حجت الاسلام والمسلمین ترابی در گفتوگو با مرکز خبر حوزه، افزود: برخی نقاط استان سمنان که با قم و مشهد 6 ساعت بیشتر فاصله ندارد میتواند در بر دارنده یک مرکز علمی تحقیقاتی برای حوزه باشند.
امام جمعه شاهرود با بیان اینکه احیای موقوفات میتواند موجبات گسترش حوزه را مهیا نماید، اظهار داشت: اگر کل موقوفات حوزه از یک جا پیگیری و وصول شود، درآمد حوزه دو برابر میشود و حتی در اخذ زمین نیاز به دولت نخواهد بود، هرچند دولت باید بسان دیگر مراکز علمی، از حوزه نیز حمایت کند.
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری، شاهرود را شهر معلمان دین و اخلاق دانسته اند، اظهار داشت: در شورای استانی و بر اساس طرح پیش مقدماتی مرکز مدیریت حوزههای علمیه، مبنی بر چشم انداز بیست ساله، تاسیس سه مرکز جامع شهرستانی در این استان در شهرهای سمنان، شاهرود و دامغان در نظر گرفته شده است.
عضو شورای مدیریت حوزه سمنان با بیان اینکه سمنان شهری است با آداب و سنن خاص که تغییر و تحول در فرهنگ آن به سختی صورت میگیرد، اظهار داشت: استان سمنان بالاترین رتبه دانشجویی را داراست، یعنی از هر هفت نفر یک دانشجو وجود دارد که اگر تأمل کنیم، باید حداقل از میان هر هفتاد نفر یک طلبه داشته باشیم.
حجت الاسلام والمسلمین ترابی گفت: اگر اینگونه باشد، باید هفت هزار نفر طلبه در استان مشغول به تحصیل باشند که چنین آماری غیر قابل تصور برای حوزه علمیه سمنان است.
وی با بیان اینکه داشتن این حجم طلبه در استان نیازمند زیر ساختهای مناسب است، اظهار داشت: شرایطی که امروز برای حوزه علمیه استان سمنان از جهت تامین زیرساختها آماده است، شاید در هیچ زمان دیگری پیش نیاید، لذا باید از این شرایط استفاده بهینه کرد.
حجت الاسلام والمسلمین ترابی گفت: شرایط منطقهای برای ایجاد مدارس فراهم هست و نیازمند مجوز شورای گسترش هستیم که باید با افق وسیع نسبت به آینده حوزههای علمیه شهرستانها مجوزهای لازم را صادر نمایند.
عضو شورای مدیریت استان سمنان در بخش دیگری از سخنان خود به حضور 200 طلبه در روستای «ابرسج» از توابع شهرستان شاهرود اشاره کرد و گفت: ابرسج مهمترین روستای حوزوی کشور است که با جمعیت دو هزار نفری نزدیک به 200 طلبه و مدرسهای بسیار زیبا و دیدنی دارد.
امام جمعه شاهرود گفت: مجتمع فرهنگی مدینه العلم شاهرود در زمینی بالغ بر 30 هزار متر مربع در حال ساخت است که بخشهایی از قبیل مصلی، کتابخانه، سالن اجتماعات، مهد کودک، آشپزخانه، سالن ورزشی، کوی طلاب و ... در آن طراحی شده است است.
حجت الاسلام والمسلمین محمود ترابی با بیان اینکه امام جمعه، جایگاهش مدیریت تحول روحی مردم است، اظهار داشت: کار اصلی ما این است که روحیه مردم را دینی و ایمانی کنیم و مدیریت نماییم و هر آنچه را که مربوط به مسائل فرهنگی جامعه است و این امر به واسطه داشتن مسئولیتهایی از قبیل ریاست شورای فرهنگ عمومی، ستاد اقامه نماز، ستاد امر به معروف و عضویت در برخی شوراهای دیگر محقق میشود.
امام جمعه شاهرود با بیان اینکه مردم به ائمه جمعه، اعتماد دارند و همواره در تلاش برای اجرایی کردن خطبهها هستند، اظهار داشت: صف نماز جمعه، صف تحکیم انقلاب است، نماز جمعه اثر گذاری اش بسیار فوق العاده است.
وی با اشاره به ایجاد فضا سازی روانی در جامعه اظهار داشت: خطبههای نماز جمعه در تصحیح حرکتهای سیاسی و اجتماعی بسیار موثر است و بعضی از مواقع پشتوانه روحی و روانی یک اقدام سیاسی و اجتماعی را به همراه دارد.
امام جمعه شاهرود با بیان اینکه بیش از 50 درصد مخاطبین خطبههای بنده دانشجویان و دانش آموزان هستند، اظهار داشت: با زبان جوانان باید آشنا بود و از اصطلاحات عمومی که متداول است آگاهی داشت،گاهی اوقات نیاز است که کارگاههای آموزشی برای امامان جمعه برگزار شود.