یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

عالم ربانی شدن آرزوی هر طلبه ای است و این آرزو جز با همنشینی با قرآن میسر نمی شود و طلاب باید از همان ابتدا قرآن محوری را اولویت امور خود قرار دهند.

به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمین محسن قرائتی عصر امروز در گردهمایی مدیران و اساتید حوزه های علمیه استان تهران که در مصلی حرم مطهر حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) برگزار شد، با اشاره به بهره گیری بیشتر طلاب جوان از فیوضات قرآن کریم، اظهارداشت: هنر طلبه، عمل به واجبات و مستحبات است، ولی بهره گرفتن از انوار قرآنی، عمل به توصیه های آن و انس با این مصحف شریف باید همیشه مورد نظر طلاب قرار گیرد.

وی با تاکید بر ضرورت تطابق پاسخ طلاب به شبهات با احکام قرآنی، افزود: دفتر تبلیغات اسلامی حوزه قم با استفاده با 200 کارشناس دینی, پاسخ به شبهات موجود در جامعه را عهده دار است و بهتر آن است که همه روزه شبهات و بهترین پاسخ ها را استخراج کرده و برای استفاده مطلوب به حوزه های دیگر ارسال نمایند تا مورد استفاده سایر طلاب باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین قرائتی، بهره گیری از اوقات فراغت را مورد تاکید قرار داد و گفت: استفاده از فرصت ها و حذف تعطیلات و مدیریت زمان باید مد نظر طلاب قرار گیرد؛ همان‌گونه که در قرآن کریم تعطیلی فقط در زمان برپایی نماز جمعه مجاز عنوان شده است.

رییس ستاد اقامه نماز کشور با توصیه به طلاب مدارس علمیه مبنی بر برنامه ریزی صحیح در تحصیل علم و حرکت در مسیر آموزه های قرآنی ادامه داد: عالم ربانی شدن آرزوی هر طلبه ای است و این آرزو جز با همنشینی با قرآن میسر نمی شود و طلاب باید از همان ابتدا قرآن محوری را اولویت امور خود قرار دهند.

وی، سطح تاثیرگذاری سخنان طلاب بر مخاطبین خود را پرهیز از طولانی شدن مباحث و عامیانه و روان سخن گفتن دانست و یادآورشد: برخی اصول مرسوم بوده و اجرای آن در این زمان صحیح نبوده و باید تصحیح گردد و از آن جمله می توان به سخنان کاملا علمی، سخنان پیچیده گفتن و عدم توجه به حوصله مردم است؛ سخنران باید ساده ، عامیانه و مطابق با حوصله مخاطب خود سخنرانی کند.

حجت الاسلام والمسلمین قرائتی اظهارداشت: اهمیت تسلط بر ادبیات قرآنی و درست خواندن قرآن برای زمانی طلبه روشن می شود که او یک قرآن بدون اعراب را به درستی بخواند و در مرحله بعد، زندگی، امورات و ادبیات خود را نیز قرآنی کند که این، هنری زیبا برای طلاب جوان حوزه هاست.

این مفسر قرآن، تربیت مفسران قرآنی در حوزه ها را امری ضروری عنوان کرده و ابراز داشت: در دیدار با اعضای شورای مدیریت حوزه علمیه تهران، از آنها خواستم که 52 طلبه از مجموع 52 حوزه علمیه موجود در این استان را برای تحصیل و تربیت مفسر قرآن کریم معرفی کنند تا تجربیات خود را به آنها منتقل کرده و آنان نیز در حوزه های خود به تدریج به تفسیر و تربیت مفسران اقدام کنند.

وی با اشاره به مهجور بودن قرآن و لزوم توجه جدی به آن در حوزه های علمیه، گفت: توجه به قرآن، تفسیر درست از آن، بهره گیری کافی و عمل به احکام این کتاب الهی باید بیش از پیش مورد توجه جدی حوزه ها قرار گرفته و قرآن نور تحصیل، تهذیب و تمام امور ما شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha