حجت الاسلام والمسلمین حسین احمدی قمی در گفتگو با خبر نگار مرکز خبر حوزه با اشاره به فعالیتهای ستاد باز سازی عتبات و عالیات، اظهار داشت: پس از سقوط رژیم بعثی صدام با توجه به وضعیت نامناسب عتبات و عالیات عراق و لزوم رسیدگی فوری بارگاه مقدس ائمه اطهار (ع)، ستاد بازسازی توسط جمعی از شیفتگان و دوستداران اهل بیت (ع) با نظارت شورای سیاست گذاری با حضورنمایندگان مقام معظم رهبری به منظور سازماندهی کمکهای خیرین و نیروهای متخصص داوطلب و مشارکت در امر مقدس بازسازی حرمهای مطهر و کمک رسانی به مردم مظلوم عراق راه اندازی شد.
وی ادامه داد: ستاد باز سازی عتبات عالیات در مراکز استانها و شهرستانهای سراسر کشور بیش از 300 دفتر فرعی با هماهنگی ائمه جمعه و مسئولین استان و شهر ستان و با مشارکت معتمدین و خیرین ایجاد کرده است.
* اجرای بیش از 150 پروژه
مسئول اطلاع رسانی ستاد بازسازی عتبات و عالیات تصریح کرد: این ستاد از بدو تأسیس تا کنون به کمک مردم ولایت مدار موفق به اجرای بیش از 150 پروژه کوچک و بزرگ در نجف اشرف، کربلای معلی ، کاظمین، سامراء، در زمینههای مرمت، باز سازی ، نوسازی، خدمات فنی و مهندسی، اعزام نیروهای متخصص و پشتیبانی پروژهها و خدمات IT ..... به ارزش تقریبی یک هزار میلیارد ریال گردیده است.
حجت الاسلام و المسلمین احمدی با اشاره به فعالیتهای صورت گرفته در نجف اشرف، ابراز داشت: ستادبازسازی عتبات عالیات با مشارکت مردم و خیرین سراسر کشور 31 طرح بزرگ را در زمینههای ، اتمام فاز صفر طراحی و توسعه حرم مطهر حضرت علی (ع) وآغاز طرح شماره یک و دو حرم مطهر به مساحت 198هزار متر مربع، تخریب و خاک برداری صحن حضرت فاطمه زهرا(س) با مشارکت تولیت حرم مطهر ، ساخت حسینه حیدری در شمال شرقی حرم علوی به مساحت 1200 متر مربع در 3 طبقه، ساخت مخزن آب، موتورخانه و لوله کشیهای مربوطه به ظرفیت 2000 متر مکعب، لوله کشی آب از مخزن تا حرم و اطراف آن به طول 2 هزار متر انجام گرفته است.
وی ادامه داد: مرمت و نصب گریو گنبد علوی با 820 قطعه به روش ملقمه کاری، نور افشانی اطراف حرم مطهر با 13 برج نور که هرکدام با بیست و چهار پروژکتور به ارتفاع سی متر، تعویض سنگ و نمای بیرونی حرم مطهر و ساخت استراحتگاه مسقف برای زائران به مساحت 2400 متر مربع را میتوان از دیگر فعالیتهای ستاد نام برد.
مسئول ستاد بازسازی عتبات در استان قم خاطر نشان ساخت: هشت باب درب طلا برای حرم مطهرعلوی توسط ستاد در حال ساخت است که از این تعداد 2 درب ارسال شده و 2باب در حال ارسال و چهار باب در دست ساخت قرار دارد که در کنار پروژههایی مانند راه ندازی گارگاه قالیشویی و تعمیر فرشهای نفیس حرم مطهر، آغاز مرمت خشتهای طلای ایوان نجف به روش ملقمه کاری، اجرای مقاوم سازی دیوار و کف حرم و سنگ کاری کف و دیواره حرم حضرت مسلم علیه السلام در شهر کوفه ، از جایگاه ویژه ای برخوردار است.
* فعالیتهای ستاد در کربلا
حجت الاسلام والمسلمین احمدی در ادامه به فعالیتهای ستاد در کربلای معلی اشاره کرد وگفت: مهمترین فعالیتهای ستاد بازسازی در کربلای معلی بالغ بر 21 پروژه بزرگ از جمله احداث مجتمع خدماتی سید الشهدا (ع) در 6 طبقه با زیر بنای سیزده هزارو چهار صد متر مربع که هم اکنون در مراحل اتمام این پروژه هستیم و بیمارستان 120 تختخوابی حضرت زین العابدین (ع) در 6 طبقه با زیر بنای هزارو 200 متر مربع که تا کنون 65 درصد پیشرفت کار داشته را میتوان نام برد.
وی ادامه داد: تعویض سنگ دیواره و کف حرم مطهر امام حسین (ع) ،ساخت ضریح قتلگاه امام حسین (ع) ، پروژه ساخت 13 درب نقره ای برای حرم امام حسین(ع)، تامین و تعویض سنگ دیوار حرم مطهر حضرت ابوالفضل(ع)، ساخت و نصب 7 درب طلا برای حرم امام حسین (ع) و تزریق 60تن بتن برای درب حرم حضرت ابوالفضل (ع) به منظور مقاوم سازی از دیگر فعالیتهای مهم این ستاد میباشد.
* پروژههای حرمین عسکریین(ع)
مسئول اطلاعرسانی ستاد باز سازی عتبات با اشاره به فعالیتهای ستاد در سامرا نیز ، ابراز داشت: عامل اصلی پیشرفت کارها در سامرا به لحاظ موقعیت خاصی که دارد، دعای اهل بیت(ع) است؛ به طوری که علی رغم مشکلات زیادی که در آنجا روبهرو بودیم، به راحتی مشکلات یکی پس از دیگری برطرف میشد و کار برای افراد بسیار آسان میشد، که در این میان میتوان به پروژه طلاکاری گنبد حرم مطهر عسکریین(ع) با مشارکت تولیت سامرا ، پروژه طلا کاری ایوان باب القبله، پروژه سنگ کاری حرم، تجهیز کارگاه ساخت خشت و طلاکاری حرم مطهر،پروژه ساخت چهار صندوقچه قبور و در نهایت به پروژه مقاوم سازی حرمین عسکریین اشاره نمود.
* فعالیت ستاد بازسازی در کاظمین
حجت الاسلام والمسلمین احمدی قمی، همچنین با اشاره به فعالیتهای این ستاد در کاظمین، افزود: فعالیتهای ستاد در کاظمین به بیش از 19 مورد میرسد که در این میان میتوان به طلا کاری و مقاوم سازی گنبد حرم امام موسی کاظم (ع) با 10261 خشت، ساخت 9 باب درب طلا ، راه اندازی کارگاههای خمکاری، آبکاری در حرم کاظمین، مقاوم سازی و طلا کاری گلدستههای کوچک و گنبد امام جواد (ع) نام برد.
وی در ادامه به کمکهای مراجع عظام تقلید به باز سازی عتبات عالیات اشاره کرد و گفت: مراجع معظم تقلید شیعه از اولین روزهای شکل گیری ستاد بازسازی عتبات و عالیات با رهنمودها، ارشادها، اهدای وجوهات و کمکهای نقدی نسبت به این مسئله اهتمام ویژه داشتند.
مسئول ستاد باز سازی عتبات و عالیات قم خاطر نشان ساخت: برهمین اساس دفاتر آیات عظام مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، بهجت (ره) و علمایی چون سید محمد حسینی شاهرودی و محفوظی به طور جدا گانه مبالغ نقدی و غیر نقدی را برای باز سازی عتبات و عالیات به این ستاد تقدیم کردند.
* کمکهای بیوت مراجع عظام
حجت الاسلام و المسلمین احمدی افزود: کمکهای دفتر حضرت آیتالله صافی گلپایگانی به معتمدین خود در راستای مرمت حرمیین عسگریین (ع) در حدود یک میلیارد تومان، کمکهای ویژه ای توسط فرزند حضرت آیتالله بهجت به منظور بازسازی عتبات و عالیات تقدیم حجت الاسلام والمسلمین شهرستانی نماینده حضرت آیتالله سیستانی در قم طبق اعلام قبلی برای بازسازی حرمیین عسکریین شده است.
* پیشنهاد اختصاص پروژهها به حوزویان
مسئول اطلاع رسانی ستاد بازسازی عتبات به مراجع قم و نجف با اشاره به دفاتر فعال ستاد در شهر قم، اظهار داشت: در بخش حوزوی، دفتر ستاد مستقر در مدرسه فیضیه و جامعه الزهرا، از طریق طلاب و مسئولین حوزه کمکهای نقدی و غیر نقدی را جمع کرده است؛ البته در همین راستا رایزنیهایی با مدیر حوزههای علمیه مبنی بر راه اندازی پرژههای ویژه حوزویان در کربلا و نجف اشرف صورت گرفته است.
گفتگو: حکمت حکیمیفر