یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

مقام معظم رهبری با ارسال پیام به بیستمین اجلاس سراسری نماز بر لزوم مسجد محوری در سراسر کشور تاکید کردند.

به گزارش مرکز خبر حوزه، به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر معظمله، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی به بیستمین اجلاس سراسری نماز، تأكید كردند باید در بنای شهر و روستا و مراكز جمعیتی مسجد را همچون قطب و محور بنا نهاد. ایشان همچنین افزودند: گر مسجد، كيفيت شايسته‌ی خود را بيابد، هزينه‌های مادی و معنوی بسياری از دوش جامعه و مردم و مسئولان برداشته خواهد شد.

متن پیام به این شرح است:

بسم‌الله‌الرحمن‌الرحيم

انسان، به سرشت و طبيعت خود، مشتاق و نيازمندِ نيايش و خشوع در برابر خداوند است كه آفريننده‌ی همه‌ی نيكيها و زيبائيها است؛ و نماز، برآورنده‌ی اين نياز است. اديان الهی با تشريع نماز، كام تشنه‌ی فطرت انسان را سيراب ميكنند و او را از سرگشتگی و گمراهی در فرو نشاندن اين عطش طبيعی نجات می‌بخشند. تكرار نماز در هر روز و شب، فرصت و نعمتی است كه آدمی را از غرقه شدن در غفلت ميرهاند؛ به او مجال حضور دلْ ‌آگاهانه در برابر خدا می‌بخشد؛ جان او را صيقل ميدهد و گوهر باطن او را درخشان می‌سازد.

ذِكر و نماز و نيايش آنگاه كه با سامان زندگی اجتماعی درهم می‌آميزد معجزه‌ی اسلام را در آرايش منظومه‌ی احكام عباديِ آن آشكار ميسازد. مسجد، مظهری از اين درهم‌ آميختگی است. نماز در مسجد و با جماعت مؤمنان، همگانی نشستن بر گِردِ سفره‌ی ميهمانی خداوند است، و اين خود، بارِشِ رحمت الهی را انبوه‌تر و دل‌نشين‌تر می‌سازد.

به بركت نماز، فضای مسجد نورانی و عطرآگين ميگردد و سخن حق و ‌آموزش دين و اخلاق و سياست در آن بيش از هر جای ديگر بر دل و جان می‌نشيند و به زندگی فرد و جامعه، سمت و سوی خدائی ميدهد.

مسجد را با اين نگاه بايد نگريست. روح مسجد، كالبد زندگی را پرنشاط و پرانگيزه ميسازد. در هر جا سامان زندگی است، مسجد، مركز و كانون اصلی است. در بنای شهر و روستا، در مدرسه و دانشگاه، در مراكز جمعيتی از بازارهای كسب و كار تا فرودگاهها و جاده‌ها و پايانه‌های سفری و تا آسايشگاهها و بيمارستانها و بوستانها و گردشگاهها، در همه و همه بايد مسجد را همچون قطب و محور بنا نهاد

مسجد در همه جا بايد پاكيزه، زيبا و آرامبخش باشد. مديريت محتوايی و معنويِ مسجد كه بر دوش روحانی مسجد است بايد خردمندانه و مسئولانه، و حتی عاشقانه باشد. حوزه‌های علميه برای آماده‌سازی روحانيانی در اين طراز، وظيفه‌ئی ذاتی و طبيعی دارند.

اگر مسجد، كيفيت شايسته‌ی خود را بيابد، هزينه‌های مادی و معنوی بسياری از دوش جامعه و مردم و مسئولان برداشته خواهد شد.

به اميد آن روز، و با سلام بر حضرت بقية‌الله اروحنا فداه.

والسلام عليكم و رحمة‌الله

سيد علی خامنه ای19 / مهر/1390

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha