به گزارش سرویس استانهای مرکز خبرحوزه، حجتالاسلام والمسلمین عبدالکریم فرحانی طی سخنانی در مراسم افتتاح مدرسه علمیه، امام حسن عسکری(ع) تهران با اشاره به رسالت خطیر حوزههای علمیه در این برهه از زمان اظهار داشت: حوزههای علمیه، در برههای محدث و در مقطعی دیگر مجتهد تربیت میکردند و امروز حوزهها باید ولی فقیه تربیت کنند.
وی افتخار حوزه را تربیت فقیهی عالیقدر و رهبر عظیمالشان انقلاب عنوان کرد و ادامه داد: حوزه ها روزگاری علامه مجلسی، شیخ انصاری شیخ طوسی و بسیاری از محدثین و مجتهدین بزرگ را پرورش دادند، ولی در این برهه زمانی باید کسانی تربیت شوند که رهبری و زعامت امت اسلام و مستضعفین عالم را به عهده گیرند.
حجتالاسلام والمسلمین فرحانی همچنین اضافه کرد: امروز دنیای بشریت وقتی مقاممعظمرهبری را در کنفراس بیداری اسلامی دیده و فرمایشات معظمله را میشنود بر خود میبالد که این حوزهها چگونه سربازان و افسران امام عصر(عج) را تربیت میکنند.
وی با اشاره به تاکید رهبر فرزانه انقلاب مبنی بر تحول صحیح در حوزهها یادآور شد: مسیر اجتهاد سنتی نباید تغییر کند چرا که حوزه بر اساس فقه جواهری و اجتهاد سنتی کارکرده و خدمتگزار دین و مردم است و روشها باید به گونهای اصلاح شود که حوزه رسالت خطیر و سنگین خود را به خوبی بتواند انجام دهد.
حجتالاسلام والمسلمین فرحانی ایجاد تحول و تقویت مدارس علمیه را برنامه مهم و اساسی حوزه قم خواند و گفت: سپردن امور حوزه به شوراهای مدیریت حوزههای استانها از جمله برنامههایی است که ارتقای کمی و کیفی مدارس در استانها را در بر خواهد داشت.
معاون امور حوزههای علمیه کشور همچنین اعضای شوراهای استانی را جمعی عالم فهیم، فکور و علاقهمند توصیف کرد و افزود:ا عضای 7 نفره شوراهای استانها تاکنون سیاستگذاری بسیار مطلوب و مناسبی را در اداره حوزه و مدارس تابعه استان خود داشتهاند که این امر حکایت از برنامهریزی صحیح در تشکیل شوراهاست.
حجتالاسلام والمسلمین فرحانی تحول در حوزهها را مطابق با منویات رهبر معظم انقلاب عنوان کرد و افزود: در راستای فرمایشات معظمله پیرامون کاهش تعطیلات و افزایش رشتههای تخصصی در حال حاضر 15 مرکز تخصصی در قم 12 مرکز در استانها و 3 مرکز فعال تخصصی نیز در شهر تهران فعالند، همچنین طی دو سال اخیر 79 مدرسه علمیه مجوز موقت فعالیت گرفتهاند و چندین مدرسه نیز در آیندهای نزدیک افتتاح خواهد شد.
وی ادامه داد: امسال 12هزار طلبه پایه اولی در بیش از 330 مدرسه علمیه مشغول تحصیل هستند، همچنین در راستای کاهش تعطیلات و توسعه برنامههای آموزشی تابستان امسال 4هزار و 500 طلبه نخبه به مدت چهل روز در قالب آموزش و 40 شب تهجد سازماندهی شدند.
حجتالاسلام والمسلمین فرحانی سه نکته را برای طلاب جوان و جدیدالورود اساسی و مهم توصیف کرد و اظهار داشت: نعمت علم در اسلام مقدس و مصداق کرامت خداوند متعال است و جامعه شناسان و محققان امروز نیز علم با قلم را منشا تمدن بشری میدانند.
وی افزود: اسلام برای علم قید ندارد و طلب آن را فریضهای برای همه مسلمین از مهد تا لحد عنوان کرده است و امروز ایران اسلامی در سایه ولایت و رهبری و زعامت مرجعیت علم دینی را شکوفا میکند.
حجتالاسلام والمسلمین فرحانی یادآور شد: حوزههای علمیه سربازخانههایی هستند که در آن یاران و سربازان امام زمان(عج) تربیت و پرورش مییابند، از این رو توجه و مراقبت طلاب نسبت به انجام تکلیف، رسالت و اوضاع و احوال خود امری مهم است، چرا که صاحب اصلی حوزه یعنی امام عصر(عج) همواره عنایت ویژه و مراقبت خاصی را نسبت به حوزههای داشتهاند.
سرپرست معاونت آموزش حوزههای علمیه توجه، تدبر و عمل به منویات و فرمایشات ولی امر مسلمین حضرت آیتالله خامنهای را نکته سوم و اساسیترین مولفه عنوان کرد و افزود: منویات رهبر عظیمالشان انقلاب در ارتباط با تحول و تقویت حوزهها همواره باید مدنظر طلاب، اساتید و مدیران حوزه قرار گیرد تا منجر به موفقیت در انجام رسالت خطیر و سنگین حوزهها شود.
معاون امور حوزههای علمیه کشور در خاتمه با قدردانی از زحمات ارزشمند حاج شیخ رمضان زمانی، موسس و تولیت مدرسه علمیه امام حسن عسکری(ع) اظهار امیدواری کرد طلاب این مدرسه سربازانی عالم و فداکار در راه ترویج علوم دینی پشتیبانی ولایت و در رکاب امام عصر(عج) باشند.
گفتنی است مدرسه علمیه امام حسن عسکری(ع) در زمینی به وسعت 7هزار متر مربع و در 4 طبقه بنا گردیده و دارای 13 مکان تجاری و 15باب واحد مسکونی برای اساتید است.
بنابراین گزارش، ظرفیت پذیرش این مدرسه 200 طلبه بوده که امسال در پایه اول 60 طلبه مشغول به تحصیل شده و در آیندهای نزدیک از ظرفیت حداکثری مدرسه استفاده خواهد شد.