پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

اگر فقه اهل‌بیت(ع) مداخله صحیح و عالمانه در بیداری ملت‌ها نكند، این فرصت‌ها توسط لائیك‌ها و روشنفكران غربی و یا متحجرانی كه اسم اسلام را یدك می‌كشند، پر می‌شود.

حجت‌الاسلام مجتبی الهی خراسانی،  درباره نقش فقه اهل‌بیت(ع) در جنبش بیداری اسلامی ‌اظهار داشت: نقش اولیه فقه در ارتباط با شروع خیزش‌ها این است كه انگاره‌های فقهی كه بر حرمت پذیرش ظلم و حرمت تكیه به ظلم تأكید دارد و تسلیم ظلم شدن را دور از مسیر اسلام می‌داند، طبیعتاً می‌تواند خودش سرآغاز بیداری حركت و قیام علیه حكومت‌هایی باشد كه به ظلم و جور مشغولند.

فقه اهل‌بیت(ع) موتور محركه بیداری اسلامی

عضو هیئت علمی دفتر تبلیغات اسلامی افزود: فقه اهل‌بیت(ع) ماده اولیه و موتور محركه بیداری اسلامی ‌و انگیزه اسلام‌گراها است.

حجت‌الاسلام‌  الهی‌خراسانی اظهار داشت: طبیعتاً تبیین فقهی اهل‌بیت‌(ع) و معرفی آن به خیزش‌های مردمی ‌و ایجاد انگیزه دینی، به قیام علیه استبداد در جوامع اسلامی ‌كمك خواهد كرد، اما اگر تبیینی كه از احكام اسلامی ‌و فقه می‌شود، آن چنان باشد كه خطیب مدینه اظهار كرده بود كه در برابر حكومت جائر باید تسلیم بود چنین حرفی خیلی با اسلام حقیقی تفاوت دارد؛ چنین نگاهی است كه باعث می‌شود دین به نام افیون توده‌ها شناخته شود.

وی در ادامه عنوان كرد: فقه اهل‌بیت(ع) در ارائه یك طرح و الگوی مشخص برای فعالیت‌های در حین انقلاب و رهبری ثابت، آمادگی دارد. این انقلاب‌ها باید در چهارچوب اسلام و مقید به احكام اسلامی ‌باشد. فقه اهل‌بیت(ع) می‌تواند مسیر انقلاب را شفاف و هموار كند كه مطابق با ارزش‌های اسلامی ‌و اخلاقی باشد.

حجت‌الاسلام الهی خراسانی با بیان تاثیرات فقه اهل‌بیت(ع) در انقلاب اسلامی ‌عنوان كرد: ما می‌بینیم فقه اهل‌بیت(ع) نه تنها در منشأ تجربه انقلاب اسلامی ‌نقش بسزایی داشته، بلكه در دعوت فقها به قیام مردم هم نقش داشته است و در تصحیح مسیر حركت مردم كه بی‌نظمی ‌مطلق نباید بر انقلاب حكم‌فرما شود كه این كاملاً مشهود بوده است.

این استاد حوزه ادامه داد: اعلامیه‌های مكرر رهبر كبیر انقلاب و فقها بر حفظ اموال عمومی ‌از آسیب، حفظ جان بی‌گناهان، عدم تسرع در رأی، مجازات از طریق محاكم عادلانه، جلوگیری از خودسری در بازداشت‌ها و در مجازات گواه بر این مطلب است.

وی تأكید كرد: این فضایی است كه فقه اهل‌بیت(ع) می‌تواند با توجه به لحاظ نظام استنباطی و نظام فتوایی كه بسیار منسجم‌تر از فقه وهابیت است، نقش كلیدی در بیداری اسلامی ‌ایفا كند و با كمك تجربه سیاسی كه در این زمینه دارد، راه‌گشا باشد.

این استاد سطح عالی حوزه با در نظر گرفتن نقش فقه اهل‌بیت(ع) در آینده كشورهای اسلامی ‌گفت: فقه شیعی می‌تواند در دوره نهادسازی، پس از نهضت به شكل‌دهی نظام سیاسی، سازماندهی مجدد مناسبات سیاسی و اجتماعی در آن جامعه، ترسیم هرم قدرت پس از انقلاب و اصلاح و نوعی بازنگری در مقررات عمومی ‌كشور كمك كند.

وی با در نظر گرفتن مدل حكومت اهل‌بیت(ع) در جامعه اظهار داشت: فقه اهل‌بیت(ع) مدل مشخصی دارد و می‌گوید یك جامعه اسلامی ‌باید با هدایت اسلامی ‌اداره شود.

حجت‌الاسلام  الهی با تاكید بر این‌كه فقه اهل‌بیت(ع) مدل روشنی را برای همه ترسیم كرده است، بیان داشت: فقه اهل‌بیت(ع) باید مدل خیلی روشن و قابل پیاده شدن در هر كشوری با تقسیمات سیاسی و جغرافیایی امروز و با تعریفی كه الان از دولت ملت و حاكمیت ملی می‌شود را ترسیم كند. در واقع اگر فقه اهل‌بیت(ع) با تبیین خود به صورت تئوریك به كمك و راه‌گشایی نظری این انقلاب‌ها نیاید، عملاً این ظرف و این فضای تردید در تصمیم‌گیری خالی نخواهد بود.

بر اساس گزارش دفتر تبلیغات اسلامی، وی در پایان تصریح كرد: اگر فقه اهل‌بیت(ع) مداخله‌های صحیح و عالمانه نكند و به كمك فكری این انقلاب‌ها نیاید، از ناحیه دیگری كمك فكری جدی‌تری نخواهد شد و این فرصت‌ها یا توسط لائیك‌ها و روشنفكران غربی یا متحجرانی كه متاسفانه اسم اسلام و متفكرانه اسلامی ‌را یدك می‌كشد پر می‌شود.

ظ

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha