پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

یکی از مبلغان روحانی دوران دفاع مقدس به تشریح فعالیت‌های گسترده طلاب رزمنده در هشت سال جنگ تحمیلی از جمله حضور فعال در عرصه جنگ روانی پرداخت.

حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالرضا داوری در گفتگو با خبرنگار سرویس استان های مرکز خبر حوزه، با ذکر این مطلب که روحانیون در هشت سال جنگ تحمیلی دارای وظایف چند گانه بودند و از این حیث جزو فعال ترین جهادگران جبهه های حق علیه باطل به شمار می رفتند، گفت: عده‌ای از روحانیون در گروه های تبلیغی عازم جبهه می شدند که این گروه شامل علما،‌ اساتید اخلاق، مجتهدین، جماعات و روحانیون بودند.

وی افزود: یکی از گروه های دیگری از روحانیون که عازم جبهه می شدند، روحانیون رزمی تبلیغی بودند که این افراد با حضور در گردان ها و واحدهای عملیاتی مثل اطلاعات عملیات، دیدبانی، غواصی، تخریب، مهندسی رزمی، تا جانشینی گردان و گروهان انجام وظیفه می کردند.

این مبلغ دوران دفاع مقدس با بیان این مطلب که سخنرانی و برگزاری مراسم های مذهبی از جمله نماز جمعه، برنامه های اخلاقی و اعتقادی و ادعیه خوانی از دیگر وظایف روحانیون رزمی تبلیغی بود، تصریح کرد: به عنوان نمونه 700 نفر روحانی رزمی تبلیغی در لشکر ویژه 25 کربلا مازندران حضور داشتند؛ گروهی از همین روحانیون مسوولیت خطیر طرح علمیات که یکی از فعالیت های تخصصی جنگ بود را به عهده داشتند.

وی در ادامه به فعالیت های روحانیون رزمی پرداخته و گفت: روحانیونی که در این گروه بودند در هنگام عملیات با پوشیدن لباس بسیجی و عمامه در فعالیت های رزمی در خط مقدم حاضر بودند و یا به عنوان راننده بلدوزر، قایقران، دیدبان، راننده آمبولانس، امدادگر، فعال بیمارستان صحرایی، توزیع غذا در خط مقدم، حمل مهمات به خط مقدم و توزیع آب در هنگام عملیات و... فعالیت می کردند.

مدیر مدرسه علمیه امام صادق(ع) بهشهر ابراز داشت: به طور کلی وظیفه اصلی این سه گروه در زمان جنگ، آموزش اخلاق و احکام و مسایل شرعی، پاسخ به سوالات رزمندگان، مقابله با جنگ روانی دشمن و شرکت فیزیکی در جنگ رزمی بود.

وی، میدان فعالیت روحانیون در جنگ روانی دشمن را میدانی وسیع و موفقیت‌آمیز برای آنان ذکر کرده و گفت:  پس از عملیات های سنگین از جمله والفجر8 که منجر به آزادی سازی فاو شد، دشمن با به راه انداختن جنگ روانی علیه ایران سعی می کرد جو جنگ را به سود خود تغییر دهد که در این گونه مواقع روحانیون با هوشیاری مثال زدنی خود در صف مقدم جنگ بودند.

وی اظهارداشت: به غیر از این گردان ویژه روحانیون و طلاب لشکر 25 کربلا به نام فاتحین که دارای فرماندهی مستقل و گردان مستقل در عملیات بود، پشتوانه روحی و روانی بسیار خوبی برای رزمندگان همه گردان ها بود که نقش بسیار مهمی در پیروزی های رزمندگان اسلام در هشت سال نبرد مقدس و در عین حال نابرابر در مقابل ارتش بعث و دنیای استکبار داشت.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha