حجت الاسلام والمسلمین محمود ملکدار در گفت وگو با مرکز خبر حوزه، با اشاره به سالروز سفر مقام معظم رهبری به قم و بیانات و منویات ایشان مبنی بر ضرورت ایجاد برخی تحولات ساختاری و برنامه ای در فعالیتهای حوزه و حوزویان، اظهارداشت: یکی از وظایف مسئولان حوزه های علمیه، اقدام برای پیگیری و اجرای عملی کردن رهنمودهای مقام معظم رهبری در سفر سال گذشته به قم است.
وی افزود: مدیریت، معاونین و همه دست اندرکاران حوزه این مسئله را بر خود واجب دانسته و توجه عمیق و دقیقی به منویات ماندگار و کارشناسانه معظمله دارند و به عنوان یک تکلیف به آن نگاه می کنند.
معاون امور طلاب و دانش آموختگان حوزه ادامه داد: در راستای پیگیری منویات و مطالبات رهبری، ستادی در مدیریت حوزه که شامل همه معاونین و مدیران حوزه است تشکیل گردید؛ در این ستاد طرحها مورد بررسی و تصویب قرار می گیرد و تاکنون برای اجرای مصوبات ستاد اقدامات بسیار خوبی انجام گرفته است.
*پیشنهاد 12 موضوع اساسی به ستاد پیگیری مطالبات رهبری
حجتالاسلاموالمسلمین ملکدار با اشاره به تلاشهای معاونت امور طلاب و دانشآموختگان برای تحقق مطالبات رهبری، گفت: 12 موضوع مختلف که برگرفته از منویات رهبری بود و در حیطه وظایف این معاونت قرار داشت، بررسی و شناسایی و به ستاد پیگیری مطالبات رهبری ارائه و پیشنهاد شد که از بین آنها 7 موضوع تایید و به تصویب اعضای ستاد رسید.
وی با اشاره به موضوعات تصویب شده در ستاد پیگیری مطالبات مقام معظم رهبری در حوزه، خاطرنشان ساخت: شناسایی استعدادها و توانمندی های دانش آموختگان و ساماندهی آنها به منظور پاسخ به نیازهای نظام اسلامی، بررسی راهکارهای هجرت فضلا و اساتید حوزه، آسیب شناسی اشتغالات غیر حوزوی طلاب و مشکلات پیش روی آنها و بررسی راهکارهای آن از جمله مفاد این مصوبه هفت ماده ای است.
معاون امور طلاب و دانشآموختگان حوزه افزود: از دیگر مفاد این مصوبه آسیب شناسی حوزه ها در محدوده ماموریت های محوله، بررسی راهکارهای حفظ و گسترش ارزش های انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، طرح جامع معیشت طلاب و نقش ورزش در سلامت و نشاط و اعتماد به نفس طلاب و بررسی راهکارها و مبانی آن می باشد.
*آغاز عملیاتی نمودن مطالبات رهبری
حجتالاسلاموالمسلمین ملکدار ابراز داشت: برنامه ریزی و فعالیت در راستای اجرایی شدن مصوبات 7 ماده ای معاونت امور طلاب و دانش آموختگان در راستای عملیاتی کردن مطالبات رهبری با جدیت شروع شده است.
وی یادآور شد: پس از تصویب این 7 موضوع در ستاد پیگیری مطالبات رهبری، 12 زیر شاخه دیگر برای موضوعات مختلف این مصوبه بررسی و تایید شد که روند اجرایی نمودن مصوبات را آسان تر می نماید، همچنین این 12 محور مهم از سوی ستاد پیگیری به شورای عالی حوزههای علمیه پیشنهاد شده تا پس از تصویب نهایی، رسماً اجرای طرحها آغاز شود.
حجت الاسلام والمسلمین ملکدار با اشاره به این 12 محور و زیر شاخههای مهم آن، اظهارداشت: 3 موضوع از موضوعات 7 گانه مصوب در ستاد پیگیری که شامل بررسی راهکارهای حفظ ارزش های انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، ورزش در سلامت و نشاط و اعتماد به نفس طلاب و بررسی راهکارها و مبانی آن و شناسایی استعدادها و توانمندی های دانش آموختگان و ساماندهی آنها به منظور پاسخ به نیازهای نظام اسلامی می باشد، اجرایی شده است.
* مشارکت در تدوین دائرةالمعارف دفاع مقدس
معاون امور طلاب و دانشآموختگان حوزه با اشاره به فعالیت های این معاونت در مصوبه بررسی راهکارهای حفظ و ارزش های انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، گفت: ستادی متشکل از نهادهای حوزوی چون جامعه مدرسین حوزه، مرکز مدیریت حوزههای علمیه، دفتر تبلیغات اسلامی، مرکز خدمات حوزه، بنیاد حفظ و نشر آثار و ارزشهای دفاع مقدس، مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران و تیپ امام صادق(ع) در زمینه نقش مراجع عظام و روحانیت و مراجع در دفاع مقدس شکل گرفته تا این امر در دایرةالمعارف دفاع مقدس گنجانده شود.
حجت الاسلام و المسلمین ملکدار ادامه داد: در این راستا همایشی با عنوان «نقش مراجع عظام تقلید و روحانیت در دفاع مقدس» در قم برگزار شد و طی آن چندین مقاله و کتاب ارائه و رونمایی شد که این روند همچنان ادامه دارد تا ارزش های دفاع مقدس و فرهنگ جهاد و شهادت در حوزه به ویژه بین طلاب جوان ترویج یابد.
*توجه به ورزش طلاب
وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در زمینه مصوبه ورزش طلاب، اظهارداشت: در راستای توسعه ورزش حوزویان و تاثیرآن در سلامت و نشاط و اعتماد به نفس طلاب و بررسی راهکارها و مبانی آن، همایشی با همکاری سازمان تربیت بدنی تحت عنوان «ارتقای فرهنگ دینی در ورزش» برگزار شد که مقالات متعددی نیز در آن ارائه و منتشر گردید.
*شناسایی استعدادها و توانمندی های دانش آموختگان
معاون امور طلاب و دانش آموختگان حوزه، همچنین با اشاره به مصوبه شناسایی استعدادها و توانمندی های دانش آموختگان و ساماندهی آنها به منظور پاسخ به نیازهای نظام اسلامی، اظهارداشت: در این زمینه نیز اقدامت بسیار خوبی از سوی این معاونت صورت گرفته است.
وی برقراری تفاهم نامه با چند مرکز و نهاد دولتی و غیر دولتی را از جمله این اقدامات عنوان کرده و گفت: از این طریق طلاب توانمندی که ظرفیت ها و پتانسیل آنها مشخص و طبقه بندی شده، به نظام و جامعه تزریق میشوند تا دستگاهها و نهادهای مختلف از توانمندیهای دانش آموختگان حوزه بهره مند شوند.
حجتالاسلام والمسلمین ملکدار با اشاره حساسیت طرح جامع معیشت و تاثیرگذاری آن در استقلال حوزه، بیان داشت: طرح جامع معیشت طلاب از اهمیت و حساسیت بسیار بالایی برخوردار است و در استقلال حوزه بسیار تاثیرگذار میباشد و حتما برای اجرای آن نیازمند مصوبات شورای عالی حوزه هستیم و نمیتوانیم قبل از تصویب این شورا اقدامی انجام دهیم.
*با تمام توان آماده اجرای مصوبات هستیم
معاون امور طلاب و دانشآموختگان حوزه در پایان با اشاره به اهتمام شورای عالی مبنی بر تصویب هرچه سریع تر این طرح ها و اجرایی شدن منویات رهبری در حوزه خاطرنشان کرد: از آنجایی که شورای عالی حوزه نیز بر این مسئله اهتمام ویژه ای دارند؛ بنابراین این طرحها یک ماه آینده برای اجراء به این معاونت ابلاغ میگردد، همچنین این آمادگی را داریم با تمام قدرت همه طرح های ابلاغی را اجرایی نماییم.