دکتر محمد باقر خرمشاد، در دیدار آیتالله مقتدایی ابراز داشت: مرکز ثقل اندیشههای بنیادی در جمهوری اسلامی ایران، قم است و اگر سازمان بخواهد به وظایف خودش عمل کند، باید این سرمایه عظیم فکری و عقیدتی در قم را معرفی نماید و این سرمایه فکری را متناسب با فرهنگ و ذائقه کشورهای مختلف تبدیل کند.
وی با اشاره به جایگاه علمی و توان مدیریتی آیتالله مقتدایی گفت: یکی از ضعفهای این سازمان به لحاظ ا جرایی این بوده که نتوانستیم قم را آنچنان که باید و شاید معرفی کنیم، هر چند جزو وظایف اصلی، بوده است.
رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با بیان اینکه جهتگیریها و فعالیتها باید بر اساس نیاز مخاطب در عرصه بینالملل باشد، ادامه داد: نخبگان و توده مردم در کشورهای مختلف آماده شنیدن معارف قم هستند و میبایست موانع موجود برای انجام این مهم را برداشت.
وی با اشاره به بحران موجود در کشورهای غربی بیان داشت: نظام حاکم بر غرب تَرَک برداشته و ما باید دادههای خود را به غرب منتقل کنیم.
دکتر خرمشاد تاکید کرد: نظام سرمایه داری حاکم بر غرب رو به افول است، البته شخصیتهای اقتصادی غرب، خودشان از چندی پیش به این مطلب اذعان کرده بودند و امروز بسیاری از آنها آماده آشنایی با نظام اقتصادی اسلام هستند.
وی افزود: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی باید با واکاوی بحران فعلی در غرب، به معرفی مولفههای اقتصادی اسلامی بپردازد، دست ما به عنوان مجری به سوی حوزه علمیه قم دراز است تا این خلا را پر کند.
رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی خاطرنشان کرد: متاسفانه برخی جریانات فکری و شخصیتهای علمی، شناخت صحیحی از قم ندارند، در حالی که میبایست منابع اصیلمان را ترجمه کرده و به جهان غرب ارائه نماییم.
وی ادامه داد: میتوانیم در قالب اعزام مبلغ، عضو هیات علمی و دیگر بسترهای موجود از ظرفیت فضلای حوزه علمیه قم بهرهمند شویم.
دکتر خرمشاد فعال نمودن سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلام در قم را از اهداف این سفر دانست و گفت: آمادهایم تا با بهرهمندی از یک فاضل حوزوی که از توان مدیریتی برخوردار است این دفتر را فعال کنیم.