به گزارش مرکز خبر حوزه، حجتالاسلام والمسلمین احمد مبلغی در نخستین جلسه شورای تقریب مراکز حوزوی گفت: راهاندازی چنین شورایی از گذشته مطرح بود تا برنامههای تقریبی بدون افراط و تفریط در حوزه فعال شود که با بیداری اسلام و تحولات اخیر منطقه، ضرورت این مهم بیشتر شد.
رییس پژوهشگاه مطالعات تقریبی، تقریب مذاهب را بهترین راه برای ایجاد رابطه میان مذاهب اسلامی برشمرد و گفت: بهتر از تقریب نمیتوان الگویی برای مناسبات شیعیان و جهان اسلام ایجاد کرد. تقریب هم ظرفیت کافی را برای به روز شدن و مشروعیت بخشیدن به شیعه را در بر دارد و هم نسبت به دیگر الگوهای ارتباطی پایدارتر و پرطرفدارتر است.
حجتالاسلام والمسلمین مبلغی، با بیان این که از ظرفیتهای حوزه در عرصه بینالملل استفاده نشده، گفت: در زمان آیتاللهالعظمی بروجردی(ره)، در عرصه تقریب مذاهب، کارهای گستردهای صورت گرفت، به گونهای که شیعه را از انزوا خارج کرد، ولی بعدها به صورت متروک ماند و حوزه، کار خاصی در این عرصه انجام نداد.
وی در ادامه تشکیل شورای تقریب مراکز حوزوی را در راستای حضور پررنگ حوزه در عرصه تقریب دانست و در تبیین محورهای کلان فعالیتی این شورا اظهار داشت: اطلاعیابی نسبت به واقعیتها و وضعیتهای درحال انجام فعالیتهای تقریبی در جهان اسلام، نخستین محور فعالیت شورای تقریب مراکز حوزوی میباشد. به این معنی که ما باید نسبت به آنچه که در عرصه تقریب صورت میگیرد، اطلاعاتی کامل و به روز داشته باشیم.
رییس پژوهشگاه مطالعات تقریبی افزود: هر نهادی که از محیط پیرامونی خود اطلاعات کافی و به موقع نداشته باشد، نمیتواند موفق شود و محکوم به انزوا است.
وی ادامه داد: در مرحله دیگر شورای تقریب مراکز حوزوی باید به دنبال تحلیل این دادهها و اطلاعات به دست آمده باشد و آن را در اختیار حوزه و بزرگان حوزه قرار دهد.
حجتالاسلام والمسلمین مبلغی انسجام حوزه در قبال تحولات جهانی و اتخاذ مواضع درست و به موقع را از دیگر محورهای فعالیت این شورا دانست و اظهار داشت: حوزه باید نسبت به تحولات جهانی مواضع به موقع و مشترک که خاستگاه حوزه و بر اساس اهداف و نگاههای حوزوی است اخذ کند. عدم اتخاذ موضع، اتخاذ مواضع دیر هنگام، اتخاذ مواضع چندگانه که زمینه را برای استفاده دیگران باز کند، آسیبهایی را برای حوزه خواهد داشت.
وی خاطرنشان کرد: اتخاذ مواضع به هنگام، باید مبتنی بر اطلاعات دقیق و منسجم باشد که در شورای تقریب مراکز حوزوی باید انجام شود.
این استاد حوزه فعالیت منسجم درعرصه بینالملل را چهارمین محور کلان فعالیتهای شورای تقریب مراکز حوزوی برشمرد و گفت: البته باید بدانی که تقریب به معنای تضعیف شیعه نیست، بلکه تقریب با فرض قوت هرچه بیشتر قدرت تشیع و حوزه است.
حجتالاسلام والمسلمین مبلغی در پایان اظهار داشت: بسیاری از سفرهای بینالمللی که از سوی حوزه انجام میشود باید جنبه تقریبی آن نیز در نظر گرفته شود و در این عرصه برنامهریزیهای کارشناسانه صورت گیرد.