به گزارش مرکز خبر حوزه، حجتالاسلام والمسلمین مجید مشکی در نشست حوزه و مطالبات مقاممعظمرهبری که در جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برگزار شد، با اشاره به ضرورت تأسیس سازمان فرهنگ و ارتباطات، گفت: این سازمان به شکل متمرکز به برنامهریزی و هدایت کارهای تبلیغی در خارج کشور میپردازد، جذب مبلغان ایرانی و غیرایرانی و اعزام آنها به خارج از کشور از وظایف این سازمان به شمار میرود.
رییس مرکز بینالمللی تبلیغ با بیان اینکه ما مصرفکننده ظرفیتها و محصولات حوزه هستیم، افزود: هر سال 250 مبلغ از سوی این مرکز به خارج از کشور اعزام میشوند، همچنین در ماه رمضان امسال نیز یکصد مبلغ به خارج از کشور اعزام شدند.
وی با اشاره به فعالیت مبلغان غیرایرانی جامعةالمصطفی، عنوان نمود: هر سال بیش از 3هزار مبلغ از این مرکز به 50 کشور اعزام میشوند.
حجتالاسلام والمسلمین مشکی با اشاره به اعزامهای بلندمدت به خارج از کشور، خاطرنشان ساخت: پانزده مبلغ بلندمدت به پانزده کشور جهان اعزام شدند تا در خارج از کشور به ترویج معارف اهل بیت (ع) بپردازند.
وی، اخذ ویزای اقامتی برای مبلغان را مهمترین مانع برای اعزام مبلغ بلندمدت برشمرد و یادآور شد: برخی از کشورها، در سفارتخانه خود مُبلغی را به عنوان رایزن دینی به کار میگیرند که کارها و اهداف تبلیغی کشور خود را در کشور میزبان انجام دهد.
رئیس مرکز بینالمللی تبلیغ، در ادامه با اشاره به این که مبلغان مسلط به زبان و فرهنگ کشورها بسیار کم هستند، گفت: تقاضا از مراکز حوزوی این است که مبلغ آشنا با زبان کشورهای مختلف را تربیت کنند تا با ابزار زبان، بتوانند معارف دینی را با استفاده از فرهنگ خاص آن کشور به مردم انتقال دهند.
حجتالاسلام و المسلمین مشکی با اشاره به نواقصی مانند نبود ترجمه روان در کتابهای منبع مبلغان، افزود: متأسفانه نتوانستیم تصمیمگیریهای خود را بر اساس فضای موجود در کشورهای مقصد مشخص کنیم که این ضعفی بزرگ در ساماندهی امور مبلغان خارج از کشور میباشد.