یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

حجت‌الاسلام‌والمسلمین پورمحمدی نظام‌سازی را هنر امام خمینی (ره) دانسته و گفت: روحانیت در تمام توفیقات نظام اسلامی سهیم است و توانسته به خوبی نقش خود را در همه عرصه‌ها ایفا کند.

به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت‌الاسلام‌والمسلمین پورمحمدی، در گردهمایی طلاب و فضلای قمی که شب گذشته در حسینیه آیت الله مرعشی نجفی برگزار شد، با اشاره به اهمیت نظام سازی و ضرورت توجه به آن در شرایط کنونی، اظهارداشت: در نظام جمهوری اسلامی ایران، اتفاق مبارک و موفقی افتاده و آن هم ایجاد نظامی مستقل و جدید در ابعاد مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و حتی بین المللی است که تحت حاکمیت ولایت فقیه اداره می شود.

وی بیان این‌که یکی دیگر از حوزه های کارآمدی نظام اسلامی عرصه دیدگاه، نظریه، تئوری ها و ساز و کارهای فرهنگی کشور است بیان داشت: نظام اسلامی، نظامی فرهنگی و بر اساس مبانی اسلام است، این مبانی باید در جامعه تبدیل به فرهنگ، کنش و رفتار شود و در مناسبات اجتماعی خود را نشان دهد که بخش عمده این کار بر عهده حوزه و حوزیان است.

حجت الاسلام والمسلمین پور محمدی ادامه داد: در بخش کارآمدی فرهنگی، مسئولیت مستقیما متوجه روحانیون است و حوزه باید خود را مورد خطاب بداند و در این زمینه فعالیت های گسترده ای انجام دهد؛ این فعالیت ها باید ناظر از نیازهای جامعه و جهان پیرامونی و بر اساس تحولات اخیر منطقه باشد.

تاثیرات نظام اسلامی در مناسبات داخلی و خارجی

وی افزود: به وجود آمدن این نظام تاثیرات فراوانی در مناسبات داخلی و خارجی گذاشته و در فراسوی مرزها نیز بی تاثیر نبوده است.

رییس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به بیانات رهبری در زمینه نظام سازی ادامه داد: نظام اسلامی بر اساس یک سری ایده ها و آرمان ها و اصول راه اندازی شد و نظام جامع سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی شکل گرفت و ارکان خود را سامان داد و به سرعت مستقر شد و در جهت تثبیت و تحکیم جایگاه و موقعیتش اقدامات درستی انجام داد.

وی ادامه داد: در همان سال های اول انقلاب به سرعت پایه های نظام شکل گرفت، البته نه ارکان صرفاً دستوری و آمرانه، بلکه انتخابی و مشارکتی که با نظر خواهی و رأی مردم در همه ابعاد شکل گرفت؛ البته در این مسیر حوادث مختلف و سختی‌ها را تحمل کرد و توطئه ها و دسیسه ها را پشت سر گذاشت و خود را به عنوان یک نظام قابل ارائه و دارای تعاریف روشن و مدعیات بزرگ و همراه با استدلال و مستند، قابل ارائه به جهانیان مطرح کرد.

حجت الاسلام والمسلمین پور محمدی ادامه داد: نظام سازی در ایران مهمترین پدیده دوره معاصر بود و در ابعاد بزرگی از نظر حجم و عمق و کیفیت توانسته نقش آفرین باشد.

وی اضافه کرد: نظام سازی فراتر از یک فرهنگ، ارائه یک مکتب، فلسفه، مدرسه ، جریان و نهضت است، اینها اتفاقات قابل توجهی در تاریخ بشر است، ولی اگر همه اینها دور هم جمع شود و بتواند به یک نظام تبدیل شود و ارکان را با ادبیات و فرهنگ جدید مشکل دهد، بسیار ارزشمند است.

*تفاوت نظام سازی با تشکیل حکومت

رییس سازمان بازرسی کل کشور ادامه داد: نظام سازی با تشکیل حکومت متفاوت است؛ حکومت را بسیاری از جاها می توان ایجاد کرد و حتی آن را با یک کودتا تشکیل داد، ولی نظام سازی گامی فراتر از این ها و قابل مقایسه با تشکیل حکومت نیست و از اهمیت بسیار بیشتری برخوردار است.

وی افزود: نظام و نظام سازی بحثی مبنایی  است که مبتنی بر شاخصه ها اصول و تعاریفی است که با ادبیات خاص خود و اهداف و آرمان های مورد نظرش بحث می شود و نظام مورد نظر خود را شکل می دهد.

حجت الاسلام والمسلمین پور محمدی تصریح کرد: یکی از مهمترین مشکلاتی که اوایل انقلاب با آن مواجه بودیم اظهار نظرهای اشتباه برخی افرادی بود که قائل بودند این گونه نظام ها عمر طولانی نخواهند داشت و ظرف یکی دوماه فرو می پاشد؛ در حالی که این افراد اصل نظام سازی و گام هایی که امام راحل برای آن برداشته بودند را نفهمیده و درک نمی کردند.

وی افزود: شاید یکی از مهمترین دستاوردهای نظام اسلامی همین باقی ماندنش باشد؛ یعنی با وجود این‌که هر روز عده ای سخنرانی می کنند که نظام دیر یا زود فرو می پاشد، ولی همچنان با اقتدار پا برجاست و هیچ توطئه و دسیسه ای به آن خللی وارد نمی کند؛ بنابراین همین باقی ماندن می تواند بهترین دستاورد این نظام باشد.

*نظام‌سازی؛ هنر امام خمینی

رییس سازمان بازرسی کشور تصریح کرد: علی رقم تلاش های جهانی برای فروپاشی نظام همچنان باقی مانده است، البته مهتر از باقی ماندن، چگونه ماندن است، این‌که رهبری فرمودند: «هنر امام خمینی نظام سازی بوده است»، حقیقت محض است؛ زیرا این نظام سازی بر اساس اهدافی بوده و همان شعارهایی که اوایل انقلاب داده می شد، دوباره در مناسبت های مختلف امروز سر داده می شود که نشان می دهد نظام با قوت و قدرت هنوز بر اهداف و آرمان های خود خوب و استوار باقی مانده و این نوع باقی ماندن ارزشمند است.

وی بیان داشت: شعارهای امروز نشان می دهد نظام اسلامی که بر اساس یکسری اهداف، آرمان واصول پایه ریزی شده تا امروز باقی مانده و هر روز توانسته در برابر حمله ها و هجمه ها و دشمنی ها از خود دفاع کند و پایداری نشان دهد؛ بنابراین نظام سازی است که جریان ساز است و مانند امواج بسیار قوی و تاثیرگذار در کشورهای اسلامی پیش روی می‌کند.

*کپی‌برداری از انقلاب اسلامی

حجت الاسلام والمسلمین پور محمدی با اشاره به بیداری های اسلامی منطقه، اظهارداشت: بزرگان و انقلابیون موج بیداری اسلامی در جای جای تحرکات خود بر این مسئله تاکید دارند که  انقلاب خود را بر پایه انقلاب اسلامی استوار کرده و به نوعی کپی برداری از نظام اسلامی ایران است.

*شعارهای انقلاب اسلامی؛ آرمان مشترک امت اسلامی

وی تصریح کرد: امروز انقلاب اسلامی با شعارهایی که بیش از 30 سال است آنها را تکرار می کند، به آرمان مشترک امت اسلامی تبدیل شده است، تا جایی که در این چند کنفرانس اخیر بسیاری از اندیشمندان اسلامی اذعان داشتند، مدلی کامل تر و بهتر از انقلاب و نظام اسلامی ایران که بر پایه مردم سالاری دینی استوار است، برای امت های مسلمان وجود ندارد.

رییس سازمان بازرسی کل کشور ادامه داد: اساس نظام شکل گرفته و تثبیت شده و خود را به جهان معرفی کرده است؛ نظام زمانی می تواند در داخل پایه های خود را تعمیق بخشد و در الگو دهی بی بدیل باشد که در کنار نظام‌سازی، کارآمدی هم باشد و نظام بتواند در عرصه های مختلف فرهنگ، اقتصاد، سیاست و... کارآمدی خود را نشان دهد.

وی ادامه داد: از آنجایی که نظام اسلامی، نظامی فرهنگی، هدف دار و ایدئولوژیک است، بنابراین کارآمدی خود را باید در دو عرصه به خوبی نشان دهد، یکی کارآمدی اجرایی است که ساز و کار های اجرایی قوای سه‌گانه را شکل می دهد و دیگری این که اگر مشکلی برای نظام به وجود آید قدرت دفع آن را داشته باشد و در بحران ها بتواند شرارت ها و مفاسد را رفع کند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین پور محمدی اضافه کرد: خوشبختانه در نظام سازی توفیقات بسیار ارزشمندی بدست آورده‌ایم و جهانیان به این مسئله اذعان دارند، ولی در بحث کارآمدی، دارای نوساناتی هستیم که این مسئله جای نقد و بررسی بیشتر دارد.

وی یادآور شد: در برخی عرصه های کارآمدی قوی، برخی عرصه ها متوسط و متاسفانه در بعضی جاها ضعیف عمل کرده‌ایم، رهبری نیز در سخنرانی های متعدد تصریح کردند که در برخی عرصه ها موفقیت داریم، ولی دل خوش کردن به این عرصه ها و غافل شدند از نقاط ضعف غلطی فاحش است.

*روحانیت در توفیقات نظام سهیم است

رییس سازمان بازرسی کل کشور  در پایان خاطرنشان کرد: در عرصه کارآمدی نظام روحانیون نیز شریک هستند، همچنین بخش‌هایی در دست روحانیت است در قیاس با سایر دستگاه‌ها در دست حوزویان است، نقاط ضعف و نوسانات بسیار کمتری داشته است.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha