به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی، در مراسم تحلیف روحانیون کارآموز قضایی دوره چهل و نهم قوه قضاییه که ظهر امروز در سالن اجتماعات دادگستری کل استان قم برگزار شد، با اشاره به مسئله کرامت، اظهارداشت: برای کرامت شاید واژه ای در فارسی وجود نداشته باشد که همه مفاهیم آن را پوشش دهد، بزرگی، بزرگواری، اعطای قبل از درخواست، عزت و ... همه جز مفاهیم کرامت است که در یک لفظ فارسی نمی گنجد.
وی افزود: برخورداری از عزت نفس یکی دیگر از معانی کرامت است؛ برای یک قاضی که بر جایگاه پیامبر (ص) تکیه زده برخورداری از کرامت روح و نفس بسیار ضروری است؛ زیرا با برخورداری از کرامت نفس مغلوب وسوسههای شیطانی نمی شود.
معاون اول قوه قضاییه ادامه داد: کرامت انسانی برای همه کارکنان دستگاه قضا الزامی است؛ البته کرامتی که در برخورد با لغزش ها انسان را از گناه دور کند و نگاه و قلم و تصمیم قاضی را از لغزش و گناه پاک کند.
وی ادامه داد: انتظار مردم از قاضی در نظام جمهوری اسلامی این است که او جای امیرالمومنین (ع) بر کرسی قضا نشسته و قضاوت می کند، باید بر اساس عدل و عدالت حکم کند و چون عدالت مهمترین واقعیت و حقیقت قضاوت است که با زیر پا گذاردن فسق و گناه و ظلم و کفر جامعه را فرا میگیرد.
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی با بیان اینکه در مسیر قضاوت، تقوا حرف اول را می زند،تأکید کرد: قاضی باید با اهل بیت (ع) اتصال قلبی داشته باشد و مدام از آنان استمداد بطلبد و در راستای کشف حقیقت از ائمه اطهار (ع) مدد بگیرد.
عضو خبرگان رهبری با بیان این که در عصری قرار داریم که پرونده های پیچیده ای روی میز کار قضات قرار دارد، گفت: شناخت موضوع و حکم و تناسب این دو بسیار دشوار شده و تصمیم گیری بسیار سخت است، همچنین از سوی دیگر گاهی تاثیر القائات و نفوذ پذیری افراد، این مسئله سنگین تر می شود.
* نفوذناپذیری قضات
معاون اول قوه قضاییه ادامه داد: باطنی ترین مفاهیم دینی باید جلوه بیرونی داشته باشد به عنوان مثال ذکر امری باطنی است، ولی اگر جلوه بیرونی نداشته باشد، پسنیده نیست، اینکه فلان قاضی مو را از ماست بیرون می کشد، خیلی ارزشمند است و قیمت دارد؛ این قاضی نشان می دهد که نفوذ ناپذیر است.
وی با اشاره به این که قاضی باید بالای سر خود، خدا و جلوی خود قانون را ببیند و بر اساس آن حکم کند، بیان داشت: جایگاه قضاوت در نزد خدا رفیع و عظیم است و این منصب افتخاری است که در نظام جمهوری اسلامی نصیب ما شده است.
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی با بیان این که قاضی کسی است که از عبودیت غافل نباشد و ظرفیت بالایی داشته باشد، خاطرنشان ساخت: امیدواریم به تراز قضاوت علی (ع) برسیم؛ چون آنچه امروز اعتماد مردم به نظام را بیشتر می کند، قضاوت عادلانه است و هرچه این اعتماد بیشتر باشد، نفوذ دشمنان در مردم کمتر و بی اثر تر می شود.