به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام والمسلمین عباس کعبی، در نشست معاونین تهذیب حوزههای علمیه سراسر کشور که صبح امروز در قم برگزار شد، اظهارداشت: روحانی مطلوب شاخصههایی دارد که یکی از آنها علم و علمیت است؛ البته نه علم اصطلاحی، علمی که منجر به سعادت ابدی شود و برای انسان ایمان و یقین را به همراه دارد.
وی افزود: از دیگر شاخصههای روحانیت، بینش اعتقادی و دارا بودن اخلاقیات است؛ یعنی روحانی باید مهذب باشد و از نظر اخلاقی تربیت شده باشد؛ بنابراین همان طور که سطح آگاهی و فقهی یک طلبه بالا میرود و تحصیل فقه میکند، باید عدالت را هم تحصیل کند.
عضو جامعه مدرسین حوزه ادامه داد: طلبه باید همان طور که در عرصه علم پیش میرود، یک ملکه از عدالت را در خود تقویت نماید.
وی با اشاره به لزوم بینش سیاسی در میان طلاب و فضلای حوزه، بیان داشت: بینش سیاسی و اجتماعی از دیگر شاخصههای مهم روحانیت است، ممکن است عالمی با تقوا و پرهیزکار باشد، ولی چون بصیرت سیاسی و اجتماعی ندارد، ابزار دست منافقین میشود.
حجت الاسلام والمسلمین کعبی ادامه داد: خوارج نهروان همه با تقوا و نماز شب خوان و قرآن خوان بودند و منافق نبودند، ولی ابزار دست منافقان شدند، چون سبک مغز بوده و به راحتی فریب میخوردند و سیاست و بصیرت نداشتند.
* حیات ایمانی در گروی بصیرت سیاسی و اجتماعی است
وی با بیان این که روشن بینی و تیز بینی و داشتن بصیرت سیاسی بسیار مهم است و در حیات ایمانی انسان بسیار تاثیر گذار میباشد، گفت: حیات ایمانی به بصیرت سیاسی بستگی دارد؛ بنابراین باید طلاب را با بصیرت سیاسی آشنا کرد.
عضو جامعه مدرسین حوزه مطالعه تاریخ معاصر را در بصریت سیاسی موثر دانسته و افزود: مطالعه تاریخ مشروطه منجر میشود انسان انقلاب را خوب بفهمد و مطالعه تاریخ انقلاب منجر میشود، انسان نظام و تحولات ان را به خوبی درک کند و مطالعه تاریخ معاصر انقلاب منجر میشود انسان نسبت به حوادث اینده روشن باشد.
* تشکیل شبکه ترویج اسلام آمریکایی
وی با اشاره به این که آمریکا، اسرائیل و انگلیس به دنبال تشکیل شبکه ای از مسلمانان میان روز و معتدل برای ترویج اسلام آمریکایی در جهان هستند؛ یادآور شد: البته منظور آنها از مسلمان میان رو و اعتدالی کسانی هستند که مواضع ولایت فقیه، نظام اسلامی و انقلاب را قبول ندارند و با این اندیشهها مشکل دارند؛ بنابراین باید مراقب تشکیل چنین شبکههایی برای ترویج اسلام امریکایی در جهان باشیم.
عضو جامعه مدرسین حوزه، با بیان این که متاسفانه کسانی در حوزه درس خواندند و امروز عنوان علمی حوزه را یدک میکشند، ولی در انگلیس و آمریکا زندگی میکنند، بیان داشت: بسیاری از این افراد با دلارهای آمریکایی زنده هستند، مشکل اینها این است که فریب دشمنان را خورده و زمینههای نفسانی و انحراف نیز در وجودشان بوده است و مروج اسلام آمریکایی شده اند.
وی شناخت مکر و حیله دشمنان اسلام را از شاخصههای مراجع و بزرگان اسلام در طول تاریخ دانسته و گفت: این که بزرگان حوزه هرگز فریب دشمنان را در طول تاریخ حوزه نخورده اند، به این دلیل است که دشمن شناس بودند.
* اکبر گنجی سعی میکند اسلام منهای فقه ارائه نماید
عضو خبرگان رهبری با اشاره به این که انسان بابصیرت به خوبی میتواند رگههای انحراف را بفهمد، اظهارداشت: امثال اکبر گنجی که سعی میکنند با شبهه پراکنی، اسلام بدون شریعت را معرفی کنند از این بصیرت برخوردار نبودند، این که گنجی مشکل جامعه امروز را شریعت مطرح میکند، برای این است که سعی میکند اسلام منهای فقه را ارائه نماید؛ در حالی که فقه نمود و تجلی اسلام است.
* ولایت پذیری در گروی بصیرت سیاسی و اجتماعی است
عضو جامعه مدرسین حوزه با اشاره به دلایل سقوط انسان در عرصههای مختلف زندگی، اظهارداشت: از جمله عوامل سقوط انسانها ثروت و قدرت است و راه نجات از انحراف تقوا پیشه کردن و حق را از باطل شناختن است؛ البته تشخیص حق از باطل از طریق تقوای سیاسی و اجتماعی صورت میگیرد، نه تقوای فردی؛ تجلی تقوای سیاسی و اجتماعی در ولایت پذیری است و ولایت پذیری در گروی ولی شناسی است؛ البته ولی شناسی بدون اگاهی سیاسی و اجتماعی امکان پذیر نیست.
وی با اشاره به شرایط تحقق بصیرت سیاسی خاطرنشان ساخت: برخودرداری از بینش دینی جامع، شناخت سیاست دینی، شناخت مکر و فریب و حیلههای دشمنان اسلام، شناخت زمان و محیط پیرامون ، شناخت جریانها و شخصیتهای سیاسی، آشنایی با مواضع انقلاب اسلامی از جمله شرایط تحقق بصیرت سیاسی است.
حجت الاسلام والمسلمین کعبی ادامه داد: اشنایی با ولایت فقیه و ولایت پذیری، تیز بینی و روشن بینی و هوشمندی، آشنایی با تاریخ تحولات ایران و جهان، برخورداری از روحیه جهادی و تفکر بسیجی، داشتن سامانه منظم اطلاع رسانی به هنگام و به موقع و قدرت تجزیه و تحلیل سیاسی از دیگر شرایط تحقق بصیرت سیاسی است.
* سیاست ما، سیاست انسانی است نه شیطانی
وی تاکید کرد: منظور از بصیرت سیاسی ، سیاست مطلق، سیاست بازی و سیاست ورزی نیست، منظور ما سیاست انسانی است که امام راحل به ان معتقد بودند.
عضو خبرگان رهبری در تبیین سخنان امام راحل مبنی بر سه نوع سیاست شیطانی، حیوانی و انسانی، اظهارداشت: سیاست شیطانی سیاستی است که مبنی بر مکر و فریب و حیله است و هدف آن قدرت و کسب و حفظ و گسترش ان در زندگی است؛ التبه سیاست حیوانی نیز مذموم است؛ چون چنین سیاستی فقط به فکر تامین مسائل مادی است.
وی یادآور شد: هدف سیاست حیوانی حل مشکلات اقتصادی و مادی و رفاهی مردم و به نوعی خدمت کردن به مردم که این نوع سیاست نیز مذموم است.
حجت الاسلام والمسلمین کعبی ادامه داد: سیاست انسانی که امام راحل قائل به آن بودند، سیاست وظیفه محور و تکلیف مدار است؛ هدف از این سیاست تحقق حاکمیت دین، بندگی خدا، رسیدن به قرب الهی و اظهار امر دین در جامعه است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: حوزه وارد سیاست میشود تا به وظیفه دینی خود عمل کند ، چنینی سیاستمدارانی مردم را به سوی خدا جذب میکنند، نه به سوی خود و قدرت در دست آنها ابزاری است برای رساندن مردم به قرب الهی نه این که هدفی باید برای رسیدن به منافع شخصی .