به گزارش مرکز خبر حوزه، آیت الله حسینی بوشهری، در افتتاحیه دوره آموزشی خانواده های حوزویان که پیش از ظهر امروز در جامعه الزهرا(س) قم برگزار شد، با اشاره به شأن و جایگاه علم در خانواده های حوزوی، اظهارداشت: آموزش خانواده های حوزوی، گام بسیار بلندی است که در راستای ارتقای علمی آنان برداشته شده است.
وی افزود: امروز انسان منتظر است دین چه تحولی در زندگی او ایجاد می کند و بعد از آن که دین باور شد، این مسئله به وجود می آید که دین از انسان چه می خواهد تا براساس آن عمل کند؟
عضو جامعه مدرسین حوزه با بیان این که مهمترین نیازهای انسان در سه بخش خلاصه می شود، بیان داشت: انسان نیازهای فکری، رفتاری و پرورشی و اخلاقی دارد که دین به همه این نیازها پاسخ داده است.
وی ادامه داد: دین مجموعه ای از همین مسائل است که نیازها را پاسخ می دهد؛ بنابراین انسان از دین می خواهد در این 3 بخش دستش را بگیردو به سعادت برساند.
آیت الله حسینی بوشهری خطاب به خانواده های طلاب اضافه کرد: مباحث اعتقادی و کلامی را یاد بگیرد اگر خودم را با مسائل اعتقادی تطبیق ندهیم، درباره موضوعاتی چون مبدأ، نبوت، معاد، عدالت و سلسله مسائل اعتقادی در مقابل کسانی که شبهه و سوال ایجاد می کنند، قدرت پاسخ نخواهیم داشت.
وی با اشاره به ضرورت توجه به فقه افزود: امروز نیاز به احکام و فقه فراوان است و برای پاسخ گویی به نیازهای رفتاری باید به سراغ فقه رفت.
آیت الله حسینی بوشهری عنوان کرد: این که به سراغ واژه های اخلاقی مانند توکل و توسل، حجب و حیلا و عناوین دیگر می رویم، برای پاسخ گویی به نیازهای پرورشی و تربیت است.
عضو جامعه مدرسین حوزه ادامه داد: اگر مسائل اخلاقی را خوب گرفته باشیم و استادانه و مدبرانه در چالش های زندگی مسائل را اداره میکنیم، فضای گرم خانواده را به دلایل واهی خراب نکرده و تهدید به طلاق نمی کنیم، بلکه فکر می کنیم چگونه با اخلاق خوب زندگی را زیبا تر نماییم.
وی در ادامه با اشاره به نیاز انسان به اعتقادات خطاب به خانوادههای حوزویان افزود: در فرصت 2 ساله ای که در کلاس های آموزشی شرکت می کنید، برنامه ریزی به گونه ای است که بخش قابل توجهی از نیازهای اعتقادی تأمین می شود؛ بنابراین به این کلاس ها اهتمام دهید.
آیت الله حسینی بوشهری تصریح کرد: امروز دشمنان نظام و انقلاب شبهات و سوالات فراوانی در جامعه پراکنده می کنند و سعی دارند جوانان را سمت خود جذب کنند؛ بر این اساس اگر مادر خانواده به مباحث اعتقادی تسلط داشته باشد، مسائل را شنیده و پاسخ می دهد و حتی وقتی که همسر به تبلیغ می رود می تواند دوشا دوش او کلاس هایی برای خواهران برگزار نماید.
وی با اشاره به این که بخش قابل توجهی از مخاطبین حوزویان، بانوان هستند، گفت: مسائل فراوانی باید توسط خواهران مطرح شود؛ بنابراین همسران طلبه همه چیز را رها کنند و مسائل علمی را پایه و اساس زندگی خود قرار داده و معارف دینی را خوب بیاموزند تا هم سطح همسرانشان باشند.
آیت الله حسینی بوشهری ادامه داد: البته همسران طلاب نباید از خانه داری و تربیت فرزندان غافل شوند و توجه به این مسئله بسیار اهمیت دارد؛ بنابراین از این فرصت استفاده کنید و با شروع این کلاس ها، گام های جدی بردارید و درس های طلبگی را بخوانید تا در آینده محصلینی مهذب و آشنا به مباحث دینی و اعتقادی باشید.
آیت الله حسینی بوشهری در پایان خاطرنشان کرد: خانوادههای طلاب زیر ذربین مردم هستند و باید نشان دهند دنبال روی پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) هستند.