به گزارش مرکز خبر حوزه، معاون ارتباطات و بينالملل جامعهالمصطفي در دیدار با اعضای علمي همایش بينالمللي قرآن و استشراق با رییس جامعةالمصطفی، با اشاره به لزوم همكاري مراكز بينالمللي در اين همايش، اظهار داشت: اگر ما بتوانیم مراکز خارج کشور را نیز در برگزاری این همایش شرکت دهیم، به نتایج بهتري خواهیم رسید.
حجت الاسلام والمسلمین حکیم الهی افزود: برای نمونه، مراکز زیادی در آلمان وجود دارند که دربارة استشراق کارهای فراوانی انجام دادهاند که مناسب است از وجود آنها نیز استفاده شود.
حجت الاسلام والمسلمین رضایی اصفهانی، رئيس مدرسه عالي قرآن و حديث المصطفي نیز در ادامه این دیدار، با اشاره به ایده برگزاری این همایش، گفت: ایده این همایش، از دو سال پیش آغاز شد و تاکنون، ده جلسة مقدماتی برگزار شد، همچنین چند مرحله طرحنامه همايش بينالمللي قرآن و مستشراق تغییر کرد که دقت کاری این همایش را مشخص میسازد.
وی افزود: این همایش با توجه به بعد خارج از کشور آن، نيازمند موضوع گستردهاي ميباشد؛ البته تاكنون، دائرةالمعارفی با اين عنوان در هلند نوشته شده و در سال گذشته نیز دائرةالمعارفی به قلم یکی از نويسندگان امریکايي تألیف گردید که نشاندهنده اهمیت بحث استشراق از نظر غربیها میباشد.
* شناسایی 100 مرکز استشراق غربی
عضو هیئت علمی جامعهالمصطفی خاطرنشان کرد: تاكنون 100 مرکز در موضوع استشراق را شناسایی و کارهای استشراقی، تاریخچة آنها و... را ثبت نمودهايم، همچنین در مرحله بعد، تمرکز خود را بر 40 مرکز از آنها گذاشتیم و ویژگیهای این مراکز را مورد بررسی قرار دادیم.
حجت الاسلام والمسلمین رضايي اصفهاني، با اشاره به كارهاي چهارماهة شوراي علمي همايش، بیان داشت: هفت مجله استشراقی را مورد دقت قرار داديم و دریافتیم كه بسیاری از این مجلات وابسته به اسراییل هستند.
بر اساس گزارش المصطفی، وی ادامه داد: در کشور، 23 مرکز علاقهمندي خود را براي همكاري با المصطفی در این همايش اعلام كردند كه با مراكزي مانند مؤسسة آموزشي و پژوهشي امام خمینی(ره)، دانشگاه تهران، دانشگاه رضوی و... تفاهمنامههايی امضا شد.
رئيس مدرسه عالي قرآن و حديث المصطفي، با اشاره به پيشنشست و كارگروههاي مختلف برگزارشده همايش، افزود: سایت این همایش، با یک زبان آغاز به كار کرد و درصددیم تا آن را به هفت زبان افزایش دهیم.
* برگزاری همایش در سال آینده
وی با اشاره به زمان برگزاری همايش، خاطرنشان ساخت: پیشنهاد ما این است که پیشهمایش، با همکاری مراکز داخل کشور، در بهمنماه سال جاری برگزار شود و در بهمنماه سال آینده، همایش قرآن و مستشراق با حضور مراکز داخلی و خارجی برگزار گردد.
حجت الاسلام والمسلمین رضايي اصفهاني موضوعات فراخوان مقالات همایش را مورد توجه قرار داده و گفت: با توجه به این که مخاطبان گروههاي متنوعي هستند، میتوان کمیسیونهای تخصصي با محورهایی شامل معارف قرآن، ترجمة قرآن، علوم قرآن، روششناسی تطبیقی قرآن، ادبیات و ساختار قرآن را جزو موضوعات همایش قرار داد.