به گزارش سرویس استان های مرکز خبر حوزه، آیت الله زین العابدین قربانی، نماینده ولی فقیه در گیلان و رئیس شورای مدیریت حوزه علمیه گیلان، در مراسمی که صبح امروز در مسجد صالح آباد شهرستان رشت، به مناسبت آغاز سال تحصیلی 90-91 حوزه علمیه استان گیلان برگزار شد، اظهار داشت: با توجه به اینکه حوزه های علمیه، داعیه دار پاسخگویی به تمام نیازهای اخلاقی، معرفتی و احکامی در جهان مدرن امروز معرفی شده اند، لذا به تبع نسبت به گذشته از جایگاه بالاتری برخوردار می باشند.
وی با بیان اینکه ظهور انقلاب ایران و بیداری اسلامی، اسلام را به عنوان یک قدرت برای هدایت و مدیریت جوامع بشری عرضه داشت، افزود: تنها حوزه های علمیه و آن هم بر اساس همان دیدگاهی که امام (ره) مطرح کرد می تواند نیازهای فکری و اخلاقی و علمی دنیا را پاسخ دهد.
آیت الله قربانی با اشاره به ضرورت اهمیت فراگیری علوم دینی و مسائل اصیل اسلامی با تکیه بر کتاب، سنت و احادیث اهل بیت (ع) و الگو برداری از شخصیت های بزرگی همچون امام (ره) و آیت الله طباطبایی، تصریح کرد: امروز دشمنان با دو هزار رسانه تلویزیونی، رادیویی و ماهواره و ترویج مکاتب و فرقه های انحرافی مختلف، مبارزه بی سابقه ای را برای از بین بردن پایه های اسلام اصیل به کار برده است.
امام جمعه شهرستان رشت، وظیفه روحانیت و علما را در عصر کنونی بسیار سنگین و تعیین کننده توصیف کرد و افزود: بعد از رها شدن عده زیادی از انسان ها از کمونیست ها، متاسفانه هم اکنون توسط دام های مسیحیت انحرافی، وهابیت و یا لائیک گرفتار و گمراه شده اند.
وی خاطرنشان کرد: برای اینکه فضای فکری مناسبی را برای نسل جوان ایجاد و پاسخگوی این قشر مهم جامعه خود باشیم، باید حوزه های علمیه از امکاناتی همچون کتابخانه های تخصصی و قوی، ساختمانی مجهز به اینترنت و امکانات جدید تحصیلی برخوردار باشد.
عضو مجلس خبرگان رهبری، اظهار داشت: امروز هرگز نمی توان با زور مردم را وادار به دین داری و دین باوری کرد، بلکه باید با ارائه فکر و اندیشه مردم را به واقعیت های دینی و جمهوری اسلامی آشنا و متمایل کرد.
آیت الله قربانی افزود:از آنجایی که انقلاب ما انقلابی فرهنگی است از این رو باید با سلاح علم و فرهنگ با 170 مکتب علمی، اقتصادی و فرهنگی موجود بجنگیم که این جز با شناخت حقیقت اسلام، جهان بینی اسلامی و اخلاق دینی که از حوزه های علمیه نشات گرفته است مقدور نبوده و بدست نمی آید.
وی با بیان اینکه بعضی از دروس حوزوی از اهمیت پایین تری برخوردارند و نباید طلاب حوزه های علمیه سال ها وقت خود را برای تعلیم آنها صرف کنند، ادامه داد: در مقابل بر روی بعضی از دروس حوزوی همچون آموزش تفاسیر قرآن باید تاکید بسیار بیشتری صورت گیرد.
رئیس شورای مدیریت حوزه علمیه گیلان، در توضیح اهمیت فراگیری فلسفه در حوزه های علمیه، اظهار داشت: همانطور که علامه طباطبایی(ره) فرمودهاند، برای پاسخگویی به ماتریالیست ها راهی جز تدریس فلسفه در حوزه علمیه وجود ندارد.
وی اظهار داشت: طلاب حوزه های علمیه برای اینکه بتوانند مکتب بالنده تشیع را به جهان معرفی کنند باید شبانه روز مطالعه و مباحثه کنند و درس حوزوی را ترک نکنند.
آیت الله قربانی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: حوزه های علمیه در برخی جهات و ابعاد علمی کم کاری کرده اند که از آن جمله آموزش فقه سیاسی به طلاب حوزه های علمیه است.
در ادامه این مراسم حجت الاسلام والمسلمین رحمان زاد، مدیر حوزه علمیه گیلان، گفت: مرکز مدیریت حوزه علمیه استان با هدف سرو سامان بخشیدن به وضعیت آموزشی مدارس گیلان تشکیل و آغاز به کار کرد.
وی پاسداری از حریم دین و آشنایی با مکاتب و فرقه های انحرافی برای مبارزه با آنها را از وظایف طلاب حوزه علمیه عنوان کرد و افزود: با توجه به این افق، وظیفه طلاب خوب درس خواندن و افزودن علم و علم آموزی است.
حجت الاسلام والمسلمین رحمان زاده با اشاره به اینکه سال گذشته سال تحول اداری در حوزه علمیه گیلان محسوب می شود، ادامه داد: برگزاری کارگاه های مختلف آموزشی، حمایت از رشته های پژوهشی، حمایت از نشریه مدارس، اجرای اردوی فرهنگی، توجیهی، پرداختن تسهیلات مربوط به ازدواج، اعطای هزینه های جاری و عمرانی به مدارس سطح استان، ایجاد سایت و کارتابل، خرید ده ها دستگاه رایانه، برگزاری طرح دانش افزایی و تشکیل کتابخانه تخصصی آیت الله قربانی، از جمله عملکردهای انجام شده در سال تحصیلی گذشته است.
وی اضافه کرد: اساس فعالیت ها سال تحصیلی جاری، تحول در سیستم آموزشی حوزه علمیه گیلان است و در این راستا به قرآن به عنوان محور این آموزش ها اهمیت ویژه ای داده می شود.
مدیر حوزه علمیه گیلان در پایان اظهار داشت: کمبود امکانات رفاهی مناسب، نداشتن اساتید کافی از جمله مشکلات پیش روی مدیریت حوزه علمیه برای تحول اساسی در بخش آموزشی است.