به گزارش مرکز خبر حوزه، حجتالاسلام والمسلمین خسروپناه، شب گذشته طی سخنانی در نشست دیگری از سلسله نشستهای گفتمان عقاید و اندیشهها با موضوع «جریانشناسی ابتذال فرهنگی در کشور» که از سوی دفتر تبلیغات اسلامی در سالن اجتماعات مدرسه علمیه فیضیه قم برگزار شد، گفت: ابتذال فرهنگی به وجود آمده در کشور، متأثر از ابتذال فرهنگی درجهان، به ویژه غرب است.
عضو هیئت امنای دفتر تبلیغات اسلامی با اشاره به این که وضعیت فرهنگی ایران نسبت به وضعیت فرهنگی دیگر کشورها بهتر است،اظهار داشت: زمانی که وضعیت فرهنگی ایران را با موازین اسلامی میسنجیم، میبینیم که وضعیت مطلوبی نیست؛ از این رو نیاز است که نهادهای فرهنگی برای برطرف کردن ابتذالهای موجود در آن برنامهریزی و فعالیت کنند.
*ابتذال فرهنگی، تهدیدکننده فرهنگ اسلامی
وی، جریان ابتذال در عرصه ادبی، سینمایی، سایبری و موسیقی را از جریانهای ابتذال فرهنگی در ایران دانست و گفت: انتشار رمانهایی برای ترویج پوچگرایی، ساخت فیلمهایی در راستای ترویج فرهنگ مبتذل غربی، وجود سایتهای غیر اخلاقی که 75 درصد کل فضای اینترنتی را به خود اختصاص داده است و موسیقیهایی که برگرفته از موسیقی تحریک کننده غرب است، در راستای آسیبرساندن به فرهنگ اسلامی است.
حجتالاسلام والمسلمین خسروپناه در تبیین راهکارهای برطرف کردن این ابتذال فرهنگی، اظهار داشت: نهادهای دینی و فرهنگی به ویژه حوزه باید با ورود به این عرصهها، آموزههای دینی را با برنامهریزی کارشناسانه و تخصصی از راه ادبی، سینما، سایبری و موسیقی معرفی کنند.
*حوزه وارد عمل شود
عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در پایان خاطرنشان ساخت: نا آگاهیهایی هم که در این عرصهها وجود دارد موجب میشود که گاهی حتی از صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران نیز فیلمها و موسیقیهایی پخش شود که در تضاد با فرهنگ اسلامی باشد؛ بنابراین حوزه باید به صورت جدی وارد عمل شود و این آگاهی را در جامعه ایجاد کند.