یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

آیت الله العظمی مظاهری تصریح کردند: شعار اسلام منهاي مرجعيّت و روحانيّت و تفکيک دين از سياست، اکنون نيز به گوش مي رسد و همگان بايد در اين خصوص توجه و هوشياري لازم را داشته باشند وگرنه تبعات جبران ناپذيري خواهد داشت.

به گزارش سرویس استان های مرکز خبر حوزه، معظم له طی سخنانی در درس اخلاق خویش با اشاره به این که پيوند با مرجعيّت، رمز پيروزي و بقاي جمهوري اسلامي است، اظهار داشتند: در زمان پيروزي و تشکيل جمهوری اسلامی زمزمۀ دین منهای روحانیّت و جمهوری منهای اسلام، فراوان به گوش مي‌رسيد و گروهي به تشکيل جمهوري تنها معتقد بودند و بر حذف لفظ «اسلامي» اصرار داشتند؛ ولي حضرت امام خميني(ره)، در مقابل تفکّر تفکيک دين از سياست ايستادگي کردند و فرمودند: «"جمهوري اسلا‌مي"،نه يک کلمه کم نه يک کلمه زياد». 

ایشان افزودند: در جمهوري اسلامي، محور حکومت و ناظر همۀ امور، بايد عالِم ربّاني و مجتهد جامع الشّرایط و پشتوانۀ حکومت، بايد مردم باشند؛ در اين مدل حکومتي، مردم همه کاره هستند، امّا مرجعيّت و روحانیّت، محور و ناظر حکومت مردمي هستند. حکومتي که صرفاً به مردم متّکي باشد، مورد تأييد اسلام نيست، همچنان که حکومت روحانیّت بدون پشتوانۀ مردم نيز نه مورد تأييد و نه ممکن است.

حضرت آیت الله مظاهری خاطرنشان کردند: اگر دو عنصر اساسي محوريّت و رهبري پدرانه و مهربانانۀ حضرت امام خميني«قدّس‌سرّه» و نيز همراهي و حضور صميمانۀ مردم در صحنه نبود، انقلاب اسلامي به ثمر نمي‌رسيد، يعني ممکن بود انقلاب مردم ايران پيروز شود، اما آن انقلاب نظير انقلاب مشروطه با نفوذ بيگانگان همراه مي‌شد و ثمره‌اي جز بازگشت سلطنت به شکل ديگري نداشت.

بي‌توجهي به هشدارها و نصايح مراجع تقليد و علماي ربّاني، عواقبي همچون انحراف انقلاب مشروطه و پديد آمدن سلطنت پهلوي در پي خواهد داشت.

 ایشان اضافه کردند: همگان بايد ضمن حفظ وحدت و يکپارچگي، با مرجعيّت و روحانيّت ارتباط و از آنان حرف شنوي داشته باشند و بدانند که در صورت بروز و ظهور اختلاف، روحانیّت نيز قادر به اصلاح امور نيست.

*لزوم حفظ ترکیب روحانیت و مردم

رییس عالی حوزه علمیه اصفهان همچنین در ادامه لزوم حفظ توامان «جمهوريّت» و «اسلاميّت» نظام را مورد تاکید قرار داده و گفتند:در جمهوري اسلامي، ترکيب روحانيّت و مردم که ترکيب مقدسي است، بايد حفظ شود. حکومت منهاي روحانيّت، انحراف است و روحانیت منهای مردم نيز نمی‌شود. اگر مردم با وحدت، در صحنه حضور فعّال داشته باشند و روحانيّت را نيز محور قرار دهند، آنگاه می‌توانند هشت سال دفاع مقدّس را اداره کنند.

ایشان یادآور شدند: اصرار تعاليم ديني مبني بر لزوم ارتباط با روحانيّت و تأکيد بر اينکه فاصله از مرجعيّت، ضلالت و گمراهی است، به خاطر جلوگيري از سقوط انسان‌ها، حکومت‌ها و جوامع بشري است.

معظم له همچنین بیان داشتند: امروز بر روحانیّت واجب است که به صورت رايگان، تبلیغ و خدمت کرده و خود را فدای ملّت کنند، ملّت هم باید صددرصد تابع روحانیّت باشند. اگر چنين شد، سعادت و رستگاري نصيب آنان مي‌شود.

*هشدار به عواقب جدایی نسل جوان از روحانیت

ایشان در بخش دیگری از سخنان خود با هشدار مجدد نسبت به عواقب جدايي نسل جوان از روحانيّت تصریح کردند: حفظ دين و آيندۀ جوانان نيز وابسته به ارتباط با علماي ربّاني است. اگر کسي طالب باشد که فرزندان او مصون و محفوظ بمانند، بايد ارتباط آنان را با مسجد و روحانيّت تقويت کند، و الاّ در مخاطرۀ عجیبي واقع خواهند شد.

حضرت آیت الله مظاهری افزودند: پدر و مادر ها بايد توجه کنند که جوان‌هایی که سر و کار با مسجد ندارند، فعلا سر و کار آنها با ماهواره شده و باید به حال آنان گریست، همه باید براي اين‌گونه جوانان غمناک باشیم.

ایشان اظهار داشتند: گرايش جوانان به مهدویت‌هاي دروغين و عرفان‌هاي کاذب و نوظهور، از عدم ارتباط آنان با مسجد و روحانیّت، نشأت می‌گيرد. فرقه‌هاي نوظهوري از سوي بيگانگان و افراد حقّه‌باز و دغل‌ ايجاد شده و در صدد بي دين کردن نسل کنوني به نام عرفان و به عنوان تشرّف و نظاير آن هستند که خطرات فراواني در پي خواهد داشت.

معظم له در خاتمه نیز گفتند: اگر مردم به راستی تابع مرجعيّت باشند و با علماي ربّاني و روحانیّوني که از علم و تقواي کافي برخوردارند، ارتباط داشته باشند، منحرف نخواهند شد. البته مردم بايد مواظب باشند که به جاي روحاني، تابع افراد روحانی‌نما و اشخاص دنیاپرست و دغل و حقه باز نشوند. مراقب باشند که فرزندان آنان به چه مسجدی مي‌روند و از سخنراني کدام روحانی استفاده مي‌کنند؟

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha