یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

قائم مقام مجتمع آموزش عالی فقه (حجتیه) قم از تدوین بیش از 2 هزار پایان‌نامه از سوی طلاب غیر ایرانی خبر داد.

حجت الاسلام عابدیان در گفت‌وگو با مرکز خبر حوزه، با تشریح برنامه‌های آموزشی طلاب غیر ایرانی در این مجتمع اظهار داشت: حاصل تلاش بی وفقه طلاب غیر ایرانی، نشان عزم راسخ آنان است و این افراد برای هجرت خود با برنامه‌های ویژه ای که در جهت دسترسی و نیل به قله‌های معارف اسلامی می‌باشد قدم بر داشته و حاصل تلاش آنها بیش از 2 هزار پایان نامه و مقاله علمی در سطح کشور می‌باشد.

حجت الاسلام عابدیان گفت: مدرسه علمیه حجتیه در سال 1321 با اشراف آیت الله حجت کوه کمره‌ا‌ی باهدف نشر و تربیت طلاب علوم دینی بنیان گذاری شد.

وی افزود: دراین مدرسه شخصیتهای علمی، سیاسی و فرهنگی زیادی به عنوان شاگردان برجسته‌ی مکتب اهل‌بیت(ع) پرورش یافته‌اند که از جمله آنها می‌توان به مقام معظم رهبری ، علامه حسن زاده آملی، آیت الله حائری شیرازی و در جهان عرب حجت الاسلام والمسلمین سید حسن نصرالله اشاره نمود.

قائم مقام مجتمع آموزش عالی فقه ادامه داد: این مدرسه در سال 1358 به سفیران انقلاب اسلامی از کشورهای گوناگون جهان واگذار شد تا بعد از جذب و گزینش طلاب غیرایرانی بتواند به تربیت طلاب متدین و با اخلاص ،قدمی در ترویج، نشر و گسترش علوم دینی در کشورهای خارجی نائل آید.

حجت‌الاسلام عابدیان تصریح کرد: همان طوری که مدرسه فیضیه برای طلاب ایرانی نماد مرکز نشر علوم دینی محسوب می‌شود ، مدرسه حجتیه هم برای طلاب غیرایرانی نماد نشر و گسترش علوم دینی به شمار می‌آید.

وی با اشاره به تغییرات اساسی و بنیادی در مدرسه حجتیه بعد از سال 1381 گفت: این مدرسه تا سال 81 زیر نظر مرکز جهانی علوم اسلامی اداره می‌شد، ولی بعداز سال 81 تغییر و تحول عمده ای در شکل آموزشی و ساختاری در این مرکز رخ دادکه نتیجه آن منجر به ادغام چهار مدرسه ، حجتیه، شهابیه ،سلمان فارسی و مدارس تابعه ، با بیش از چهار هزار و 200 نفر از طلاب غیرایرانی شد.

قائم مقام مجتمع آموزش عالی فقه با اشاره به دیگر ویژگی‌های این مرکز اظهارداشت: یکی از ویژگی‌های این مرکز ارائه دروس به سبک سنتی با عنایت به ارائه رشته تحصیلی جدید با توجه به نیازهای خاص و مطالبات طلاب غیرایرانی است.

حجت الاسلام عابدیان افزود: در کنار دروس حوزوی سطح 2 با توجه به نیازهای اساسی امروز جوامع ، به دروس تفسیر قرآن، تاریخ اسلام و نظام‌های سیاسی و اقتصادی اسلام، تعلیم و تربیت نگاه ویژه‌ای شده است که همین ترکیب ارائه دروس تا سال 1388 ادامه پیدا کرد.

وی با بیان این‌که طلاب این مجموعه بادرخشش خود در ارائه پایان نامه، موفقیت‌های زیادی را کسب نمودند گفت: یکی دیگر از ویژگی‌های بارز این مجموعه دفاع از پایان نامه سطح 3 در طول سال بود؛ به گونه‌ای که به ازای هر روز یک یا دو پایان نامه علمی دفاع شد که با در نظر گرفتن مجموع پایان نامه‌های دفاع شده طلاب، بیش از 2 هزار پایان نامه علمی سطح 3 جمع آوری شده است.

قائم مقام مجتمع عالی فقه همچنین به تغییر ساختاری مدرسه حجتیه از سال 88 تا کنون اشاره کرده و ابراز داشت: با توجه به گستردگی علوم و نوع نیاز به مباحث جدید در محور‌های مختلف، از سال 88 ترکیب ساختاری مدارس با توجه به شکل گیری جامعه المصطفی العالمیه و ادغام آن با مجتمع عالی فقه اصول منجر تشکیل به چهار مرکز علمی ، در سطح 2، 3، 4و 5 گردید.

حجت الاسلام عابدیان با اشاره به مدارس ایجاد شده، یادآور شد: مدرسه تخصصی فقه و معارف اسلامی ازجمله مدارس جدید بعد از تغیرات می‌باشد که اجرای دوره کارشناسی برای بیش از 700 نفر از طلاب غیرایرانی را برعهده دارد.

حجت‌الاسلام‌ عابدیان ادامه داد: مدرسه عالی فقه و اصول به عنوان یکی از مدارس تابعه این مجتمع با هدف تربیت فقیه در راستای علوم تطبیقی و قواعد فقه تطبیقی و پر نمودن خلاهای موجود در حوزه‌های علمیه ایفای نقش می‌نمایند.

وی همچنین با اشاره به نحوه برگزاری کلاسهای سطح 3، 4 و 5 خاطرنشان ساخت: در دروه‌های کارشناسی و کارسناسی ارشد و دکتری طلبه‌ها بعداز شرکت دردروس خارج عمومی برای تکمیل و رفع اشکلات موجود درسی در کلاس‌های راهنمایی درس خارج این مرکز شرکت می‌نمایند.

این استاد حوزه علمیه خاطر نشان ساخت: مدرسه عالی فقه تخصصی یکی دیگر از مدارس ایجاد شده مجتمع آموزش عالی فقه است که با هدف کاربردی کردن علم فقه به نحو تخصصی ایجاد شده است که دراین مدرسه گرایش‌های مختلفی در ابواب خاص فقه از جمله ، فقه قضایی ، فقه عبادی ، فقه مقارن و فقه تربیتی در حال برگزاری می‌باشد.

قائم مقام مجتمع آموزش عالی فقه در پایان یادآور شد: در این مدرسه 12 انجمن با ملیت‌های مختلف در حال تحقیق و پژوهش علمی و تدریس و راه اندازی چندین مجله و سایت اینترنتی در راستای پاسخ گویی به شبهات و ارائه مقالات علمی، مشغول هستند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha