پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

حضور علمای تراز اول و اساتید مطرح در استان‌ها باعث می‌شود تا طلاب جهت ادامه تحصیل از مهاجرت به استان‌های دیگر پرهیز کنند.

مدیر حوزه‌ علمیه سمنان در گفتگو با سرویس استان‌های مرکز خبر حوزه، گفت: این حوزه برنامه ریزی هدف داری برای آینده طلاب دارد و از این رو لزوم توجه به چهار نکته در خصوص حوزه ها ضروری است.

حجت الاسلام والمسلمین مهدی‌نژاد انتظار می رود توزیع اعتبارات  از سوی مرکز مدیریت قم براساس جمعیت شهرستانها و استانها نباشد بلکه بر اساس تعداد طلاب آن حوزه ها باشد، دوم، در جهت ساماندهی و مدیریت مطلوب تر تفویض اختیارات به شورای استانی بیشتر شود، سوم، در راستای مدیریت مطلوب تر و کمک به اهداف سازمان از نظر علمی و هم از نظر مالی شورای استان باید تقویت شود  و چهارم، حضور علمای تراز اول و اساتید مطرح در استان‌ها باید تقویت گردد، این کار باعث خواهد شد تا طلاب جهت ادامه تحصیل از مهاجرت به سایر شهرستانها بپرهیزند و مشکل کمبود نیرو در دانشگاها و ادارات شهرستانها مرتفع گردد.

وی افزود: حوزه های شهرستانها به دلیل عدم برنامه ریزی مطلوب سازماندهی مطلوبی نداشتند و مرکز مدیریت نیز به تنهایی قادر به ساماندهی کل حوزه های شهرستانی نبود  و می‌بایست در این مورد اهتمام بیشتری صورت بگیرد.

عضو شورای مدیریت حوزه‌ علمیه سمنان در خصوص اهمیت مراکز مدیریت در استانها و اعضای شورای استانی و تاثیر این دو در روند رو به رشد حوزه ها گفت: شورای استانی در حال حاضر چارچوب اختیارات خاصی را اختیار نکرده است اما این نهاد ایجاد شغل داشته است.

امام جمعه گرمسار در ادامه، لزوم برگزاری جلسات هفتگی در حوزه های شهرستانها و ارسال گزارش از برنامه های این مدارس در خصوص مسائل و مباحث سیاسی و طرح بصیرت طلاب از سوی این حوزها به قم را بسیار مهم و تاثیر گذار دانست و تاکید کرد: باید در نظر داشت طلابی که وارد حوزه می شوند ممکن است وجهه سیاسی داشته باشند از همین رو باید در گزینش افراد دقت و تامل فراوان صورت بپذیرد؛ زیرا طلبه کم‌داشتن بهتر از طلبه نفوذی و سیاسی داشتن است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مهدی نژاد نقش مرکز مدیریت حوزه های علمیه را در افزایش بصیرت سیاسی طلاب بسیار مفید، ارزنده و تاثیرگذار دانست و اظهار داشت: انتظار می رود مرکز مدیریت حوزه های علمیه نسبت به این مهم برنامه ریزی و تامل بیشتری نمایند و در این خصوص از اساتید بزرگ اخلاق و اساتید بزرگ سیاسی جهت همکاری با مدیریت حوزه های شهرستان ها بیشتر استفاده شود و نیز در کتابهای درسی مباحث اخلاقی و سیاسی را با نگارشی عمیق تر بگنجانیم.

امام جمعه گرمسار با بیان این که قم دریایی است که باید تمام حوضچه های اطراف را سیراب کند، ابراز امیدواری کرد: علمای بزرگی که در قم حضور دارند بیشتر به مراکز شهرستان ها توجه نمایند و برنامه های مراکز مدیریت در این حوزه ها را تقویت کنند.

 *تأثیرگزاری رسانه‌ها در ایجاد بصیرت و آگاهی فرهنگی

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مهدی‌نژاد لزوم به کارگیری رسانه ها را در ایجاد بصیرت و آگاهی بسیار موثر دانست و ادامه داد: امروزه امکانات رسانه‌ای بیشتر در اختیار است و ما باید از این تجهیزات در جهت تبلیغات فرهنگی و مبارزه با تهاجم فرهنگی استفاده کنیم.

وی در خصوص بصیرت افزایی سیاسی طلاب گفت : امروزه دشمن در تمام عرصه ها و در سطح وسیع حضور دارد در نتیجه ما باید بیش از پیش مراقب باشیم.

امام جمعه گرمسار در ادامه راه‌اندازی مدرسه علمیه برادران و خوهران، راه اندازی تشکل قرآنی، ساخت بنای مصلای شهرستان، انجام فعالیت فرهنگی و مذهبی در مساجد و حسینیه های شهرستان گرمسار را از اهم فعالیت های صورت گرفته در شهرستان گرمسار عنوان کرد.

مدیر حوزه علمیه استان سمنان با بیان اینکه مدرسه علمیه برادران گرمسار در حدود 20 سال تعطیل بود، اظهار داشت: سابقه فعالیت این مدرسه مربوط به اوایل انقلاب است که توسط چهار طلبه روحانی اداره می شد و بعد از مدت 2 سال تعطیل شد.

عضو شورای مدیریت حوزه علمیه استان سمنان همچنین افزود: با رایزنی های صورت گرفته با مدیریت حوزه علمیه قم و با همکاری به عمل آمده بالاخره در سال 85 مجوز فعالیت مجدد مدرسه  علمیه صادر گردید.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مهدی نژاد افزود در ابتدا، کار را با هشت طلبه غیر بومی شروع کردیم و در ادامه هم‌زمان با سفر مقام معظم رهبری به استان سمنان، مبلغی جهت بازسازی و تامین امکانات، مایحتاج مدرسه و اسکان طلاب از سوی ایشان و مبلغی را نیز خودمان بابت این کار اختصاص دادیم.

وی فعالیت مدیریت و معاونت حوزه را در بحث راه اندازی مدرسه  بسیار ارزشمند و مفید ارزیابی کرد و گفت: کادر مدرسه با همکاری اساتید درخواستی از قم تشکیل شد و الحمدالله در حال حاضر مشغول تدریس و آموزش هستند و بزودی مقدمات اخذ زمینی به متراژ 1100 متر مربع جهت احداث استادسرا فراهم می گردد.

امام جمعه گرمسار در ادامه سخنان خود از نقاط قوت مدرسه علمیه برادران گرمسار نسبت به سایر مدارس گفت و تصریح کرد: با تعامل خوبی که با تربیت بدنی شهرستان وجود دارد، بسیاری از برنامه ها و فعالیت های ورزشی از جمله استخر را برای طلاب و روحانیون در نظر گرفتیم، همچنین برگزاری اردو های آموزشی، تفریحی، زیارتی به مشهد و قم از دیگر برنامه‌ها به حساب می آید.

مدیر مدرسه علمیه خواهران گرمسار گفت : این مدرسه سال 88 تاسیس و کار خود را با 30 طلبه شروع کرد و در حال حاضر 50 طلبه خواهر دارد که همه بومی شهرستان می باشند.

وی تعداد شرکت کنندگان در آزمون ورودی امسال خواهران را 40 نفر عنوان کرد و افزود: برنامه ما آن است که تعداد طلاب خواهر در پایه های اول و دوم  به هشتاد نفر افزایش پیدا کند و قصد داریم در سال تحصیلی جدید پایه سوم را نیز راه‌اندازی کنیم.

حجت الاسلام مهدی نژاد بودجه و منابع مالی لازم جهت ساخت و ساز بنای حوزه علمیه خواهران شهرستان را ناکافی دانست و گفت: تا به حال تمامی اعتبارات تا سقف مبلغ دریافتی جهت ساخت و ساز بنای مدرسه علمیه خواهران این شهرستان هزینه شده است.

*احداث مدرسه علمیه خواهران در زمینی به مساحت 3000 متر مربع

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مهدی نژاد خاطر نشان کرد: مدرسه علمیه خواهران این شهرستان در زمینی به مساحت 3000 متر مربع و در 2 طبقه ساخته می‌شود که طبقه اول آن 40 درصد پیشرفت داشته  و طبقه دوم در مرحله اسکلت بندی است.

وی افزود:کلنگ ساخت این مدرسه در سال 89 به زمین زده شده و پیش بینی شده است این پروژه تا پایان سال 90 به اتمام برسد.

امام جمعه گرمسار افزود: با تکمیل این ساختمان علاوه بر ظرفیت پذیرش تا 200 طلبه خواهر، نیاز فرهنگی استان به این مهم نیز مرتفع می‌گردد.

وی از اتمام ساخت مصلای شهرستان در آینده نه چندان دور خبر داد و اعلام کرد : کلنگ ساخت این مصلا در سال 89 در منطقه شمال شهر و در زمینی بالغ بر 20 هزار متر مربع به زمین زده شد که در حال حاضر عملیات ساخت و ساز این پروژه نیز در مرحله خاک برداری قرار دارد .

مدیر حوزه علمیه استان سمنان در ادامه سخنان خود به اهم فعالیت‌های انجام‌شده اشاره داشت و گفت: راه اندازی تشکل های قرآنی، گسترش فضای آموزشی حوزه و خوابگاه طلاب از طریق خرید 2 واحد از خانه های مجاور، افزایش و رشد چشمگیر برگزاری نماز جماعت از 3 مسجد به 13 مسجد، برگزاری جلسات چرخشی در دانشگاه ها با حضور روحانیون و مسئولین شهرستان و دانشجویان و طلاب در راستای امور فرهنگی، تعامل فرهنگی در دانشگاه‌ها از دیگر برنامه‌هایی عنوان کرد که در حال انجام است.

وی هدف از راه اندازی تشکل های قرآنی را تربیت قرآنی دانست و گفت:بهترین پناهگاه برای نوجوانان ما در مقابل فتنه های سیاسی و عرفان های نوظهور داخل و خارج، پناه بردن به قرآن است، ازاین رو مرکز قرآنی با نام جامعه القرآن راه اندازی شد .

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مهدی نژاد در پایان سخنان خود به یادآوری  و تمجید شخصیت های علمی، ماندگار و چهره های برتر کشوری این شهرستان همچون؛ حجه الاسلام و المسلمین مرحوم موسوی، پروفسور کردوانی، و درطبابت نیز طباطبایی پرداخت و در ادامه تبیین ویژگی های اخلاقی و فعالیت های مرحوم حجه الاسلام و المسلمین موسوی گفت: مرحوم موسوی از اهالی قزوین و در حدود 23 سال بود که در گرمسار سکونت داشتند.

وی از شاگردان حضرت امام خمینی (ره) و مرحوم علامه طباطبایی و از رهبران هدایت گر دوران انقلاب دراین شهرستان بوده است که توانسته است از خود نام نیکی بر جای بگذارد .

امام جمعه گرمسار افزود: وی عالمی بسیار صبور بود که از تعامل خوبی از نظر اخلاقی با مردم برخوردار بود و مردم نیز نظر خاصی نسبت به این عالم داشتند و بسیاری از عقدها توسط وی خوانده می شد.

وی ادامه داد: از نظر انس با خدا معروف خاص و عام بودند و تنها روحانی محل در منطقه محسوب می شدند که نماز جمعه به امامت ایشان بر پا می شد .

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha