پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

روحانیون و طلاب باید با بهره‌گیری از ابزارهای مدرن به ویژه رسانه با هجمه‌های خارجی نسبت به فرهنگ اسلامی و استحاله فرهنگی مقابله کنند.

دکتر شهرام گیل‌آبادی در گفت‌وگو با مرکز خبر حوزه با اشاره به آسیب‌های کشور در مسائل فرهنگی، اظهار داشت:‌ هجمه‌های خارجی نسبت به فرهنگ ایران برای استحاله مسائل فرهنگی به راه  افتاده است و تاجایی پیش رفته که برنامه‌ریزی‌های عملی و جدی برای مغلوب کردن کشور در جهان به صورت یکپارچه دنبال می‌شود.

مدیر اسبق رادیو جوان با بیان این که در این شرایط، باید طلاب و فضلا خود را برای مقابله با استحاله فرهنگی آماده سازند، خاطرنشان کرد:‌ روحانی امروز، باید از جهات گوناگون متفاوت از روحانی نسل گذشته باشد، به این معنی که سیستم تبلیغی گذشته به تنهایی نمی‌تواند در عصر کنونی پاسخگو باشد.

وی،‌ ادامه داد:‌ اگر روحانی با زمان خود همراه نباشد، مردم را از دست می‌دهد و اگر مردم از دست بروند،‌ دیگر تبلیغ در جامعه اثری نخواهد داشت.

گیل‌آبادی، نبود همگرایی جدی در عرصه تبلیغ دین را یکی از مهم‌ترین آسیب‌های عرصه تبلیغ دانسته و‌ ادامه داد:‌ اسلام، دین شریف و حنیف است که شنیدن آن موجب تحول در همه انسان‌ها می‌شود؛‌ بنابراین باید به صورت برنامه‌ریزی شده در راستای جهت دادن به تمام انرژی‌های آن در نظام تبلیغی گام برداریم.

وی همچنین به نبود ارتباط منطقی و سیستمی میان نهاد‌های تربیتی و ارتباط آنها با رسانه‌ها  اشاره کرده و اظهار داشت: مراکز حوزوی رسانه‌های خاص خود را تولید کرده‌اند،‌ به گونه‌ای که سایت‌ها و وبلاگ‌ها و سایر امکانات را در اختیار دارند،‌  ولی این رسانه‌ها ارتباط سیستمی خاصی با فضای رسانه و شبکه‌ای رایج ندارد.

* از ابزار رسانه در تبلیغ دین بهره ببریم

مدیر کل نمایندگی‌ها و دفاتر خارجی صدا و سیما تاکید کرد: رسانه‌ یکی از ابزارهای مدرن در تبلیغ اندیشه‌های مختلف است و با توجه به برنامه‌ریزی‌های روز می‌تواند مؤثر باشد،‌ که در این میان باید روش درست استفاده ازاین ابزار را بدانیم.

وی با بیان این که نبود ارتباط سیستمی میان حوزه و رسانه بخشی به حوزه و بخشی هم به رسانه بر می‌گردد، ‌خاطرنشان ساخت:‌ مگر ما چه چیزی از دین واجب‌تر داریم؟ اگر ماهیت دین به سلول‌ها و بنیاد‌های رسانه ورود نکند، رسانه ما،‌ رسانه دینی نخواهد بود و اگر رسانه دینی نباشد، جوامع دینی هم نخواهیم داشت.

وی با بیان این که حوزه باید تلاش خود را برای رسیدن به رسانه‌ای جدید با ارائه و بررسی ایده‌ها، نظریه‌ها و اندیشه‌ها به کار گیرد،‌ گفت:‌ امروز یک مبلغ دین باید به آگاهی و پیش‌آگاهی‌های لازم در  عرصه تبلیغ دینی دست یابد و برای ورود به این عرصه، با قصد قربت وارد شود و مجاهدت و جهاد را سرآهنگ حرکت خود قرار دهد.

گیل‌آبادی در پایان با تأکید بر این که برای موفقیت در عرصه تبلیغ باید چشم‌اندازی جامع، طراحی شود، اظهار داشت:‌ برای هم‌افزایی و حرکت گروهی جهت رسیدن به هدفی خاص، باید چشم‌انداز تبلیغ دین به عنوان سند جامع نگاشته و در این چشم‌انداز، نقش محوری و پشتیبانی رسانه‌ها در نظر گرفته شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha