به گزارش مرکز خبر حوزه آیتالله مرتضی مقدایی، ظهر امروز در نخستین گردهمایی آموزشی و توجیهی امنای مالی حوزههای علمیه سراسر کشور، در سالن همایشهای مدرسه علمیه معصومیه(س) قم، اظهار داشت: زمانی که انسان در امور مالی و کارهایی که به او واگذار شده است، اشتباه کند که موجب به وجود آمدن تخلف شود، قابل جبران است، ولی این که از روی عمد اختلاس چند هزار میلیارد تومانی میشود، بیشتر شبیه افسانه است!
وی خاطرنشان کرد: همین مسائل موجب بی اعتمادی مردم به کارگزاران و تضعیف نظام مقدس جمهوری اسلامی میشود که تلاش میکند، دستورات الهی را با صداقت و درایت اجرا کند.
مدیر حوزههای علیمه در ادامه امانتداری را نشان دهنده دینداری افراد دانسته و بیان داشت: نتیجه دینداری، امانتداری است و در مقابل، افرادی که دین ندارند، نتیجه کارشان خیانت میشود.
وی با اشاره به روایتی از حضرت امیرالمؤمنین(ع) درباره اهمیت امانتداری، افزود: بر اساس سخن حضرت علی(ع) انسان باید از خیانت پرهیز کند که از هر معصیتی بالاتر است و خیانتکار به دلیل خیانتی که دارد در دوزخ معذب میشود.
* فرهنگ امانت داری ترویج باید
آیتالله مقتدایی با اشاره به روایتی دیگر از مولای متقیان، خاطرنشان کرد: زمانی که خیانت در عرصههای مختلف جامعه توسعه یابد، برکات از آن جامعه میرود؛ بنابراین برای کسب برکات الهی در زندگی باید امانتداری را در جامعه ترویج کرد.
وی، متصدیان امور و فعالیتهای حوزه در سراسر کشور را افرادی مؤمن ومتعهد معرفی کرده و گفت: در محلی چون حوزه اگر یک مورد هم تخلف وجود داشته باشد، زیاد است؛ از این رو باید به صورت جدی در این عرصه حضور یافت تا از وجود اشتباهاتی که منجر به تخلف میشود، جلوگیری کرد.
مدیر حوزههای علیمه خطاب به امنای مالی حوزههای علمیه، تاکید کرد: اگر فکر میکنید اشتباه و یا تخلفی وجود دارد، سریعاً آن را برطرف سازید و همچنین افرادی که در این عرصه خالصانه و صادقانه قوانین را رعایت میکنند، تشویق کنید.
* آخرین سخن امام صادق(ع)
وی در ادامه ضمن تسلیت فرا رسیدن شهادت امام صادق(ع)، در تبیین آخرین سخن آن حضرت، اظهار داشت: حضرت در لحظات پایانی عمر مبارک خود تمامی دوستان و بستگان را جمع کردند و گفتند «به شفاعت ما نمیرسد آن که نماز ار کوچک شمارد».
آیتالله مقتدایی افزود: امید است که از افرادی باشیم که به این جمله پایانی امام صادق(ع) اهتمام داشته باشیم و نسبت به اول وقت خواندن نماز و واجد الشرایط بودن آن اهمیت دهیم، تا پیروی واقعی آن حضرت باشیم.