به گزارش مرکز خبر حوزه، حجتالاسلام والمسلمین سید حسن امامی، نماینده هیئت اعزامی اساتید به لبنان در این نشست گفت: حضور اساتید در کشورهای مختلف، علاوه بر این که موجب شناسایی نیازها و برنامهریزی بر اساس آن در فعالیتهای علمی و پژوهشی حوزه میشود، در ابلاغ پیام مکتب اهلبیت(ع) نیز مؤثر است.
وی با اشاره به نقش حوزه در شکلگیری انقلاب و بیدار ساختن روح آزادیخواهی در جهان، بیان داشت: انقلاب اسلامی زمینهساز بیداری تمام آزادیخواهان است وحوزه به عنوان مغز متفکر این انقلاب حرفهای زیادی برای گرفتن در عرصه بینالمللی دارد.
حجتالاسلام والمسلمین سید حسن امامی در ادامه درباره سفر هیئت اعزامی به لبنان، افزود: دراین کشور از مراکز مختلف حوزوی و دانشگاهی بازدید شد و با شخصیتهای دینی، اجتماعی و سیاسی این کشور نیز نشستهایی برگزار گردید و درباره تعاملات علمی میان حوزه و این نهادها مباحثی مطرح شد.
وی با اشاره به فعالیت دانشگاههایی زیر نظر کلیسا در لبنان گفت: در این دانشگاهها، امکانات زیادی در اختیار دانشجویان قرار میگیرد، ولی کارآیی آنها نسبت به طلاب حوزه علمیه قم که امکانات کمتری در اختیار دارند، بسیار پایین تر است.
این استاد سطح عالی حوزه، لبنان را خط مقدم مبارزه با صهیونیست معرفی کرده و گفت: این کشور در مجامع عربی به عنوان مظهر اقتدار جهان عرب به شمار میرود؛ البته حزبالله خود را فرزند انقلاب اسلامی ایران میداند و دربرابر توطئههای دشمنان سد محکمی ایجاد کرده است.
وی در پایان با ابراز خرسندی از حرکت حوزه در عرصه بینالملل، خاطرنشان ساخت: فراهمسازی زمینه ارتباط بیشتر اساتید حوزه با مراکز و نهادهای علمی دیگر کشورها از مسائلی است که در سفرهای علمی حوزه باید مورد توجه قرار گیرد.
در ادامه این نشست حجتالاسلام والمسلمین سید عباس سیدکریمی، نماینده هیئت اعزامی به ترکیه با اشاره به این روایت از امام صادق(ع)؛ هر که به شرایط زمان خود آگاه باشد،شبهات به او هجوم نمیآورد، اظهار داشت: ما باید خود را با شرایط زمان و مکان در داخل و خارج از کشور تطبیق دهیم و نسبت به آنها آگاهی یابیم که این سفرهای علمی گامی در این راستا میباشد.
وی، سفر سالیانه 30 میلیون توریست به ترکیه را ظرفیتی گسترده در این کشور معرفی کرده و بیان داشت: اگر حوزه بتواند حضور خود را در این کشور پررنگ نماید، میتواند از این فرصت برای نشر آموزههای مکتب اهلبیت(ع) بهره ببرد.
همچنین در این نشست، حجتالاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی، نماینده هیئت اعزامی به گرجستان با ارائه گزارشی از این سفر علمی، گفت: اکثریت این کشور مسیحی پروتستان میباشند و از جمعیت نزدیک به 5 میلیون نفری آن، 500هزار مسلمان اهل سنت و و 300هزار شیعه هستند.
وی با اشاره به رایزنیهای صورت گرفته با آکادمی ملی علوم گرجستان درراستای امضای تفاهمنامه گروههای فلسفه این دانشگاه و حوزه، اظهار داشت: در بازدیدی که از آکادمی ملی علوم این کشور انجام شد،در نشستی با مسئول گروه فلسفه این دانشگاه، رایزنیهایی در راستای امضای تفاهمنامهای میان این گروه علمی و انجمن فلسفه و کلام حوزه صورت گرفت که در آیندهای نزدیک به امضای مسئولان مربوطه خواهد رسید.
این استاد حوزه افزود: همچنین در یکی از دانشگاههای وابسته به کلسیای گرجستان، درس تاریخ اسلام به دانشجویان ارائه میشود که در این راستا تقاضای حضور اساتید حوزه در این دانشگاه را داشتند.