سخنگوی جامعه روحانیت مبارز در گفتگو با مرکز خبر حوزه، با اشاره به اینکه ماهیت انقلاب اسلامی، ماهیتی فرهنگی مبتنی بر اسلام ناب محمدی(ص) است، اظهار داشت: در نظام اسلامی توقع هیچگونه خطایی در ابعاد گوناگون فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و حکومتی نمیرود؛ زیرا این انقلاب بر مبنای صدق، اخلاص و صداقت بنا شده است.
وی ادامه داد: از آنجایی که همه انسانها جایزالخطا بوده و معصوم نیستند، حتی در نظام اسلامی نیز ممکن است افراد بر اساس تربیتهای نادرست غیر اسلامی، دست به خطا و اشتباهی بزنند؛ لذا اسلام برای کنترل چنین افرادی بحث نظارت ملی که همان امر به معروف و نهی از منکر است را مطرح میکند.
حجتالاسلام والمسلمین سالک با بیان اینکه فلسفه نظارت، جلوگیری از هرگونه خطا، اشتباه و فساد است، ابراز داشت: نظارت بر دو نوع است؛ نخست، نظارت مردم بر موالی و مسئولین و دیگری نظارت مسئولین بر دستگاههای زیرمجموعه در رابطه با سلسله مراتب حکومتی است که باعث جلوگیری از بروز هرگونه اشتباه و فساد میشود، اما گاهی در برخی از دستگاهها و مسئولین غفلتهایی به وجود میآید که مانع از یک نظارت دقیق میشود.
وی با اشاره به اینکه در مسائل اقتصادی انگیزه خطا بیشتر است، خاطرنشان ساخت: آسیبپذیری مسائل اقتصادی بسیار بالاست؛ زیرا مسئله مادی مطرح است و مباحث پول و زیباییهایی که در آن وجود دارد، باعث میشود تا انگیزه برای فریب افراد به وجود آید و در سایه آن، به انحراف کشیده شوند.
سخنگوی جامعه روحانیت مبارز اذعان داشت: توقع اولیه این است که در نظام اسلامی میزان خطا، اشتباه و فساد کم باشد و یا به طور کلی وجود نداشته نباشد.
* مسئولین نظارت را جدی بگیرند
حجتالاسلام والمسلمین سالک با تأکید بر نظارت جدی مسئولین بر دستگاههای زیرمجموعه خود، تاکید کرد: مسئولین با نظارت دقیق بر دستگاههای زیرمجموعه، مانع از وجود و بروز چنین فسادهایی خواهند شد.
وی با تأکید بر تقویت نظارت ملی، تصریح کرد: هرگونه غفلت، سستی و بیخبری در مسئله نظارت ملی، زمینه بروز بستری برای رشد فساد و عوامل و عناصر آن را فراهم میکند.
سخنگوی جامعه روحانیت مبارز با اشاره به عوامل بروز اختلاس 3 هزار میلیاردی، اظهار داشت: عدم دقت در نظارت ملی، مسئولیت افراد ضعیف، جاذبه دنیایی مسائل مادی و وجود اشخاص ضعیفالایمان، از عوامل بروز این اختلاس میباشد.
این فعال سیاسی ابراز داشت: این قبیل اتفاقات در هر نظام غیراسلامی میتواند اتفاق بیافتد؛ اما در نظام اسلامی ضرورتاً باید کنترل بیشتری صورت بپذیرد و امیدواریم حرکتی که برای مقابله با این اختلاس صورت گرفته، بتواند نتایج مثبتی را به همراه داشته و درس عبرتی برای دیگران باشد.
* قوه قضائیه محکم برخورد کند
وی در پاسخ به این که چه برخوردی باید با عوامل اختلاس صورت پذیرد؟، خاطرنشان ساخت: اگر به دستورات اسلام عمل شود، کسی جرأت انجام مفاسد را نخواهد داشت و دستگاه قضا باید محکم به پیش رفته و امتیازی به أشخاص ندهد و أشد مجازات را برای عوامل اختلاس در نظر بگیرد.
سخنگوی جامعه روحانیت مبارز اذعان داشت: دستگاه قضا باید شریعت اسلام را با قدرت پیاده کند که در این صورت میزان فساد بسیار پایین خواهد آمد.
حجتالاسلام والمسلمین سالک افزود: در مسئله اختلاس دلسوزی اسلامی، اجرای قانون است؛ نه تخفیف مجازات؛ ما خواستار حکمی عادلانه و محکم برای عوامل این اختلاس بزرگ هستیم.
این فعال سیاسی با اشاره به اینکه یکی از مشکلات جامعه، عدم آشنایی مجریان با اقتصاد اسلامی است، تصریح کرد: بنده مدتی مسئول گزینش کل بانکهای کشور بودم و یکی از مشکلات ما با مسئولین ذیربط، همین مسئله بود و همیشه تأکید داشتم که باید از شخصیتهای اقتصاددان حوزوی استفاده شود تا با معضلات و مشکلات روبرو نشویم.
* در گزینش افراد دقت شود
سخنگوی جامعه روحانیت مبارز در پایان با تأکید بر اینکه باید در گزینش افراد دقت شود، گفت: باید افراد اصلح را انتخاب کرد تا دچار چنین مسائلی نشویم.