به گزارش مرکز خبر حوزه، حضرت آیتالله صافی ظهر امروز در دیدار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و اعضای کانون دانشگاهیان ایران اسلامی اظهار کردند: هیچ مسئلهای در اسلام به اندازه علم و علماندوزی مورد توجه قرار نگرفته است.
ایشان علم و قدرت را از مهمترین صفتهای الهی برشمردند و گفتند: با توجه به این جایگاه ویژه، انسانها نیز باید خود را در این عرصه تقویت کنند و با علم و قدرت، اهداف و برنامههای جامعه اسلامی را پیش ببرند.
معظمله با بیان این که علم تمام شدنی نیست، خاطرنشان کردند: انسان در علم اندوزی، اگر به جایی رسید، نگوید دیگر بس است و علماندوزی را متوقف کند، چون هرچه انسان در علم پیش رود، مسائلی بیشتری برای آموختن وجود دارد.
ایشان در ادامه اخلاق را تکمیل کننده علم دانسته و گفتند: هر چه دانایی فرد بیشتر شود، جنبههای اخلاقی در افراد نیز بیشتر میشود؛ به این معنی که صفات خوب از علم گرفته می شود و صفات رذیله از جهل به وجود میآید.
حضرت آیتالله صافی اسلام و تمامی آموزههای آن را بر پایه علم دانسته و تصریح کردند: قرآن، نهجالبلاغه، صحیفه سجادیه و دیگر آثار اسلامی، همه دارای علم، فرهنگ و ادب است و انسان را به سوی علم دعوت میکند.
ایشان با تأکید بر این که دانشگاهیان و حوزویان باید در راه علماندوزی در مسیر الهی قرار بگیرند، خاطرنشان کردند: سیر علمی باید در راستای سیر الهی و عبادی باشد؛ انسانی که دنبال علماندوزی میباشد، اگر در مسیر الهی قرار گیرد، به گونهای که دنبال ایجاد استقلال برای جامعه اسلامی باشد، درسخواندن و حضور او در کلاس، همه عبادت خداوند میشود که از بسیاری از عبادتها که انسان انجام میدهد، با ارزشتر است.
* تفکیک جنسیتی در دانشگاهها باید دنبال شود
این مرجع تقلید در ادامه با اشاره به ضرورت اسلامی شدن دانشگاهها و تأکید بر دنبال شدن طرح تفکیک جنسیتی در دانشگاهها خاطرنشان کردند: تفکیک جنسیتی در دانشگاهها، ادارات و سایر نهادها مسئله مهمی است که باید دنبال شود.
ایشان با بیان این که امروز غرب نیز به مشکلات اختلاط دختر و پسر پی برده است، اظهار داشتند: امروز اندیشمندان وجامعهشناسان غربی به فواید تفکیک جنسیتی پی بردهاند که نشان میدهد آموزهها و ارزشهای دینی ما کاملترین مسائل را مطرح میکند.
* سیر ما در برخی نهادها به سوی فرهنگ غربی است
حضرت آیتالله صافی تصریح کردند: امروزه شاهدیم که در فرهنگ غرب، اختلاط میان مرد و زن وجود دارد که متأسفانه سیر برخی نهادها در جامعه ما به سوی آنها است، چرا باید تحت تأثیر تلقینات بیگانه باشیم؟
ایشان با اشاره به جایگاه اساتید در تربیت دانشگاهها تصریح کردند: برای این که دانشگاه ما در مسیر الهی و آموزههای دینی قدم بر دارد، نیاز به حضور اساتید متدین و متعهد به خدمت به نظام اسلامی است، وقتی دانشجو میبیند که استاد دارای چنین روحیهای است، خود نیز از او الگو گرفته و در مسیر رشد و بالندگی جامعه اسلامی گام بر میدارد.
معظمله ادامه دادند: در حوزه علمیه که دارای اساتیدی برجسته و با تقوا و با اخلاق است،مشاهده میشود که شاگردان استاد، بر اساس الگو پذیری از اساتید مختلف، دارای خصوصیات متفاوتی میشوند که این نشان دهنده اثر استاد بر شاگرد است.
حضرت آیتالله صافی در پایان با تأکید بر این که دانشجویان باید در راستای استقلال کشور گام بردارند، افزودند: دانشجویان و اساتید دانشگاه باید مراقب باشند که هویت اسلامی ما حفظ شود.
خاطرنشان میشود در ابتدای این دیدار دکتر سید محمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گزارشی از فعالیتهای کانون دانشگاهیان ایران اسلامی ارائه و اهداف سفر خود به همراه این کانون را به شهر قم تبیین کرد.