به گزارش مرکز خبرحوزه، وی در نشست با معاون بینالملل حوزههای علمیه ابراز داشت: بیداری اسلامی و تحولات اخیر در کشورهای منطقه بر تمام کشورهای دنیا تاثیر گذاشته است و امروز فرصت برای معرفی اسلام در غرب، بیش از پیش است.
سفیر سابق ایران در مکزیک ادامه داد: با توجه به عطش بینالمللی برای شناخت اسلام، میتوان کرسی اسلامشناسی و یا خاورمیانه شناسی را در دانشگاههای غرب فعال نمود و معارف ناب دینی را مطرح کرد.
*تبلیغ برای مهمانان خارجی و توریستها
وی به فرصتهای تبلیغی در داخل کشور و برای میهمانان خارجی و توریستها در ایران اشاره و تصریح کرد: فرودگاههای بینالمللی و محلهای حضور گردشگران خارجی در اصفهان و جاهای دیگر، فضای مناسبی برای تبلیغ دینی است، اما نوعا نسبت به این امر غافلیم.
قدیری ابیانه بر ضرورت تبلیغ در فضای سایبر تاکید کرد و اظهار داشت: از این طریق به راحتی میتوانیم آثار دینی را برای مخاطبین در جهان ارسال کنیم و یا امکان دانلود کتابهای دینی در سطحبندی گوناگون برای مخاطبان در کشورهای مختلف را فراهم آوریم.
*ایمیل آمریکا برای ایرانیها در دوران فتنه
وی به فعالیت چند جانبه آمریکا و غرب در عرصه مجازی اشاره کرد و گفت: در چند سال گذشته، آمریکاییها روز 8 میلیون ایمیل برای مردم ایران و چین فرستادهاند و در ایام فتنه، تمرکز اصلیشان بر روی ایران بود.
کارشناس عالی وزارت امور خارجه تاکید کرد: حوزه علمیه میتواند بدون نیاز به حضور در خارج از کشور، با جوانان و گروههای مختلف سنی و اندیشهای در جهان ارتباط برقرار کند و به نظر میرسد که در این زمینه فعالیت زیادی نداشتهایم.
وی شناخت از فضای فکری مخاطب را از لوازم تبلیغ در عرصه بینالملل دانست و با اشاره به تجربیات خود در خارج از کشور گفت: باید از ذهنیت مخاطب نسبت به اسلام و ذائقه فرهنگی وی و روحیات و اقتضائات او آشنا باشیم.
*دسته دسته به اسلام روی میآورند
قدیری ابیانه افزود: تجربه نشان داده است اگر معارف ناب دینی به خوبی عرضه شود، گروههای مختلف فکری دسته دسته به اسلام روی میآورند و اینجانب شاهد اسلام آوردن روسا و اساتید دانشگاهها، معلمان، شخصیتهای رسانهای و حتی کمونیستها و فمنیستها در مکزیک و یا کشورهای دیگر بودهام.
حجتالاسلام والمسلمین زمانی معاون بینالملل حوزههای علمیه هم در این دیدار با اشاره به فعالیتهای انجام گرفته در این معاونت ابراز داشت: توجه به رویکرد بینالمللی در مناسبات حوزوی از مهمترین برنامههای معاونت بینالملل حوزه است و حمایت از مراکز آموزش زبان در حوزه، برگزاری و تشکیل نشستها و کارگروههای تخصصی و اعزام اساتید و فضلای حوزه به کشورهای مختلف از جمله سوریه، لبنان، سریلانکا و ترکیه در همین راستا انجام گرفته است.
وی به همکاری با نهادها و سازمانهای مرتبط داخلی اشاره و تصریح کرد: در زمینه فعالیتهای بینالمللی هنوز به نقطه ایدهآل نرسیدهایم و باید ارتقا دهیم و آموزش زبان نیز کاربردی شود.
معاون بینالملل حوزه تاکید کرد: تبلیغ دین در عرصه بینالملل باید به صورت گام به گام و توجه به مخاطب انجام بگیرد و لازم است تا مهارتهای تبلیغ در خارج از کشور را برای فضلای حوزه فراهم آوریم.
وی گفت: باید ترسیم عقلانی، عاطفی و فطری از مفاهیم دینی را داشته باشیم و به مخاطب ارائه دهیم.