یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

مدیر بنیاد قرآن از تدوین طرح دایرةالمعارف 418 جلدی مفاهیم و معارف قرآنی به صورت موضوعی با نثر روان به همراه نکات ادبی، هنری و شعری خبر داد.

حجت الاسلام و المسلمین سید مهدی حسین زاده در گفتگو با خبرنگارمرکزخبرحوزه با اشاره به فعالیت‌های 30ساله بنیاد علوم قرآن، اظهارداشت: به برکت انقلاب اسلامی و با الهام از دو ثقل اکبر، قرآن و اهل بیت (علیهم السلام) در سال 1359 مجموعه‌ای به نام بنیاد قرآن به همت جمعی از علما و اساتید عالیقدر حوزه و دانشگاه تاسیس شد.

وی با اشاره به انگیزه ایجاد بنیاد قرآن، در آن زمان، افزود:  انگیزه تاسیس این بنیاد بر مبنای تعالیم قرآنی است تا به منویات امام راحل  و نظام مقدس جمهوری اسلامی، جامعه عمل بپوشاند و یکی از قدم‌های بزرگ تحول قرآنی در دهه اول انقلاب  با نگاه تبلیغی، فرهنگی قرآنی  و جمع آوری نوارهای صوتی و تصویری قاریان مشهور اعم از داخل و خارج کشوربرای اولین بار شکل گرفت.

مدیربنیاد قرآن تصریح کرد: به منظور تحقق اهداف عالیه قرآن کریم، اعتلای فرهنگ معارف اهل بیت (ع)، بالا بردن مفاهیم قرآنی و فرهنگ سازی گفتاری و رفتاری در عرصه تبلیغ قرآن، نگاه نو به این کتاب آسمانی با محوریت پژوهش، آموزش، انتشارات، تبلیغات، فرهنگ وهنرو به منظور ارتقای کمی و کیفی برنامه‌ها، در سه مرحله تغییرات اساسی در این نهاد شکل گرفته است.

حجت الاسلام والمسلمین حسین زاده ادامه داد: این بنیاد به منظور صرفه‌جویی در فرصت‌ها، امکانات، استفاده از نیروی انسانی و بهره مندی مناسب از تلاش‌های قرآنی، فعالیت‌ها و برنامه‌های خود را به دو  صورت مستقل و همکاری‌های مشترک با دیگر مراکز و موسسات قرآنی پایه‌گذاری کرد.

وی خاطر نشان ساخت:  ارائه برنامه‌ها و پیشنهادهای کاربردی به دستگاه‌های مربوطه و  پیشنهاد به روزنامه‌های کثیروالانتشار مانند جمهوری اسلامی، ایران، اطلاعات، رسالت و... مبنی بر ایجاد ستون‌ قرآنی  و استفاده از توان حوزوی در عرصه تبلیغ و ترویج قرآن آموزی در سطح کشور و همچنین پیشنهاد به سازمان  صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران برای راه اندازی شبکه مستقل قرآنی، ایجاد و تاسیس دانشکده قرآن و مدرسه عالی  قرآن کریم از جمله برنامه های این بنیاد بوده است.

وی با اشاره به فعالیت‌ها و همکاری‌های مشترک  راهبردی این بنیاد خاطر نشان کرد: بنیاد در دو گروه «بنیاد قرآن و قرآن» و« بنیاد قرآن و کتاب» که هرکدام به صورت مستقل و مشترک برنامه‌های خود را ارائه کردند، فعالیت خود را آغاز نمود که در فعالیت‌های مستقل می‌توان به چاپ و نشر قرآن همراه با نکات نحوی اشاره کرد،‌ همچنین با تلاش گروه «بنیاد قرآن با کتاب» بیش از 47 عنوان کتاب منتشر کرده است که برخی از این کتاب‌ها به عنوان کتاب درسی در دانشگاه‌ها، آموزش و پرورش و مراکز آموزشی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مسئول بنیاد قرآن اضافه کرد:  حدود 12 عنوان کتاب در مجموعه « قرآن به قرآن» مراحل چاپ آن‌ها آماده گردیده است، ولی  به دلایلی امکان چاپ آن‌ها فراهم نشد، لذا برخی بایگانی و تعدادی هم نیز در مراکز دیگر به چاپ رسیده است.

این پژوهشگرعرصه قرآن ابراز داشت: بنیاد قرآن طرح‌های آموزشی و پژوهشی خود را در مباحث؛ تحقیق و گردآوری مجموعه ای با  موضوع اخلاق از دیدگاه قرآن و سنت، تحقیق و بررسی لغات واژه‌های قرآنی، تحقیق و بررسی پیرامون سیر مطالعاتی  و آواشناسی فونوتیک قرآن، طرح بشارت، کتاب هدیه، طرح گفتگو با قرآن (طرح فضه)،طرح دایرةالمعارف تفسیر قرآن، طرح دایرةالمعارف مفاهیم و معارف قرآن در 418 جلد به صورت موضوعی با نثرروان همراه با نکات ادبی، هنری و شعری برای عموم مردم و نسل جوان و طرح دایرةالمعارف تاریخ و علوم قرآنی ارائه کرده است.

حجت الاسلام والمسلمین حسین زاده با اشاره به کلان طرح ملی«بشارت»، اظهارداشت: طرح ملی بشارت طرحی است که به قرآن آموز کمک می‌کند همزمان با فراگیری قرآن کریم، مترجمی قرآن را نیز انجام دهد،لذا این بنیاد برآن شد که زبان قرآن پژوهی این کتاب آسمانی را   در 60 جلد آماده سازی نماید.

*طرح بشارت در کنارمبلغین

وی با بیان این‌که طرح ملی بشارت باید در کنارطرح هجرت از سوی مبلغین اجرا شود،  تاکید کرد: آموزش قرآن همراه با توانمند ساختن مخاطبین برای ترجمه قرآن از اهداف مهم این طرح می باشد؛ بر این اساس  روحانیون و مبلغین اعزامی طرح هجرت می‌توانند به عنوان مربی قرآن در منطقه تبلیغی خودآن را  اجرا  نمایند.

این محقق وقرآن پژوه، با بیان این‌که تاکنون نتوانسته‌ایم از فضای حوزه درراستای پیشبرد اهداف قرآنی بنیاد استفاده کنیم،  گفت: حوزه به عنوان یکی از نهادهایی که اصل و ریشه تفسیر قرآن در آن نشرو گسترش پیدا می‌کند باید یاری‌رسان نهادهای قرآنی غیر حوزوی برای ارائه ایده‌های نو و مدیریت صحیح این نهادها باشد.

حجت الاسلام والمسلمین حسین زاده  با اشاره به تدوین دانشنامه موضوعی قرآن کریم، افزود: برای تهیه و تنظیم دانشنامه موضوعی قرآن کریم که بنیاد قرآن مداخل آن را  تهیه و تنظیم کرده از همه محقیقن و پژوهشگران حوزه جهت همکاری در این  طرح عظیم ملی درخواست کمک داریم.

*«خمسه طیبه » منتشر می شود

وی با اشاره به طرح‌های در حال اجرای بنیاد، خاطر نشان ساخت:  طرح‌های ویژه‌ای مانند طرح کتاب هدیه، مرکزمتفکربنیاد علوم قرآن، دانشنامه موضوعی قرآن، خمسه طیبه متشکل از( نهج الفصاحه، نهج البلاغه، صحیفه سجادیه، مفاتیح الجنان ) و واژگان قرآن همراه با نکات نحوی،‌ هم اکنون توسط محققین و پژوهشگران بنیاد در حال تدوین می باشد که به زودی منتشر می شود.

*برپایی نمایشگاه فاطمی

مدیر بنیاد قرآن ادامه داد:  راه اندازی نمایشگاه «کتاب فاطمی »که در ایام فاطمیه برگزار خواهد شد به عنوان یکی ازابتکارات بنیاد در کناردو نمایشگاه بزرگ کتاب کشور است که در راستای   نشر و گسترش کتاب با موضوعات قرآنی و معارف اهل بیت (ع) از نو آوری های روز هم بهره می برد.

*دفتر بنیاد دراصفهان راه اندازی می شود

حجت الاسلام والمسلمین حسین زاده با بیان این که مردم تشنه معارف اهل بیت (ع) هستند، اظهار داشت:  مقدمات کار فراهم شده و تا یک ماه آینده دفتر مؤسسه فرهنگی هنری بنیاد قرآن هم‌زمان با سالگرد سی و یکمین سال تاسیس بنیاد در اصفهان نیز آغاز به کار می‌کند.

وی با اشاره به تاسیس بنیاد قرآن در استان اصفهان و برگزاری همزمان جشنواره «مادران قرآنی» در تهران و اصفهان، بیان داشت: جشنواره مادران قرآنی از مادران تأثیرگذار در تربیت قرآنی خانواده‌ها و فرزندان و همچنین مادرانی که تجلی بخش عفاف و حجاب در جامعه هستند، قدردانی می‌کند.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha