به گزارش مرکز خبر حوزه، مدیر کل همکاریها و همایشهای علمی- پژوهشی جامعةالمصطفی، با اشاره به تأسیس این اداره کل گفت: پس از تجدید ساختار معاونت پژوهش المصطفی، این ادارهکل در دو بخش همایشها و نشستها و نیز همکاریهای پژوهشی راهاندازی شد.
مهدینژاد افزود: یکی ازفعالیتها در عرصه همایشهای علمی، برگزاری همایشهای سازمانی جامعةالمصطفی در داخل و خارج کشور میباشد که پیش از برگزاری، در این ادارهکل مورد بررسی قرار میگیرد و سپس در شورای سیاستگذاری همایشها به تصویب میرسد.
وی خاطرنشان کرد: شورای سیاستگذاری همایشها وظایفی چون بررسی و تصمیمگیری دربارة طرحهای پیشنهادی همایشها،ارائه پیشنهادها و مصوبات لازم به منظور اصلاح طرحها، بررسی و تصمیمگیری دربارة سطح همایشها و بررسی و تصمیمگیری درباره بودجه همایشها بر عهده دارد.
مهدینژاد با بیان این که امسال، چهارده همایش در شورای همایشها بررسی شده و به تصویب رسیده است، یادآورشد: با توجه به این که همهساله، همایشهای زیادی به همت طلاب، فضلا و دانشآموختگان جامعةالمصطفی در داخل و خارج المصطفی برگزار میگردد، معاونت پژوهش جامعةالمصطفی برای ساماندهی و حمایت از همایشها میکوشد و از آنها حمایتهای برنامهای، محتوایی و مالی به عمل میآورد.
مدیرکل همکاریها و همایشهای علمی- پژوهشی المصطفی ادامه داد: درخواست طلاب برای برگزاری همایش، در ادارهکل همکاریها و همایشهای علمی- پژوهشی و کمیتهای متشکل از بخشهای ذیربط بررسی و دربارة نوع حمایت از آن تصمیمگیری میشود.
مهدینژاد در ادامه، اعزام اعضای هیئت علمی و استادان را به همایشهای علمی خارج کشور، محور چهارم فعالیت در حوزه همایشها برشمرد و بیان داشت :با توجه به ضرورت حضور پررنگتر جامعةالمصطفی در مجامع و عرصههای علمی بینالمللی، معاونت پژوهش المصطفی اعزام اعضای هیئت علمی به همایشهای علمی خارج کشور را از بدو تأسیس جامعةالمصطفی در دستور کار خود قرار داده است و تاکنون نزدیک به پانزده نفر به این همایشها اعزام شدهاند.
مدیر کل همکاریها و همایشهای علمی-پژوهشی جامعةالمصطفی، افزود: محور بعدی، حمایت از حضور پژوهشگران در همایشهای داخلی و خارجی میباشد؛ با توجه به تأکید رییس جامعةالمصطفی بر حضور هر چه پررنگتر طلاب و پژوهشگران جامعةالمصطفی در همایشهای علمی داخل و خارج کشور، از حضور پژوهشگران و طلاب در همایشهای علمی داخل و خارج کشور حمایت میکند.
وی، هدف از تشکیل این کمیته را هماهنگی هر چه بیشتر نهادهای عضو دربارة همایشهای بینالمللی دانست و در درباره برگزاری نشستهای علمی گفت: هر ساله، نشستهای علمی زیادی به همت گروههای علمی- پژوهشی واحدهای آموزشی و پژوهشی داخل و خارج کشور برگزار میشود که با توجه به حجم فراوان آنها، تصمیمگیری دربارة برگزاری نشستها، به اداره کل همکاریها واگذار شده است و معاونت پژوهش المصطفی به سیاستگذاری کلان، نظارت و ارزیابی آنها میپردازد».
مهدینژاد، تعداد نشستهای علمی برگزارشده در واحدهای داخل و خارج المصطفی در سال جاری را بیش از پنجاه مورد برشمرد.
وی، اظهار داشت: مسابقات علمی متعددی در واحدهای آموزشی و پژوهشی داخل و خارج کشور برگزار میشود که رویکرد اصلی آنها، تقویت روحیة مطالعه و پژوهش در طلاب میباشد. در این زمینه نیز معاونت پژوهش جامعةالمصطفی نقش نظارتی و سیاستگذاری کلان را برعهده دارد.
مهدینژاد، در ادامه، به تبیین جایزة جهانی المصطفی پرداخت و تصریح کرد: جامعةالمصطفی با عنایت به مأموریتها، اهداف و وظایف خود و به منظور تجلیل و تقدیر از عالمان فرزانه حوزوی، که برای نشر و ترویج عقاید و اندیشههای اصیل اسلام و مکتب اهلبیت(علیهمالسلام) در عرصة بینالملل، تلاش و مجاهدت نمودهاند، هر ساله، با برگزاری همایشی تحت عنوان جایزة جهانی المصطفی، با هدف نکوداشت چهرههای ماندگار حوزوی در عرصة بینالملل، از خدمات ارزندة علمی و معنوی آنان تقدیر مینماید.
مدیرکل همکاریها و همایشهای علمی- پژوهشی، دربارة شیوة انتخاب چهرههای ماندگار گفت: شورای سیاستگذاری جایزه جهانی المصطفی، متشکل از رئیس و معاونان جامعةالمصطفی، نمایندگان دیگر نهادهای ذیربط، تشکیل گردیده است. وظیفة این شورا، سیاستگذاری و تصمیمگیری دربارة ماهیت و کلیات همایش، تصویب سیاستها و راهبردهای کلان، تصویب شاخصها و شیوههای انتخاب افراد و تصمیمگیری نهایی دربارة شخصیتهای اصلی و تعیین نوع و سطح جایزة جهانی است.
بر اساس گزارش المصطفی،وی ادامه داد: سال گذشته، نکوداشت آیتالله موسوی لاری برگزار گردید و امسال، نیز نکوداشت آیتالله دکتر عبدالهادی الفضلی و مرحوم علامه سیدسعید اختر رضوی در اسفندماه برگزار خواهد شد.