شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

نقش الگوهای قرآنی در تربیت انسان در قالب پایان‌نامه سطح 3 یکی از حوزویان، با حضور کارشناسان و فضلای حوزه مورد نقد و بررسی قرار گرفت.

به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت‌الاسلام غلامحسین اکبری در جلسه دفاعیه‌ پایان‌نامه خود که در مدرسه علمیه دارالشفاء برگزار شد، با اشاره به الگوی‌پذیری انسان‌ها، اظهار کرد: الگوی عملی برای انسان می‌تواند عامل محرک به سوی کمال، معیاری برای سنجش تربیت و مکملی برای آموزه های تربیتی و عاملی برای پیشگیری از انحراف باشد.

وی موضوع این پایان‌نامه را مورد توجه قرار داد و خاطرنشان کرد: اصل طرح این موضوع در حوزه تفسیر و علوم قرآنی، موضوعی جدید به شمار می‌رود، برای تدوین این پایان‌نامه مطالعات زیادی در حوزه علوم تربیتی داشتم.

حجت‌الاسلام اکبری بیان کرد: قرآن کریم انسان‌ها را به سوی زندگی پاک و به دور از هرگونه انحراف راهنمایی نموده است؛ بنابراین در بحث الگو درنظر داریم با توجه به متغیرها الگوی انسان‌ها را معرفی کنیم.

این دانش‌آموخته حوزه با اشاره به تفاوت دو واژه الگو و اسوه، عنوان نمود: بین الگو و اسوه تفاوتی است، اسوه به الگوهای انسانی اطلاق می شود، ولی الگو می‌تواند از غیربشر نیز باشد.

وی که الگوپذیری را بسیار مهم ارزیابی کرد و یادآور گردید: سرمشق‌گیری و الگوپذیری، مهمترین و کاربردی‌ترین نوع شناخت و یادگیری در تمام دوران زندگی می باشد، قرآن کریم نیز به شکل معجزه‌آسایی از این مطلب در تربیت انسان‌ها بهره‌برداری کرده است.

حجت‌الاسلام اکبری انسان را دارای دو بعد جسمانی و و روحانی توصیف و اضافه نمود: انسان موجودی است که می‌خواهد با انسان‌های دیگر الفت و انس بگیرد که لازمه‌اش تأثیرپذیری از آنها در لوازم زندگی بشری است، اما دیدگاه الهی این است که انسان دارای دو بعد جسمانی و روحانی است و در این راستا نیز الگوهای عملی در قرآن کریم معرفی کرده است.

این دانش‌آموخته حوزه به الگوهای قرآنی اشاره و عنوان کرد: معرفی الگوها در قرآن کریم با استفاده از روش‌هایی مانند نام‌ بردن از افراد، ذکر سیره و عمل آنها، ذکر داستان و تمثیل از زندگی آنها صورت گرفته است.

وی، در پایان، تأکید کرد: در قرآن کریم،اشخاصی مانند پیامبران اولوالعزم(ع)، دیگر پیامبران، شخصیت‌های نامدار و برخی از شخصیت‌هایی که با القاب و اوصاف توصیف شده‌اند، به عنوان الگو معرفی گردیده‌اند.

در ادامه، حجت‌الاسلام بناری، استاد داور این پایان‌نامه، با اشاره به اشکالات این رساله علمی بیان داشت: عدم تناسب محتوا با عنوان پایان‌نامه، عدم تعادل بین حجم‌های فصول، ورود بیش از اندازه به بحث‌های مقدماتی و حاشیه‌ای و تیترهای طولانی از نکات منفی این پایان‌نامه به شمار می‌رود.

وی ابراز داشت: شایسته‌ بود که تحقیق پایان‌نامه از منابع بیشتری استخراج می‌گردید، چراکه در پایان‌نامه‌نویسی باید با جستجو از منابع گوناگون و ذکر دقیق آدرس آنها در پایان‌نامه، کاری دقیق ارائه نمود.

حجت‌الاسلام قائمی‌مقدم و حجت‌الاسلام موحدی محب، به عنوان استادان مشاور و راهنمای این پایان‌نامه به تلاش نویسنده اشاره و تأکید کردند: با توجه به این‌که نویسنده در شهرستان به نگارش این پایان‌نامه پرداخت و دسترسی کافی به منابع کافی موجود در شهر قم نداشته است، تحقیق نسبتاً جامعی را انجام داده است.

 گفتنی است پایان‌نامه سطح سه با موضوع «نقش الگوهای قرآنی در تربیت انسان»، بنا به نظر داوران قبول شد.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha