چادری مورد هتک حرمت قرار می‌گیرند و به آنها توهین می‌شود، چه انتظاری از افراد عادی جامعه است.

علیرضا سهلانی

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha