یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

نشست علمی " فلسفه اسلام در فضای آموزشی قرن 21" در محل دبیر خانه انجمن فلاسفه در آکادمی علوم روسیه با حضور گروهی از اندیشمندان و فضلای حوزه علمیه قم، فرهیختگان و فلاسفه روس برگزار شد.

به گزارش مرکز خبر حوزه، در این نشست علمی ، ابتدا آقای پاول سلزنیوف، معاون بین الملل آکادمی، برگزاری این نوع نشست ها را موجب تقویت و تحکیم روابط دو کشور و ملت دانسته و ابراز امیدواری کرد: اندیشمندان و فلاسفه دو کشور در نتیجه گفتگو ها و مباحث علمی به کشف حقیقت یاری رسانند.

* مدیر انجمن فلسفه در روسیه: توجهات زیادی به اسلام معطوف شده

در ادامه دکتر طاهر محمد اف مدیر انجمن فلاسفه آکادمی علوم روسیه  اظهار داشت: در این اواخر و پس از فرو پاشی شوروی، توجهات زیادی به اسلام معطوف شده است و برگزاری نشست های علمی با موضوعات اسلام شناسی و فلسفه اسلام، برای ما بسیار مهم و ضروریست.

وی ادامه داد: پرسش هایی از این قبیل که آیا جهاد یک درگیری است؟ یا برای تکامل انسان است؟ امروز برای مسلمانان روسیه از اهمیت بسیاری برخوردار است و امروزه برداشتهای گوناگونی از اسلام ارائه می شود  که باعث سوء استفاده دشمنان اسلام شده است و از مواضع آنها پیداست که اهداف خاصی را دنبال میکنند.

حجت الاسلام مودب: از نظر قرآن، جهان به سمت تعقل و عدالت می رود

حجت الاسلام و المسلمین مودب از فضلای حوزه علمیه قم که مدیریت این اجلاس علمی را نیز به عهده داشت ابراز داشت: در دوران معاصر، فضای آموزشی قم درباره فلسفه با محوریت علامه طباطبایی آغاز گردید.

وی ادامه داد: دو حجت از ناحیه خداوند برای انسان تعریف شده است: حجت ظاهری که پیامبرانند و حجت باطنی که همان وحی می باشد و هر دو از منشا واحدی نشات میگیرند و انسان را اشراب میکنند.

معاون پژوهشی دانشگاه قم با بیان اینکه از نظر قرآن کریم جهان رو به سوی تعقل و عدالت میرود گفت: امام خمینی توجه زیادی به فلسفه داشت او فلسفه غرب را قبول نداشت و در نامه اش به گورباچف، دانشمندان روسی را از ورود در دنیای فلسفه غرب بر حذر میداشت و در مقابل از فلاسفه و اندیشمندان روسی برای سفر به ایران و قم برای تعقل و تعمق در مبانی اسلام دعوت دعوت نمودند.

وی تاکید کرد: کتابهای اسلامی و عرفانی در هم آمیخته است و هدف از آن تکامل یافتن انسان و هدف فلسفه و عرفان همانا رسیدن انسان به اوج و خداست.

حجت الاسلام مودب در پایان خاطر نشان ساخت ،این نوع  نشستها نشانه و سمبل رابطه دوستی ایران و روسیه است.

حجت الاسلام بهجت: اساس دین اسلام، تعقلی محض است

حجت الاسلام و المسلمین علی بهجت فومنی از اساتید حوزه و فرزند مرحوم آیت الله العظمی بهجت هم در این نشست گفت: اساس این جلسه شناخت و دوستی است.

وی درباره موضوع نشست اظهار داشت: اساس دین اسلام، تعقلی محض است. مبنای پذیرش اسلام هم استدلالهای عقلی است.

حجت الاسلام والمسلمین بهجت خاطر نشان کرد:اصول دین، بر مبنای فکر و تعقل پذیرفته می شود و بعد از اینکه اسلام را از راه عقل شناختیم، آنگاه به مسائل شرعی و مذهبی می پردازیم.

وی تاکید کرد: هدف ما از آمدن به روسیه، شناخت در باره فعالیتهای فلسفی و بهره مندی از اندیشه های بزرگان فلسفه است.

* حجت الاسلام مهاجرنیا: قرن 21، قرن اندیشه هاست

حجت الاسلام و المسلمین مهاجر نیا مسئول دبیرخانه انجمن های علمی نیز اظهار داشت: قرن 21 قرن اندیشه هاست و نزاعهای سیاسی، جای خود را به نزاعهای عقیدتی داده است.

وی گفت: غرب علاقه مند است با اسلام تقابل اندیشه ای را مطرح کند و این، یک واقعیت است ولی آنها اهداف سیاسی دارند.

حجت الاسلام مهاجر نیا گفت: معتقدیم اسلام برای انسان سرخورده از کاپیتالیسم و سوسیالیسم حرف دارد.

وی با اشاره به برخی تبلیغ های مسموم بر ضد اسلام و مسلمانان گفت: متاسفانه امروز اسلام القاعده و طالبانیسم مطرح میشود.

 وی در پایان به معرفی انجمنهای گوناگون در قم پرداخت .

خاطر نشان می شود در پایان این نشست که از سوی رایزنی فرهنگی ایران در مسکو برگزار شده بود، پرسش ها و پاسخ های  گوناگونی از سوی اساتید فلسفه روس و دانشجویان مطرح و پاسخ های مستدلی از سوی اندیشمندان کشورمان ارائه گردید.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha