پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

اگر کار فکری و علمی علما نبود از جهاد و دفاع مقدس هم خبری نبود و این عزت و سربلندی و هویت امروز جامعه به خاطر کارهای فکری و علمی روحانیت و برداشت درست امام راحل از اسلام بود.

آيت الله واعظ طبسي: برنامه ریزی‌ها، تدبیر رهبری و سیاست‌های حکیمانه امام (ره) راه‌هاي مقابله با تهديدات دشمن مي باشد.

به گزارش سرويس استان هاي مركز خبر حوزه، نماينده ولي فقيه و مدير عالي حوزه علميه خراسان، ساعاتي قبل در مراسم افتتاحیه یادواره شهدای روحانی خراسان در دانشگاه علوم اسلامي رضوي با بیان این که باید جنگ نرم را با جنگ نرم پاسخ داد، به تهدیدات دشمن و گزارش هدف دار آژانس انرژي اتمي اشاره و تصریح کرد: برنامه ریزی‌ها، تدبیر رهبری و سیاست‌های حکیمانه امام (ره) و تبعیت از امام امروز جامعه، راه‌هاي مقابله با اين تهديدات است.

*تاريخچه حوزه علميه خراسان

عضو مجلس خبرگان رهبري به تاريخچه حوزه علميه خراسان بزرگ اشاره و با بیان این که اين حوزه از نظر وسعت و گستردگی قابل توجه بوده، گفت: حوزه علميه خراسان بزرگ در اواسط قرن دوم هجری به دست مبارک حضرت رضا (علیه السلام) تأسیس شد و بنا بر آنچه مرحوم شیخ طوسی نقل می کند، حدود 317 نفر از متفکران، عالمان بزرگ، فقیهان و نخبگان در آن دوره تربیت شدند و حتی مرحوم شیخ انصاري،‌ مدتی در اینجا از نظر علمی و فکری پرورش یافت.

وي با بیان این که در حوزه علميه خراسان، سلایق و افکار گوناگون و گرایش‌های متفاوتی مطرح شد، گفت: نفس آن فضا بیانگر این بود که زمینه فراواني براي بحث‌های کلامی، فلسفی، عقیدتی و ... وجود داشته است.

نماينده ولي فقيه در خراسان افزود: وجود اين شرایط و فضای بسیار مناسب، موجب شد تا عالمان ديني بتوانند در مقابل تبلیغات ضد دین و ولایت، به خوبی کار کنند.

آيت الله واعظ طبسي با بیان این که از همان دوران تأسیس حوزه علميه، علما، فقیهان، نخبگان و متفکران دینی در برابر تبلیغات سیاسی و فرهنگی دشمن بسیار حساس بوده و به کارهای علمی و پژوهشی بسنده نمي كردند، ابرازداشت: در آن زمان هم نسبت به مسائل علمی و قرآنی دورنگری بود و هم مسائل سیاسی و اجتماعی از جانب علما به خوبی پیگیری می‌شد.

نماينده ولي فقيه در خراسان با تأکید بر این که این فکر که منزوی بودن از تلاش اجتماعی و سياسي می تواند قداست آور باشد، هميشه از سوي علما رد شده، ابرازداشت: اتفاقاً حضور در جامعه و عرصه سیاست، موجب تأثیرگذاري علما در جامعه می شود.

مدير عالي حوزه علميه خراسان با اشاره به شهادت شهید اول و دوم به عنوان علمای برجسته حوزه، افزود: اینگونه افراد به خاطر تلاش فکری و سیاسی به شهادت رسیده‌اند و اگر تنها به مسائل فقهی، اصولی و قرآنی می پرداختند؛ این حساسیت وجود نداشت.

آيت الله واعظ طبسي با اشاره به حضور علما در جنگ‌هاي مختلف عليه دشمنان اسلام، ابرازداشت: در کنار فعاليت‌های علمی و فکری حوزه‌هاي علميه، کارهای سیاسی و دفاع از حریم جامعه اسلامی جزء مهمترین مسؤولیت‌های حوزه و ولایت فقیه مي باشد.

وی مقابله با بی بند و باری و مبارزه با دسيسه‌هاي دشمن را از دیگر فعالیت‌هاي حوزه برشمرد و با اشاره به آمار شهدای روحانی، احساس تعهد و مسؤولیت آنان را قابل تحسین دانست و تصریح کرد: امروز نمي توان فقط با برگزاری یادواره‌ها، از شهدا تجلیل كرد.

* تأکید بر کار علمی

نماينده ولي فقيه در خراسان با اشاره به حديث "مداد العلماء افضل من دماء الشهداء"، گفت: اگر کار فکری و علمی علما نبود، جهاد و دفاع مقدس هم نبود و این سربلندی، عزت، افتخار، بزرگی، هویت، شخصیت امروز جامعه به خاطر کارهای علمی و فکری روحانیت و برداشت درست امام راحل از اسلام بود.

عضو مجلس خبرگان رهبري بابیان این که حرکت‌های ضد روحانیت و جریان‌های نفوذی برای حوزویان اعلام خطر است، خاطرنشان كرد: طلاب و روحانيون هواسشان را جمع کنند و بدانند امروز چه تکلیفی دارند.

مدير عالي حوزه علميه خراسان با تأكيد بر اين مطلب كه یاد شهدا با حضور در صحنه و توجه حساب شده به نوع برخوردهای نفی و اثباتی مي‌باشد، تصريح كرد: بعضی افراد مغرض، مترصد نفوذ در جامعه اند و باید اینجا حواسمان جمع باشد.

آيت الله واعظ طبسي با بابیان این که نباید امام جامعه را تنها گذاشت، تصریح کرد: یکی از مسؤولیت های مهم حوزه‌هاي علميه، حفظ نظام و ارزش های اسلامی است تا دشمنان نتوانند حتي تأثیر کوتاه مدتي در اين زمينه داشته باشند.

*وظيفه ما، جلوگيري از تضعيف رهبري است

نماينده ولي فقيه در خراسان با اشاره به حجم انبوه مطالب تأثیرگذار در حوزه‌های علمیه، تأکید کرد: وحدت و هماهنگی در تلاش فرهنگی، اجتماعی و سیاسی جامعه بسیار پررنگ و پرنقش می باشد.

عضو مجلس خبرگان رهبري با بيان صريح اين مطلب كه در کنار حفظ این فضا، باید به نقد و تذکر پرداخت تا دشمنان در زمينه تضعیف رهبری حركتي انجام ندهند، افزود: این کار، وظيفه صاحبان فکر در حوزه و دانشگاه و نیروهای بسیجی و سپاهی است.

وي با اشاره به توطئه و تصویب ترور سردار سلیمانی، ابرازداشت: اينگونه فردي كه با برخورداری از عمیق ترین رابطه فکری با امام و رهبری که توانسته بسیاری از حرکت های دفاعی را در داخل و خارج شکل بدهد، مغضوب دستگاه آمریکا می باشد.

آيت الله واعظ طبسي با بيان اين كه دشمن اگر در ميان گروه‌های مختلف جامعه احساس صمیمیت كند، مأیوس تر می شود، گفت: مقابله با هجمه های فرهنگی، سیاسی و نظامی، موجب رشد و دستیابی به اهداف انقلاب اسلامی مي‌گردد.

عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام يادآورشد: از ابتداي انقلاب اسلامي نشان داده ایم که برگ برنده را در تمام زمان‌ها در اختیار داشته ايم و هرچه فشارها بیشتر شود، پاسخ محكمتري خواهیم داد.

آيت الله واعظ طبسي تأكيد كرد: بايد بدانیم که بیداری اسلامی به خاطر انقلاب و الگو گرفته از نظام اسلامي است.

توليت آستان قدس رضوي با بيان اين كه باید متناسب با شرایط و فضای موجود تصمیم گرفت و از دشمن نترسید، خاطرنشان كرد: همه نشانه‌های تأثیرگذاری نظام اسلامی و رهبری در منطقه، روشن است.

حضور گروه‌های سیاسی موافق نظام در انتخابات

عضو مجلس خبرگان رهبري با تأكيد بر آزادي فضای آزاد انتخابات در ايران، خاطرنشان كرد: هر فکر، جریان و گروه سیاسی که معارض با نظام نباشد، می‌تواند در انتخابات حضور یابد.

وی بر ناديده نگرفتن خدمات و توجه به منزلت و جایگاه نظام اسلامي و نيز عدم تضعیف و اهانت، تأكيد نمود و اظهارداشت: روحانیت هم باید مقاوم و پابرجا برای حفظ دین و نظام اسلامي با شجاعت، دفاع نماید و حرف خود را بزند.

*شهداي بي بديل و برجسته روحانی:

عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره از حجج اسلام و المسلمين نواب، مطهری، هاشمی نژاد و ... به عنوان شهدای برجسته روحاني نام برد و گفت: این افراد بدیل ندارند؛ هرچند زمینه وجود افرادی مانند آنان وجود دارد.

آيت الله واعظ طبسي تصريح كرد: من هنوز مانند شهيد مطهری پیدا نکرده ام که بتواند مسائل اسلامی را با قلم خود به خوبی تبیین و به جامعه ارائه نمايد.

وي، شهيد هاشمي نژاد را خطیبي توانمند، متفکر، متعهد، شجاع، دلباخته و شیفته اهل بیت (علیهم السلام) عنوان و خاطرنشان كرد: مدیریت، طرز فکر، ایمان وعشق به اسلام نيز از ويژگي‌هاي شهيد بهشتی برشمردند.

نماينده ولي فقيه در خراسان افزود: تربیت این افراد فقط با داشته‌های علمی امكان ندارد؛ بلکه باید با کار فکری، سیاسی، علمی و تلاش، افرادی مانند این شهدا را تربيت نمود.

عضو مجلس خبرگان رهبري با تأکید بر این که خون پاک این شهدا موجب وحدت، احساس مسؤولیت و حضور مردم در صحنه شده است، ابرازداشت: نباید فقط به بزرگداشت آنان اکتفا نمود.

مدير عالي حوزه علميه خراسان افزود: دعوت به جهاد و شهادت و پیشگامی در این زمینه، افتخار حوزه‌های علیه است.

آيت الله واعظ طبسي ابرازامیدواری کرد: از این ماه و دهه امامت، ولایت و غدیر، الهام گرفته و تکلیف خود را در مسائل اجتماعی، علمی، سیاسی و ... بدانيم و احساس مسؤولیت بیشتري داشته باشيم.

وي با اشاره به آیه تفقه، ضمن ابراز خرسندی از همکاری حوزه و سپاه در برگزاری این یادواره، ابرازداشت: اينگونه برنامه‌ها با کار عمیق و حساب شده مي‌تواند آثار مطلوبی در کشور و جامعه اسلامی و شیعی داشته باشد.

عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام، اقتران برگزاری یادواره شهدا با ایام غدير را مبارک خواند و ابرازامیدواری کرد: جامعه اسلامي در آستانه سالروز امامت امیرالمؤنین (عليه السلام)، استفاده لازم را از این جلسات ببرد.

گفتني است در پايان اين مراسم كه با حضور علما و اساتيد حوزه علميه خراسان، مسوولان برخي از ادارت خراسان رضوي و بيش از 800 نفر از طلاب خواهر و برادر در سالن اجتماعات دانشگاه علوم اسلامي رضوي برگزار شد، از تعداد 11 جلد كتاب آثار شهداي روحاني خراسان رونمايي شد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha