به گزارش سرويس استانهاي مركز خبر حوزه حجت الاسلام والمسلمين سيد محمدباقر خسروشاهي، مدیر مدارس علمیه استان تهران در جمع معاونان پژوهش با اشاره به اهميت و جايگاه امر پژوهش در احياي هويت و فرهنگ تشيع، ابراز داشت: ممارست علماي شيعه نسبت به امر پژوهش، كتابت و استدلال، موجب حفظ و صيانت اين مكتب شده است.
وي با تاكيد بر غناي فرهنگ تشيع نسبت به ديگر اديان و مذاهب، ابراز داشت: مديريت و انسجام مطالب، اهميت به تحقيق و پژوهش، روش كتابت علماي سلف و همچنين محترم شمردن جايگاه عقل در تفكر شيعي سبب برتري فرهنگ تشيع نسبت به ديگر اديان و مذاهب شده است.
مدير حوزه علميه تهران در اين رابطه به جمله اي از امام موسي صدر اشاره نموده و بیان داشت: در جلسه اي كه خدمت ايشان رسيده بوديم به ما گفتند: در كل كتاب انجيل تنها 14 حكم شرعي وجود دارد، كه اين نقصان در مباني ديگر اديان نيز مشهود است.
وي در ادامه افزود: اما شيعه توانست با تكيه بر مباني مستحكم و علماي مجاهد، فرهنگ خاص خود را حفظ نمايد؛ به گونه اي كه هيچ يك از مذاهب دیگر توانايي مقابله با وسعت، استحكام و استدلال فقهي مذهب شيعي را ندارد.
توليت مدرسه علميه شيخ عبدالحسين تهران با اشاره به نقش و جايگاه بي بديل علماي سلف در حفظ و تثبيت فرهنگ ناب شيعي، افزود: جايگاه امروز مكتب تشيع به عنوان يك هويت زنده و پويا مرهون تلاشهاي بي وقفه شيخ طوسي ها، شيخ بهايي ها، ابن ادريس ها، شيخ انصاري ها و ديگر علماي بزرگ اين مكتب است.
وي با بيان اينكه در گذشته يكي از توطئه هاي دشمنان در برابر اقليتهاي مذهبي ايجاد تزلزل و نفي هويت آنان بوده است، خاطر نشان كرد: امروز به بركت انقلاب اسلامي، شیعه ديگر به عنوان يك اقليت فكري محسوب نمي شود؛ زيرا اهداف، خط مشي ها و ارزشهاي انقلابي ما به ديگر كشورهاي جهان رسوخ كرده و سبب گرايش ديگر ملتهاي آزادي خواه به سمت ارزشهاي اسلامي (شيعي) شده است.
مدير حوزه علميه تهران، زندگي در پرتو نظام مقدس جمهوري اسلامي را فرصت مناسبي جهت نشر و عرضه هويت اسلامي دانسته و افزود: مسئوليت نسل فعلي در خصوص تبيين و انتشار ماهيت فرهنگ اسلام به جهان را مي توان بعثتي نو و تازه قلمداد نمود كه نسل جوان بالاخص طلاب حوزه هاي علميه آن را بر عهده دارند كه میبایست برای به ثمر رساندن آن، تلاش و ممارست حداكثري را در اين راه به كار بندند.
وي با اشاره به اين اينكه امروز دانشگاهها، مراكز علمي، پژوهشگاه ها و حتي ديگر جوامع بشري از حوزه هاي علميه انتظار ارائه مطالب تازه و پاسخگويي به شبهات را دارند؛ بر تلاش و تسلط هرچه بيشتر طلاب نسبت به كسب علوم و معارف ديني، زبانهاي خارجي و دانش روز تاكيد كرد.
توليت مدرسه علميه شيخ عبدالحسين تهران در پایان گفت: تحت لواي حكومتي زندگي مي كنيم كه از روحانيت جدا نيست و ضمن فراهم نمودن امكانات مناسب جهت تبليغ و ترويج دين؛ در رأس آن يك مجتهد صاحب رساله حاكم است كه باید قدردان اين نعمت باشيم.