به گزارش مرکز خبر حوزه، حجتالاسلام والمسلمین نواب، ظهر امروز در گردهمایی آموزشی و توجیهی امنای مالی حوزههای علمیه در قم با استناد به روایتی از امام باقر(ع) گفت: سه چیز است که خداوند اجازه تغییر آن را به هیچ کس نداده است، نخست ادای امانت است که در امانت نباید کسی دخل و تصرف کند و باید آن را با صاحب امانت برساند.
وی، وفا به عهد را مسئله دیگری معرفی کرد که انسان نباید در آن تغییر ایجاد کند و بیان داشت: انسان وظیفه دارد به عهد و پیمانی که با دیگران میبندد، عمل کند.
مسئول دبیرخانه شورای عالی حوزههای علمیه افزود: مسئله سوم نیکی به پدر و مادر است که انسان در هر صورت وظیفه دارد نسبت به والدین خود نیکی کند، حال زنده یا مرده و نیک یا بد باشند.
وی با تأکید بر این که امانتداری دشوار است، اظهار داشت: وظیفه داریم امانتدار باشیم و نسبت به مال و کاری که به ما سپرده میشود، خیانت نکنیم که در این صورت خداوند از عملکرد ما راضی میشود.
حجتالاسلام والمسلمین نواب با بیان این که شورای عالی وظیفه دارد برای بهبود وضعیت حوزه علمیه، تلاش نماید، خاطرنشان کرد: البته بیشترین کمکی که دراین عرصه به حوزهها میشود، خود حوزهها هستند که میتواند این کار را انجام دهند.
وی در ادامه با ضروری دانستن کمک دولت به عمران حوزههای علمیه، گفت: طلاب در کشورهای مختلف جهان نقشآفرین و اثر گذار هستند، بنابراین دولت باید به وظیفه خود که کمک کردن به عمران حوزه است، عمل کند، زیرا جوانه بیداریهای اسلامی از حوزه زده شده است.
مسئول دبیرخانه شورای عالی حوزه تصریح کرد: ما نباید به کمکهای مالی که درحال حاضر از سوی دولت میشود، وابسته باشیم؛ زیرا حوزههای علمیه در گذشته مردمی بودند، امروز هم باید این مردمی بودن را حفظ کنند.
حجتالاسلام والمسلمین نواب در ادامه با اشاره به برنامههای نظارتی شورای عالی حوزههای علمیه گفت: بخش حسابرسی حوزههای علمیه خواهران و برادران راهاندازی شده که در سال 88 این حسابرسی انجام شده و حسابرسی سال 89 نیز در دست اقدام است.