به گزارش سرویس استان های مرکز خبر حوزه علمیه، حجت الاسلام و المسلمین سیدآبادی، در نخستین روز اردوی طلاب جدید الورود مدارس علمیه مشهد و شهرستان های خراسان رضوی در اردوگاه ثامن الحجج (ع) با اشاره به حدیث امام صادق (ع) درباره بصیرت داشتن، گفت: این مسؤولیت مشروط به جامعیت علمی و دینی است؛ زیرا عالمی که علم هدایت را گم کند و بصیرت نداشته باشد، نمی تواند مردم را هدایت نماید و حتی گرمای هدایت آن علم، خود انسان را هم گرم نمی کند.
حجت الاسلام و المسلمین سیدآبادی افزود: طلاب باید سعی کنند با بصیرت افزایی خود گام های موثری در راه تعالی فرهنگی ولایت در جامعه بردارند؛ زیرا با توجه به حضور ولایت فقیه در رأس نظام اسلامی، جامعه نیز همین توقع را دارد و در زمینه مسائل مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، دینی و ... از روحانی وطلبه سؤال می شود.
وی با بیان این که باید نگاه طلبه به درس خواندن نگاهی تکلیفی باشد، با اشاره به آیه « وَمَا كَانَ الْمُؤْمِنُونَ لِيَنفِرُواْ كَآفَّةً فَلَوْلاَ نَفَرَ مِن كُلِّ فِرْقَةٍ مِّنْهُمْ طَآئِفَةٌ لِّيَتَفَقَّهُواْ فِي الدِّينِ وَلِيُنذِرُواْ قَوْمَهُمْ إِذَا رَجَعُواْ إِلَيْهِمْ لَعَلَّهُمْ يَحْذَرُونَ» گفت: رسالت تفقه در دین و انذار امت الهی فلسفه وجودی حوزه های علمیه می باشد و این امر انگیزه اصلی طلبگی است.
حجت الاسلام و المسلمین سیدآبادی با بیان این که انسان از لحظه ای که وارد حوزه علمیه می شود باید انگیزه و هدف اصلی خودش یعنی تفقه و انذار را به خوبی انجام دهد، با تاکید بر لزوم خالص بودن در مسیر علم آموزی در حوزه علمیه، ابرازداشت: انگیزه هایی مانند شغل و کسب مدرک، هدف حوزه نیست و فرد نمی تواند با این اهداف به موفقیت برسد..
عضو شورای برنامه ریزی و مدیریت حوزه علمیه خراسان با اشاره به حدیث امام على (عليه السلام) «مَنْ تَعَلَّمَ الْعِلْمَ رِئَاءً وَ سُمْعَةً يُرِيدُ بِهِ الدُّنْيَا نَزَعَ اللَّهُ بَرَكَتَهُ وَ ضَيَّقَ عَلَيْهِ مَعِيشَتَهُ وَ وَكَلَهُ اللَّهُ إِلَى نَفْسِهِ وَ مَنْ وَكَلَهُ اللَّهُ إِلَى نَفْسِهِ فَقَدْ هَلَك»، خاطرنشان کرد: بر اساس این حدیث اگر کسی برای دنیا درس بخواند، برکتی در کارش نخواهد بود بنابراین اولین نکته و گام نخست در مسیر حرکت طلبگی، خالص بودن است و هر کاری در عرصه تحصیل علوم دینی باید برای خدا باشد.
حجتالاسلام والمسلمین سیدآبادی با اشاره به این نکته که تحصیل علم همراه با مشقت و محدودیت است، افزود: اساساً رفاه با طبع علم آموزی حوزه متناسب نیست و علم آموزی با رفاه کامل معنا ندارد، بلکه باید تحمل سختی های مسیر تحصیل را برخود هموار نمود، دوری از خانواده، امکانات محدود و تفاوت نوع معیشت با سایر افراد جامعه از جمله این مشقت هاست.
وی دقت در واجبات و توجه به نوافل را از دیگر شروط طلبگی عنوان و خاطر نشان کرد: اگر می خواهید دست امداد الهی بالای سرتان باشد، سعی کنید از مرز خطر گناه دور شده و از مکروهات هم فاصله بگیرید.
عضو شورای برنامه ریزی مدیریت حوزه علمیه خراسان در ادامه توجه خاص طلاب علوم دینی به وجود امام عصر (عج) را از دیگر نکات لازم در این مسیر برشمرد و بیان داشت: اهتمام بر دعای عهد یکی از اموری است که به عنوان تجدید میثاق روزانه سربازان امام زمان (عج) باید جزو برنامه های طلاب باشد.
وی شرط سربازی را نگاه و توجه به فرمانده عنوان و خاطرنشان کرد: این توجه دو سویه بوده که حضرت ولی عصر (عج) در آن، کمک کار انسان خواهند بود.